Ciężko powiedzieć bo najlepiej by było gdyby się okazało, że miałaś bardzo późną owulację. Zdecydowanie najlepiej jest sprawdzić jak to wszystko wygląda po Becie. Ja też nie mogłam uwierzyć i się pozbierać jak przy 6tc, lekarz powiedział, że wygląda na 3tc a ja od 2 tygodni wiedziałam o ciąży. Też nie mogłam zrozumieć, miałam nadzieję, że lekarz się myli ale niestety tak nie było. Mam nadzieję, że u Ciebie skończy się lepiej bo serduszko lekarz zobaczył i oby beta pokazała, że fasolka rośnie jak należy trzymam &&&&&&&&&. PowodzeniaWitam!
Jak to możliwe, że mam już 8 tydzień według standardowych obliczeń, a usg pokazuje początek 6? Ostatnio jakiś horror przeżywałam, zaczęłam plamić, w sobotę trafiłam na dyżurną pani ginekolog. Stwierdziła, ze ciąża bardzo zagrożona, mam krwiaka, odkleiła mi się kosmówka, i zarodek jest za mały i nie rozwija się, tętna nie było. Powiedziała, że wszystko idzie w złym kierunku i że lepiej się przygotować na gorsze. Załamałam się. Kazała mi leżeć plackiem, zwiększyła dawkę duphastona.
Wczoraj byłam u innego gina, i zobaczył serduszko. Nadal plamienia mam i silne bóle brzucha, jestem skierowana na bete żeby zobaczyć przyrost. Mówi że opóźnia się o 10-12 dni, ale obliczenia moga być omylne. A ja ciągle żyję w strachu i jak tu wierzyć lekarzom? Każdy mówi co innego...
reklama
Wiolcia_6
Grudniówka 2010 :)
Sunshine_Baby ile mm ma twoje maleństwo?? Mi lekarz równiez powiedział (7 tydzien i 6 dzien), że płód ma 6 tygodni i najwyraźniej się nie rozwija. Podczas gdy drugi ginekolog powiedział, że każde dziecko rośnie inaczej. Najwazniejsze, że serce bije. Jeśli poczytasz opinie na internecie to przekonasz się jak wiele kobiet było w naszej sytuacji a nawet gorszej. Czytalam wiele opinie kobiet, którym w 6 tygdoniu ciąży było tylko lekko widac pęcherzyk mimo, że płód powienien mieć ok 2mm. I teraz mają zdrowie dzeciaczki. Najważniejsze, żebyś sie nie denerwowała. Ja poczytalam troszkę na necie i okaząlo się, że w 7 tygodniu życia płód osiąga ok 6 mm (zobacz swój suwaczek) a mój miał 9 mm a i tak oceniono go na 6 tydzien. Poza tym każda maszyna ma próg błęgu, który przy USG wynosi mniej więcej +/- tydzień. Więc wszystko jest ok.
Edzia 29 masz coś takiego jak forum regionalne, wejdź w Gdynie i zapytaj albo poszukaj w Złotej Liście a jak to nie przyniesie skutków to w lewym górnym rogu masz wyszukiwarkę. Powdzenia
Edzia 29 masz coś takiego jak forum regionalne, wejdź w Gdynie i zapytaj albo poszukaj w Złotej Liście a jak to nie przyniesie skutków to w lewym górnym rogu masz wyszukiwarkę. Powdzenia
Ostatnia edycja:
Edzia 29[/B] masz coś takiego jak forum regionalne, wejdź w Gdynie i zapytaj albo poszukaj w Złotej Liście a jak to nie przyniesie skutków to w lewym górnym rogu masz wyszukiwarkę. Powdzenia
hej, tak wiem że jest takie forum, ale tam ciiisza no nic poszukam, dzięki jeszcze raz
Cześć laski
Ja mam dzisija cieżki dzień w pracy, od samego rana siedziałam w cyferkach i już mam dość, za chwilę zmykam do domu a tam nie odpoczne bo przecież moją latorośl od progu woła "mamooooooooo" i tak co chwila ;-)
Mam kolejny objaw mojego stanu, otóż dla uniknięcia mdłości musze być najedzona, bo jak mam pusty żołądek to tak mnie mdli że szok. zatem pewnie przytyje sobie znowu ze 20 kg. Do tego wszystkie nie mogę się wyzbierać psychicznie i tylko becze. Jeszte przyjaciółka wylatuje jutro do Chin na 3 tygodnie i nie będziemy miały konaktu, bo smsy drogie i już za nią tęsknię .
Ja mam dzisija cieżki dzień w pracy, od samego rana siedziałam w cyferkach i już mam dość, za chwilę zmykam do domu a tam nie odpoczne bo przecież moją latorośl od progu woła "mamooooooooo" i tak co chwila ;-)
Mam kolejny objaw mojego stanu, otóż dla uniknięcia mdłości musze być najedzona, bo jak mam pusty żołądek to tak mnie mdli że szok. zatem pewnie przytyje sobie znowu ze 20 kg. Do tego wszystkie nie mogę się wyzbierać psychicznie i tylko becze. Jeszte przyjaciółka wylatuje jutro do Chin na 3 tygodnie i nie będziemy miały konaktu, bo smsy drogie i już za nią tęsknię .
Witam wszystkie Grudnióweczki, a tym samym dołączam do Waszego grona :-) Wczoraj wyszły dwie solidne czerwone kreseczki, dziś po wizycie u gin. ciąża potwierdzona!
http://www.suwaczki.com/
http://www.suwaczki.com/
Wiolcia_6
Grudniówka 2010 :)
Sunshine_baby czekam na dobre wieści od Ciebie!!
Kejcikm witam w grudniówkach i zapraszam do wątku "przedstaw się"
Kejcikm witam w grudniówkach i zapraszam do wątku "przedstaw się"
Salomii
Fanka BB :)
rany Kbetina nie przeszlo Cii?? moze zrob to co lubisz robic i sie troszke zrelaksujesz?? to tylko 3 tygodnie ) potem powroci i to chyba nie jedyna bliska osobka ktora masz? mmm Chiny mam przyjaciol w Chinach i bardzo bym chciala ich kiedys odwiedzic bo ostatnio strasznie sie mijamy w kraju :/
Shunshine_baby trzymam kciuki z pomyslnosc, naczytalam sie i nasluchalam mnostwo o wczesnych ciazach i wiem ze roznie bywa i naprawde ciezko jest okreslic wszystko dokladnie w tak wczesnych ciazach, wiec trzymaj sie i odpoczywaj i dawaj znac
Shunshine_baby trzymam kciuki z pomyslnosc, naczytalam sie i nasluchalam mnostwo o wczesnych ciazach i wiem ze roznie bywa i naprawde ciezko jest okreslic wszystko dokladnie w tak wczesnych ciazach, wiec trzymaj sie i odpoczywaj i dawaj znac
reklama
Podziel się: