reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

hej. z tym sikaniem to też tak mam, że w nocy muszę wstawać. ale dzisiejszą noc przespałam prawie całą - temperatura w końcu zbita i od razu lepiej. tyle, że gardło nadal boli i ciężko się tego pozbyć. chciałam już na śniadanko czosnek zjeść ale stuknęłam się w głowę, że przecież jeszcze do lekarza potem jadę więc nie mogę się tym póki co faszerować hehe najadałam się tylko chrzanu bo to ostre i też podobno dobrze działa - zabija zarazki itp. oczywiście już byłam u pobrania krwi ale obudziłam się strasznie głodna (jak zawsze hehe) i słaba po dwóch dniach w łóżku więc musiałam wzywać ojca, żeby ruszył dupsko i mnie zawiózł bo sama to bym chyba do garażu nawet nie doszła.
my w tą rocznicę na naszych wakacjach mam nadzieję, że sobie zafundujemy kolacyjkę w jakiejś fajnej knajpce. no a dzień jak dobrze pójdzie to na plaży - moje marzenie to Cala Mondrago - jak byście kiedyś były na Majorce to to jest cudna plaża. choć ich tam zdecydowanie więcej hehe moja kuzynka odkryła tam ostatnio kolejny fajny zakątek, ale mi napisała, że trzeba się wdrapywać po skałach więc jak dla mnie w tym roku odpada hehe

Gosiu to super, że juz się lepiej czujesz :-). My na Majorce nie byliśmy i raczej nas nie ciągnie, za to byliśmy w maju na Ibizie i nie podobało mi się :no:. Może przez to, że byłam w ciąży?... O wiele bardziej podoba mi się na wyspach kanaryjskich ;)

Sarka Wszystkiego naj, naj dla Wiktorka :))))

ja to bym chciała, żeby tylko 10 kg mi przybylo przez całą ciąże hehe ale to chyba nierealne skoro już przybyło 6 kg.

no właśnie :-(

Witajcie :-)

mialam wrocic z urlopu w niedziele, ale byla ladna pogoda, wiec zostalysmy do wczoraj :tak:wpadam tylko na moment, bo zaraz jade do gina. u mnie ok, czuje sie swietnie i bardzo wypoczelam. Ninka byla wyjatkowo grzeczna, taplalysmy sie w jeziorku. troche wpadli moi rodzice, troche maz. dzidzius coraz mocniej kopie :-D

Super, ze wypoczynek się udał :*

wole nie myslec :-D Moja kolezanka, ktora rodzila teraz w lipcu, przez ostatnie miesiace spala sama, a meza wygonila do innego lozka :-D Widac ze mezczyzni w ostatnich miesiacach sa zbedni w spaniu :-D

U nas ten dzień tez coraz bliżej... Mnie mąż budzi chrapaniem a ja jego... sikaniem :zawstydzona/y:

reklama
mam pytanie zupełnie z innej beczki, sorki za chwilową zmianę tematu: kiedy zaczyna twardnieć ciążowy brzuszek? Czy Wasz są twarde czy miękkie? Mój mięciutki strasznie.... jak sadełko...

w ogóle to się troszkę zmartwiłam bo weszłam na wagę a tam od dwóch tygodni nic nie przybyło (to mnie nie martwi bo i tak mam już 6 kg na plusie - choć poszło chyba w cycki i brzuszek hehe) ale ubyło nawet pół kilo - i to już mnie troszkę martwi, żeby dzidziolek na tym nie ucierpiał. to chyba przez tą chorobę i brak apetytu. ale dzisiaj już zaliczyłam konkretne śniadanko :-)

gosia to wszystko napewno spowodowane jest chorobą!! nic się nie martw, będzie wszystko ok, skoro śniadanko konkretne zjadłaś to teraz pora na jakieś pomarańczko, postaraj się jeśc codziennie jedno, ma tyle witaminy C oraz innych, że napewno nic już ci się nie przyplącze, a i dzidzia na tym skorzysta.. a i jeszcze zapomniałam o burakach, też są megazdrowe.. zanim się obejrzysz nadrobisz to utracone pół kilograma. ja mam nadal minus 4 kilo, ale nie przejmuje się tym, bo jem zdrowo i normalnie więc musi byc wszystko ok;)

mam pytanie zupełnie z innej beczki, sorki za chwilową zmianę tematu: kiedy zaczyna twardnieć ciążowy brzuszek? Czy Wasz są twarde czy miękkie? Mój mięciutki strasznie.... jak sadełko...

