reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Dziewczyny a teraz z cąłkiem innej beczki. Postanowilam dostosowac pokój na najwazniejszą osobę w rodzinie a co z tym idzie pozbycie się starych mebli zjamujących wiele miejsca, wypoczynku, nowy dywan...a potem juz tylko łóżeczko,zabawki itp.
I tu prośba do Was - prosiłabym o opinie co myślicie o tych meblach:
BodzioSystem układ 1 - FABRYKA MEBLI BODZIO
Podobają się Wam?? nie należę do osób zdecydowanych dlatego zawsze mi musi ktoś doradzić :biggrin2:
Mebelki bardzo ładne.
Ja też będę musiała zrobić mały remanent jednak tylko w sypialni bo tam na razie umieścimy malucha.

reklama
dzien dobry, chociaz jak patrzę na pogodę to się żyć odechcewa.... dziś w pracy oczywiście ogrzewania brak, gardło mnie już boli i katar powrócił :(
Dziękuję dziewczyny za szybka odpowiedź o wiele sie uspokoiłam... calymi dniami patrzę i czekam kiedy minie ta magiczna granica 13 tygodni i doczekac sie nie mogę... chciałabym już każdemu powiedzieć.
Z wazniejszych rzeczy - wybrałam ginekologa i dziś zadzwonie umówic się na wizytę :)
Współczuję wszystkim wymiotującym, to musi być straszne... mnie męczą codziennie migreny i to takie, że glowy nie moge podnieść i po powrocie z pracy kładę się spać :((
Wiolcia ja wspołczuję Ci tych bóli migrenowych:-(
mam nadziję że katar i ból gardła szybko Ci minie:tak::tak:
Hej dziewczyny, u mnie bez zmian całkowicie. Gardło boli, piersi trochę pobolewają i to wszystko.
Wczoraj byłam u dentysty i na szczęście mieli znieczulenie dla kobiet w ciąży więc udało mi się przeżyć. Teraz jeszcze 2 dziurki do zrobienia i koniec.
dobrze że wizyta bez większego bólu się odbyła:tak::tak: pewnie nie długo ja bedę musiała dentystę odwiedzić jak mi przez te wymioty zęby polecą:-:)-(
witam Was wszystkie grudniowe mamusie:) myśle ze tez sie do nich zaliczam:) wczoraj odebralam bete i wynsi 2045:) czy to dobry wynik jak na 6 tydzien?
serdeczne gratulacje:-):-)
Dziewczyny a teraz z cąłkiem innej beczki. Postanowilam dostosowac pokój na najwazniejszą osobę w rodzinie a co z tym idzie pozbycie się starych mebli zjamujących wiele miejsca, wypoczynku, nowy dywan...a potem juz tylko łóżeczko,zabawki itp.
I tu prośba do Was - prosiłabym o opinie co myślicie o tych meblach:
BodzioSystem układ 1 - FABRYKA MEBLI BODZIO
Podobają się Wam?? nie należę do osób zdecydowanych dlatego zawsze mi musi ktoś doradzić :-)
bardzo ładne te mebelki oczywiście jeżeli chodzi o te koloru orzechowego z tym białym akcentem:tak::tak: wyglądają bardzo gustownie i elegancko:-):-)

ciemne mebelki = duzo sprzatania ;)
ogolnie meble bodzio nie naleza do najsolidniejszych chociaz chyba lepiej takie niz z ikei

jesli masz duzy jasny pokoj to moga byc - wygladaja gustownie

:(( - moze napisz do admina moze uda sie zmienic nick :)

Hejka, dziś mam komputerowstręt i zawitałam tylko się przywitać!

Dziś na DDTVN gadali o tym, że poród rodzinny ma być w jakimś stopniu refundowany przez NFZ ( jeszcze nie wiadomo w jakim). Teraz to koszt 2-3 tys. Zdecydowałybyście się na poród w domu? Ja jestem panikara i chyba nigdy w życiu bym się nie zgodziła:happy:

Szwarou mówisz, że są złej jakości? Nigdy nie kupowalam i nigdy bym nie kupowała w IKEI mebli, zwróciłam uwagę na te bo bardzo mi się podobają a do tego mozna dokupowac do nich pojedyncze meble co dla mnie jest największym plusem...
Mamolka NIGDYbym sie nie zdecydowała na poród w domu :no: a gdy cos idzie nie tak to co wtedy? Znam wiele przypadków kiedy była konieczna nagle cesarka więc nie ryzykowałabym zdrowia ani swojego ani dziecka. Poza tym nie planuje męża przy porodzie ;-)

co do porodu rodzinnego to sama nie wiem są tego plusy i minusy, ale mój mąż już zanim w ciąży byłam to twierdził, że on przy mnie będzie więc chyba nie mam wyjścia :-)

plusy to takie że nikt się tobą tak nie zajmie jak mąż, minus to chyba jeden cały ten widok... chociaż na szczęście z tego ci słyszałam jak się stoi z boku to nie jest to takie straszne :rolleyes2:
Szwarou może coś więcej na ten temat dodać :happy:

:(( gratuluję ! I mam nadzieję że ci się uda zmienić nick ( przynajmniej na taki :)) )

Edzia29 Witaj w naszym gronie! Gratuluję i zapraszam do długich i ciekawych rozmów :)

Dziewczyny na kiedy macie termin?

reklama
Dziękuje za miłe powitanie :)
Wg moich obliczeń powinnam rodzic 25 grudnia :) heheh ale jeszcze nie byłam u lekarza, czekam na wizytę.
Troszkę się martwię bo od tygodnia walczę z infekcją :(( Boje się o mojego szkraba...

Do góry