reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Tunia hehe faktycznie się wyżyłaś :tak: ja nie chcę się denerwować, bo ogólnie to baaardzo nerwowa jestem, więc wolę nie poruszać tego tematu tzn go nie komentować :-)

A tak z innej beczki - ale nie chce mi się dziś w pracy siedzieć :/ Dziś byłam o 6:50 w pracy, bo jak przyjeżdżam później to nie mam gdzie parkować bo wszystkie miejsca pozajmowane :/ a pracuję w centrum Poznania więc z miejscami jest problem. Ale co za tym idzie, musiałam wstać o 6 i oczywiście się nie wyspałam :-( Znowu będę w pracy zasypiać :tak: gdybym siedziała sama w pokoju to bym się kimnęła :-)

reklama
chyba z tym mieszkaniem nie będzie tak różowo jak myśleliśmy, C. znalazł 20 interesujących ogłoszeń, w fajnych dzielnicach, w dobrym budownictwie, ale okazało się, że połowa już nieaktualna i mieszkania w tej dziurze na wagę złota, bo właśnie otworzyli tam wielkie centrum handlowe, które wykańczają i okazuje się, że prawie wszystkie mieszkania w mieście wynajmują robotnicy, którzy pracują przy tej plazie, szlag by to trafił, jeden właściciel co tym robotnikom wynajął mieszkanie to mówi, ze chętnie by się ich pozbył bo to nowe mieszkanie i wolałby właśnie młodych, spokojnych ludzi,

Heh babole:p

Ja po urodzinach jakos przezyłam, choc ledwo, tak dokuczał mi wczoraj kregosłup że masakra, nie miałam optymalnej pozycji, męczyłam sie strasznie już nawet przy gościach nie dało się robic dobrej miny do złej gry, dziś jużlepiej, to widać efekt całego dnia na nogach w kuchni:///
Poza tym nerwowo się zrobilo bo dziecko dostało od nas wymarzonego robota zdalnie sterowanego, daliśmy za niego ponad 200zł, naprawde fajna zabawka, mój Wiktor elektoronicznie bardzo kumaty i posiada juz trochę takich zabawek, niestety kuzyn jego równiesnik mniej w tym temacie i wygiął go ręcznie do tyłu, złamał coś i robot nie chodzi!!!:wściekła/y:szwagier będzie go dziś próbował zareklamować (że to niby tak było:sorry:) jak nie to oddadzą kasę, ale chodzi o to ze znów biedny musi czekac, dostał coś wymarzonego w końcu i nadal nie ma a to zabawka której nie ma raczej w sklepach, my go kupilismy w specjalnym sklepie z takimi gadźetami elektronicznymi i był tylko jeden, no zobaczymy jak to sie potoczy...
Ale stwierdziłam ze na przyszły rok nie robię juz urodzin dla rodzinki tylko wyprawię mu gdzies na kulach, pozaprasza sobie kolegów i koleżanki, będzie tort i zabawa, za dużo mnie to wczoraj kosztowało, a w przyszłym roku jeszcze roczek nas czeka:tak:

eh Tunia współczuję :-(ja bym się chyba wściekła...ale może uda Wam się załatwić to mieszkanie od właściciela, który chce się pozbyć robotników ? ;-):-)

Tunia - tylko to nam zostaje - wygadać się na forum ;-)
Niestety PO nie ma i nigdy nie miała nic wspólnego z liberalizmem gospodarczym - jest to kolejna lewicowa partia (po PIS-ie, i innych pseudoprawicowych) która zatrudnia "ekspertów" od siedmiu boleści, doradzających podwyżki podatków i zatrudniających coraz większe rzesze urzędasów ( a powinni posłuchać Roberta Gwiazdowskiego).
Tym czasem nie trzeba być ekonomistą, by wiedzieć, że nic tak nie zabija gospodarki jak podniesienie podatków (nawet super-lewak Miller o tym wiedział i obniżył swego czasu) i zwiększanie biurokracji. Dług nam rośnie i czeka nas los Grecji niestety, a Tusk nam będzie mydlił oczy ,że wszystko cacy. JAk vat podniesie to zdrożeje WSZYSTKO , nie ma innej opcji. Zresztą ja też zauważyłam, że juz jest drożej.

Mnie jesdnak bardziej martwi ta nowa ustawa zezwalająca urzędasom na zabieranie dzieci rodzicom, bez orzeczenia sądu:szok: To dopiero skandal - niedawno krytykowali tę sytuację w Niemczech, a sami co zrobili? Normalnie nie da sie żyć w tym chorym kraju, każdy kolejny rząd jest gorszy:no:

Ech... przydałoby sie jakieś referendum

Hej dziewczynki,
Ja tam nie będę wchodziła w kwestie polityki, każdy ma swoje zdanie. Prawda jest jednak taka, że niestety bardzo dużą rolę mają media i potrafią tak zmanipulować informacje, że nawet myślący człowiek ma trudności z wychwyceniem o co chodzi.
Ja dziś w końcu idę do lekarza i mam nadzieję, że wszystko przebiegnie spokojnie.

Dziewczyny, jeśli planujecie a jeszcze się nie zapisałyście do szkoły rodzenia to już ostatni dzwonek. Ja jak zadzwoniłam w zeszłym tygodniu to już właśnie zamknęłam listę kobiet rodzących w grudniu.
U nas w Lublinie szkoła rodzenia to wydatek 400-500 zł w zależności od placówki. ;/

Ja chyba dam sobie spokój ze szkołą rodzenia. Poprzednio się zapisałam ale nie mogłam chodzić ponieważ miałam ryzyko wczesnego porodu. Jakby był Marcin to może ale tak samej to bez sensu no i poprzednio dałam radę sobie więc teraz chyba też.

Cristalrose jak zawsze masz rację :tak: Prawda jest taka, że nasza gospodarka ma ogromne problemy ale jest wiele innych wyjść na szukanie oszczędności. Tylko po co? najlepiej iśc po prostej i od razu podnieść podatki bo przecież zarabiamy za dużo :eek: Ale co ich interesuje los zwykłego szaraka? przecież oni pieniądze mają i będą mieć... zamiast studiować ekonomie mogłam iść na polityka :-D
teraz będzie trzeba na zapas kupić pieluchy bo ich cena też podskoczy, o ubraniach i innych rzeczach nie wspomnę...

A tak na marginesie jestem po koszmarnej nocy - wstawałam 6 razy bo zgaga mnie męczyła a jak już zasnęłam to sniło mi się, że Ogryzek umarł :-( Obudziłam się i ładnie go prosiłam, żeby kopną mamuskę że to tylko głupie sen - na szczęście glupi sen. Ale z ta cholerną zgagą juz nie wiem co robić... wypróbowałam już wszystko!

reklama
ja to wolę na temat polityki się nie wypowiadać... Ci durni ludzie siedzący na stołkach myślą tylko o sobie - taka prawda. szkoda nerwów.

ja w nocy spałam tylko 3 godziny więc chyba będę dzisiaj zdychać. ale taka jakaś nerwowa jestem - chyba przed tym lotem. z jednej strony się cieszę bo w końcu będę z moim A, ale z drugiej to tak się zniechęciłam do Irlandii, że w ogóle nie chce mi się tam lecieć. ale chyba szybko przeleci bo już się poumawiałam z koleżankami, pojadę na zakupy, pobędę z mężulkiem i będzie trzeba wracać - i kto by pomyślał, że kiedyś to powiem, ale powrotu do Pl doczekać się nie mogę hehe
ainah wysłałam ci wiadomość na priva. pytanko odnośnie lekarza...

Do góry