reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Tunia - tylko to nam zostaje - wygadać się na forum ;-)
Niestety PO nie ma i nigdy nie miała nic wspólnego z liberalizmem gospodarczym - jest to kolejna lewicowa partia (po PIS-ie, i innych pseudoprawicowych) która zatrudnia "ekspertów" od siedmiu boleści, doradzających podwyżki podatków i zatrudniających coraz większe rzesze urzędasów ( a powinni posłuchać Roberta Gwiazdowskiego).
Tym czasem nie trzeba być ekonomistą, by wiedzieć, że nic tak nie zabija gospodarki jak podniesienie podatków (nawet super-lewak Miller o tym wiedział i obniżył swego czasu) i zwiększanie biurokracji. Dług nam rośnie i czeka nas los Grecji niestety, a Tusk nam będzie mydlił oczy ,że wszystko cacy. JAk vat podniesie to zdrożeje WSZYSTKO , nie ma innej opcji. Zresztą ja też zauważyłam, że juz jest drożej.

Mnie jesdnak bardziej martwi ta nowa ustawa zezwalająca urzędasom na zabieranie dzieci rodzicom, bez orzeczenia sądu:szok: To dopiero skandal - niedawno krytykowali tę sytuację w Niemczech, a sami co zrobili? Normalnie nie da sie żyć w tym chorym kraju, każdy kolejny rząd jest gorszy:no:

Ech... przydałoby sie jakieś referendum

najgorsze jest to, że oni w d... mają ubogich, rencistów i emerytów, jak ktoś ma wyżyć za 1000 zł, niektórzy żyją za jeszcze mniej, ja sobie tego nie wyobrażam, a ile jest ludzi samotnych, którym nikt nie może pomóc, a oni się w parlamencie pierdołami i kłótniami zajmują...

Referendum? Ja tu powiem ostrzej - jeśli będziemy mieć sytuację jak grecja to prorokuję zamieszki i w najgorszym razie wojnę domową, młodzi ludzie bez pracy i perspektyw mimo skończonych studiów wyjdą wreszcie na ulice, a mohery nadal będą bronić krzyża, wyrywając go sob ie z rąk, co jest pogwałceniem samego krzyża jako symbolu religijnego i etyki, ja już nic nie mówię, bo na odchodne z wawy pójdę z cegła pod belweder....

reklama
idź Tunia z ta cegła, moze choc w jeden beret utrafisz:wściekła/y: wstyd i hańba normalnie i to na oczach świata, szook:wściekła/y: ja mówie że chyba powinni zacząć strzelać chociażby w niebo zeby to ustrojstwo rozgonić:wściekła/y:

Oh Tunia spokojnie, bo jak się będziesz tak stresować to twój maluszek ma duże prawdopodobieństwo na zostanie politykiem ;-)

Cos w naszym pięknym kraju musi się zmienić bo kocham to miejsce i nigdy nie chciałabym się stąd wyprowadzić, ale duzo zalezy też od mętalności ludzi. Mam nadzieję, że dobrze wychowamy własne dzieci i chociaż one beda miały lepsze zycie. Weźmy pod uwagę ludzi nie umiejących przejść 2m do kosza - mnie od dziecka wpajano poszanowanie dla matki natury i zawsze wszelkie śmieci wyrzucałam do kosza a jak nie ma koszta to do torebki.
Albo miłość do ojczyzny - uczono nas od młodych lat patryjotyzmu, do tej pory pamiętam "Polak Mały" i część pieśni wojennych, które uwielbiam. Tak samo wygląda sytuacja biorąc pod uwagę traktowanie osób starszych i ciężarnych. Żeby poprawic sytuację kraju musimy też zacząć od siebie i nie dac sobie w kasze dmuchać.

hej dziołszki

co do polityki to ja tez sie nie wypowiadam bo mi sie noz w kieszeni otwiera... ale to co zrobili pod palacem prezydenckim z tym krzyzem te manifesty i ta babka stara co sie do krzyza przywiazala to juz poprostu wstyd dla naszego kraju... i kaczka pewnie miesza i burzy ludzi i sie msci bowyborow nie wygral ... a tak mowil zeby wojna polsko polska byla zazegnana ... aggrrr poprostu brak slow. teraz mi sie cisnienie podnioslo
sarka
o kurcze rzeczywiscie przykra sprawa z tym robotem. ja bym sie chyba poplakala ze wlasnemu dziecku sprawilam taka radosc a pozniej ktos to zepsul... wspolczuje ci bardzo i mam nadzieje ze robota da sie wymienic na nowego albo naprawic. chociaz czegos takiego jak prawo zwrotu czegos uzywanego nie bardzo istnieje... wiem cos o tym bo pracowalam akurat na zwrotach reklamacjach zanim poszlam na l4. no ale o tym tez by mozna bylo dlugo rozmawiac... obymaluch twoj szybko dostal ulubiona zabawke z powrotem :)