No miękki brzuch to chyba tylko powód do radości :) Jak brzuch jest twardy to znaczy, ze są skurcze. Mogę się mylić, ale mój też zazwyczaj miękki, jak mam skurcze to robi się jak kamień ale nie cały tylko tak na środku, pewnie tam gdzie macica jest...

już dawno w punkcie pobrań pielęgniarki powiedziały mi, że ciężarna nie musi być na czczo, bo kiedyś przyszłam i mówię - szybko, szybko, bo z głodu umrę i już muszę jeść, a babka mi mówi, że ciężarówka może jeść przed badaniami,

na czczo to tylko glukoza

a my juz na nowym mieszkanku, mam 5 minut pieszo do pracy, bilet do Polski zarezerwowany, juz odliczam dni do przylotu:)

już dawno w punkcie pobrań pielęgniarki powiedziały mi, że ciężarna nie musi być na czczo, bo kiedyś przyszłam i mówię - szybko, szybko, bo z głodu umrę i już muszę jeść, a babka mi mówi, że ciężarówka może jeść przed badaniami,

:szok:
To bzdura.:szok:
Stwierdzam to z całą odpowiedzialnością jako diagnosta laboratoryjny!!!
Morfologię, biochemię robi sie ZAWSZE NA CZCZO. Nie ma żadnych ciązowych wyjątków - wyniki są wtedy po prostu zafałszowane. Cukier, TG, LDL, TC sa zawyżone (potem ci przypiszą zatrucie ciązowe) morfologia jest zafałszowana, zwłaszcza poziom Hb i Ht. Ja bym sie nie sugerowała tym co mówia pielęgniarki, bo ja się spotykam z samymi błędami w punktach pobrań (oczywiście one nie wiedzą ,że się na tym znam i od razu to wyhaczę), że wspomnę tylko o braku fartucha, czy niewłaściwej kolejności pobierania prób. A w przypadku OGTT - jak pisała Wiolcia - po podaniu glukozy wysłały ja na miasto, zamiast usadzić w poczekalni, bo na tym ten test polega.
Tunia weź ze sobą coś na przegryzkę i zaraz po pobraniu zjedz, byle nie przed.

:szok:
To bzdura.:szok:
Stwierdzam to z całą odpowiedzialnością jako diagnosta laboratoryjny!!!
Morfologię, biochemię robi sie ZAWSZE NA CZCZO. Nie ma żadnych ciązowych wyjątków - wyniki są wtedy po prostu zafałszowane. Cukier, TG, LDL, TC sa zawyżone (potem ci przypiszą zatrucie ciązowe) morfologia jest zafałszowana, zwłaszcza poziom Hb i Ht. Ja bym sie nie sugerowała tym co mówia pielęgniarki, bo ja się spotykam z samymi błędami w punktach pobrań (oczywiście one nie wiedzą ,że się na tym znam i od razu to wyhaczę), że wspomnę tylko o braku fartucha, czy niewłaściwej kolejności pobierania prób. A w przypadku OGTT - jak pisała Wiolcia - po podaniu glukozy wysłały ja na miasto, zamiast usadzić w poczekalni, bo na tym ten test polega.
Tunia weź ze sobą coś na przegryzkę i zaraz po pobraniu zjedz, byle nie przed.

aha, to fajnie mnie babki poinformowały :wściekła/y:

No miękki brzuch to chyba tylko powód do radości :) Jak brzuch jest twardy to znaczy, ze są skurcze. Mogę się mylić, ale mój też zazwyczaj miękki, jak mam skurcze to robi się jak kamień ale nie cały tylko tak na środku, pewnie tam gdzie macica jest...

Na twardy brzuch mamy jeszcze czas. Sama jestem zaskoczona jakie w 8-9 miesiącu brzuchy są na maxa napięte.

reklama
czytam was dzisiaj i nei mam weny do pisania :/ znow mnie noga i kregoslup zaczal bolec ... i najchetniej z wkurzenia poszlabym do kina bo mam bilety na 3d film jakikolwiek chce... szlak mnietrafi jeszcze jeden dzien w domu chyba :( wieczorem wyjde na krotki spacerek bo ocipieje...

jejciu jakmis ie marzy urlop na majorce ... ciekawe czy za rok pojedziemy...

Ostatnia edycja:
Do góry