T
Tunia85
Gość
Tunia - tylko to nam zostaje - wygadać się na forum ;-)
Niestety PO nie ma i nigdy nie miała nic wspólnego z liberalizmem gospodarczym - jest to kolejna lewicowa partia (po PIS-ie, i innych pseudoprawicowych) która zatrudnia "ekspertów" od siedmiu boleści, doradzających podwyżki podatków i zatrudniających coraz większe rzesze urzędasów ( a powinni posłuchać Roberta Gwiazdowskiego).
Tym czasem nie trzeba być ekonomistą, by wiedzieć, że nic tak nie zabija gospodarki jak podniesienie podatków (nawet super-lewak Miller o tym wiedział i obniżył swego czasu) i zwiększanie biurokracji. Dług nam rośnie i czeka nas los Grecji niestety, a Tusk nam będzie mydlił oczy ,że wszystko cacy. JAk vat podniesie to zdrożeje WSZYSTKO , nie ma innej opcji. Zresztą ja też zauważyłam, że juz jest drożej.
Mnie jesdnak bardziej martwi ta nowa ustawa zezwalająca urzędasom na zabieranie dzieci rodzicom, bez orzeczenia sąduTo dopiero skandal - niedawno krytykowali tę sytuację w Niemczech, a sami co zrobili? Normalnie nie da sie żyć w tym chorym kraju, każdy kolejny rząd jest gorszy
Ech... przydałoby sie jakieś referendum
najgorsze jest to, że oni w d... mają ubogich, rencistów i emerytów, jak ktoś ma wyżyć za 1000 zł, niektórzy żyją za jeszcze mniej, ja sobie tego nie wyobrażam, a ile jest ludzi samotnych, którym nikt nie może pomóc, a oni się w parlamencie pierdołami i kłótniami zajmują...
Referendum? Ja tu powiem ostrzej - jeśli będziemy mieć sytuację jak grecja to prorokuję zamieszki i w najgorszym razie wojnę domową, młodzi ludzie bez pracy i perspektyw mimo skończonych studiów wyjdą wreszcie na ulice, a mohery nadal będą bronić krzyża, wyrywając go sob ie z rąk, co jest pogwałceniem samego krzyża jako symbolu religijnego i etyki, ja już nic nie mówię, bo na odchodne z wawy pójdę z cegła pod belweder....