co do szkooly rodzenia ja chcialam isc w tamtej ciazy ( w opolu jest za free) ale skonczylo se jak skonczylo. teraz nawet jakbym chciala to bym nie poszla bo nie moge. ale w sumie tez mysle ze to nie jest potrzebne tylko wydawanie kasy i naciaganie jesli gdzies to jest za kase. ale moze niektorym rzeczywiscie jest to potrzebne. ja chcialam tylko po to by maz sie naczyl przeiwjac i takie tam ale to samo z czasemmu wejdzie w krew :)
kurcze zwariowalam na temat wcieczki na ta majorke cholercia... tak bardzobym chciala pojechac :) jakby wszystko wyszlo tak jak bym chciala to w czercu bysmy mogli pojechac no ale zobaczymy.
w ogole zla od wczoraj chodz ebo napisalam sms do taty ze wyprowadzamy sie pod koniec sierpnia i ze jak pozwola to najpierw do nich i akie tam i nic nie odpisal nie zadzwonil nic :( nie wiem czy mu se matka poskarzyla ze jak z nia gadalam to tel odlozylam ale mam przeczucie ze sie pogiewal na mnie :( bez sensu wiecie co ja juz kompletnie stracilam ochote na wyprowadzke tymczasowa do rodzicow. juz nie wiem co mam myslec i czy moze poszukac czegos chwilowego w rodzinnym miescie do wynajecia?? chyba tak zrobie... ale mi przykro jest... :(

hej dziołszki

co do polityki to ja tez sie nie wypowiadam bo mi sie noz w kieszeni otwiera... ale to co zrobili pod palacem prezydenckim z tym krzyzem te manifesty i ta babka stara co sie do krzyza przywiazala to juz poprostu wstyd dla naszego kraju... i kaczka pewnie miesza i burzy ludzi i sie msci bowyborow nie wygral ... a tak mowil zeby wojna polsko polska byla zazegnana ... aggrrr poprostu brak slow. teraz mi sie cisnienie podnioslo
sarka
o kurcze rzeczywiscie przykra sprawa z tym robotem. ja bym sie chyba poplakala ze wlasnemu dziecku sprawilam taka radosc a pozniej ktos to zepsul... wspolczuje ci bardzo i mam nadzieje ze robota da sie wymienic na nowego albo naprawic. chociaz czegos takiego jak prawo zwrotu czegos uzywanego nie bardzo istnieje... wiem cos o tym bo pracowalam akurat na zwrotach reklamacjach zanim poszlam na l4. no ale o tym tez by mozna bylo dlugo rozmawiac... obymaluch twoj szybko dostal ulubiona zabawke z powrotem :)

co do szkooly rodzenia ja chcialam isc w tamtej ciazy ( w opolu jest za free) ale skonczylo se jak skonczylo. teraz nawet jakbym chciala to bym nie poszla bo nie moge. ale w sumie tez mysle ze to nie jest potrzebne tylko wydawanie kasy i naciaganie jesli gdzies to jest za kase. ale moze niektorym rzeczywiscie jest to potrzebne. ja chcialam tylko po to by maz sie naczyl przeiwjac i takie tam ale to samo z czasemmu wejdzie w krew :)
kurcze zwariowalam na temat wcieczki na ta majorke cholercia... tak bardzobym chciala pojechac :) jakby wszystko wyszlo tak jak bym chciala to w czercu bysmy mogli pojechac no ale zobaczymy.
w ogole zla od wczoraj chodz ebo napisalam sms do taty ze wyprowadzamy sie pod koniec sierpnia i ze jak pozwola to najpierw do nich i akie tam i nic nie odpisal nie zadzwonil nic :( nie wiem czy mu se matka poskarzyla ze jak z nia gadalam to tel odlozylam ale mam przeczucie ze sie pogiewal na mnie :( bez sensu wiecie co ja juz kompletnie stracilam ochote na wyprowadzke tymczasowa do rodzicow. juz nie wiem co mam myslec i czy moze poszukac czegos chwilowego w rodzinnym miescie do wynajecia?? chyba tak zrobie... ale mi przykro jest... :(

nie denerwuj się za bardzo - wszystko się jakoś ułoży.
a co do Majorki to jak będziecie mieli okazje to się wybierzcie :-D odpoczniecie sobie. my może za rok znowu się tam wybierzemy. cudne miejsce - tylko trzeba dupę ruszyć a nie siedzieć na głównej plaży bo wtedy uroków wyspy się nie zobaczy :-)

Hej dziewczynki,
Prawda jest jednak taka, że niestety bardzo dużą rolę mają media i potrafią tak zmanipulować informacje, że nawet myślący człowiek ma trudności z wychwyceniem o co chodzi.
Zgadza się - TVN gloryfikuje PO, TVP - PIS, a prawdy nikt nie powie. :no:Marzę o niezależnej tv, przedstawiającej prawdę, bo obecnie w mediach stopień manipujacji rośnie wraz ze zbliżającymi się wyborami:wściekła/y:

little pony - a ja się jeszcze nie zapisywałam, bo myślałam, że mam czas:szok: No to jadę dzisiaj :-)

Wiolcia - ty sie snami nie przejmuj, bo się niepotrzebnie stresujesz, zresztą zawsze jest na odwrót - przeciez ja już rodziłam bliźniaki, trojaczki i ...królika :rofl2:

Wiolcia, dobra odezwa:tak: Nie dajmy sobie w kasze dmuchać !!!!

Ja bym chciała mieć więcej asertywności i jak ludzie w kolejkach czy w środkach komunikacji udają że nie widzą to chciałabym mieć w sobie takiego bezczela i upominać się bardziej o swoje. Ale wlaśnie nie chcę się denerwować i małego.
Jak byłam w poprzedniej ciąży- bardziej zaawansowanej i źle się gdzieś czułam, to rozpychałam się z brzuchem i już nie patrzyłam. Bo to nie chodziło już o moje skrupuły tylko nie chciałam żeby ktoś mnie z podłogi zbierał :wściekła/y:

Odnośnie szkoły rodzenia, to info dla dziewczyn z Warszawy i okolic, które pracują np w Wa-wie- są szkoły refundowane przez miasto i są za free. Wczesniej nie chodziłam do szkoły, ale teraz jest okazja więc chcę z niej skorzystać i lepiej się przygotować. Ale pewnie- nie jest to konieczne. Nasze mamy też nie chodziły i świetnie dawały sobie radę :-D

Ostatnia edycja:
Witam kobietki. Tematy macie niezłe. Za każdym razem jak tu wejdę coraz ciekawsze;-) Nie denerwujcie się takimi sprawami. Więm, że łatwo powiedzieć, ale przecież to i tak nic nie da, bo zrobią co będą chcieli. Udanego czwartku

reklama
Cos w naszym pięknym kraju musi się zmienić bo kocham to miejsce i nigdy nie chciałabym się stąd wyprowadzić, ale duzo zalezy też od mętalności ludzi. Mam nadzieję, że dobrze wychowamy własne dzieci i chociaż one beda miały lepsze zycie. Weźmy pod uwagę ludzi nie umiejących przejść 2m do kosza - mnie od dziecka wpajano poszanowanie dla matki natury i zawsze wszelkie śmieci wyrzucałam do kosza a jak nie ma koszta to do torebki.
Albo miłość do ojczyzny - uczono nas od młodych lat patryjotyzmu, do tej pory pamiętam "Polak Mały" i część pieśni wojennych, które uwielbiam. Tak samo wygląda sytuacja biorąc pod uwagę traktowanie osób starszych i ciężarnych. Żeby poprawic sytuację kraju musimy też zacząć od siebie i nie dac sobie w kasze dmuchać.

Dokladnie tez tak mysle. To co sie dzieje w sejmie, to co robia politycy to dla mnie cyrk. To myslenie tylko o sobie. Przez to upada nasz kraj, z ktorego nie chcialabym wyjezdzac zmuszona tym, ze nie da sie tu zyc. Jak widze ile mi miesiecznie zabieraja z pensji, a potem za lekarza i wszedzie i tak musze placic (i prosic sie by ktos mnie na nfz przyjal), emerytura watpliwa - to mi sie nóż w kieszeni otwiera. Jakbym miala wybor to bym nie oddawala im ani zlotowki, sama sobie te emeryture odlozyla. A prywatnie moglabym chodzic bo i tak chodze... Bardziej by to bylo pewne niz to co mnie czeka. W referendum tez nie wierze. Kraj jest podzielony. Wyborem partii często kierujemy się bo np. jesteśmy katolikami to glosujemy na ludzi z PiS. Nie lubimy PiS to glosujemy na PO. Dla mnie to już cyrk jest. Malo by brakowalo by Jarek zostal prezydentem. Ten ktory mowil, ze kobiety korzystajace z in vitro mozna by do wiezienia wsadzac. Nie moge powiedziec ze wierze w ktoras z parti bo to dla mnie wszyscy sa tacy sami, takie same priorytety i zlodziejstwo.
Ja ostatnio jak bylam w pracy widzialam 30 cv na biurku p.dyrektor starajacych sie o moje miejsce (zastepstwa szukaja na rok). Takie bezrobocie. Nie dziwi mnie to bo ja rok szukalam dobrej pracy. A u mnie jest wymog dwoch kierunkow studiow by pracowac tak jak ja... i tyle sie tak szybko znalazlo....

Ja dzis po zgadze bardzo bolesnej o 4 w nocy, wiec malo spalam i drazliwa jestem... zmieniajac temat - ainah wyslalabys mi na prv dane odnosnie tego lekarza co mowisz ze taki dobry, jesli chodzi o polowkowe? ;-)

Do góry