reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

DZiewczyny ja od pocz. ciązy wstaję kilka razy w nocy na sikanie i juz przywykłam (zresztą wkrótce będę wstawac jeszcze częściej;-)). Bardziej mi w nocy i nad ranem doskwiera ból w stawie biodrowym. Zależy od pozycji spania i niestety - jak powiedział lekarz - będzie się nasilał :dry:
Macie takie dolegliwości??

Nie, ale bardzo często po spaniu bolą mnie nogi i w nocy mam skurcze łydek :/

no właśnie ranigast zalecił mi lekarz bo nic innego nie skutkowało i mam go brać 2 razy dziennie... teraz to mnie nastraszyłaś tą grupą B ale on chyba wie co robi... Ja mam tak ogromną zgagę, że jeśli nie wezmę ranigastu to nie usnę bo wszystko mi się cofa... Na ulotce pisze tylko, żeby skonsultować się z lekarzem.

Nie no Twój lekarz pewnie wie co robi, nie chciałam Cię nastraszyć, ja się nikogo nie pytałam ale sprawdzałam kiedyś dla koleżanki co była w ciąży w jakiej grupie leków jest bo ona znowu miała wrzody na żołądku czy cos takiego...

reklama
Eh mimo wszystko postaram się wytrzymać bez - najwyżej będę co 2 godziny pic mleko albo spać na siedząco :-D Od jutra sprawdzę jak się sprawy zmienią przy zastosowaniu odpowiedniej diety - nic smażonego, niż tłustego, słodkiego i tylko małe porcje.

jejku ja się cieszę, że do dzisiaj nie wiem co to zgaga... wpadłam jeszcze na moment i lecę dalej do wyrka bo trzeba szybko wyzdrowieć. dobranoc dziewczyny

Eh mimo wszystko postaram się wytrzymać bez - najwyżej będę co 2 godziny pic mleko albo spać na siedząco :-D Od jutra sprawdzę jak się sprawy zmienią przy zastosowaniu odpowiedniej diety - nic smażonego, niż tłustego, słodkiego i tylko małe porcje.

Ja np. wczoraj nie miałam wcale zgagi podczas podróży.. i myslę, że dlatego, ze nie podjadałam nic słodkiego. Rano zjadłam śniadanie w restauracji i to były jajka sadzone, bekon, pieczony pomidorek, 2 tosty z marmoladą i parówkę czyli niespecjalnie zdrowo i pózniej do 15 zjadlam tylko jablko. o 15 obiad i pozniej juz nic, mysle, ze dzieki temu, ze nie żarłam jak glupia to mnie zgaga nie meczyla a mam ja codziennie. Dzis juz wedrowki co godzine do lodowki i już mnie meczy od jakiejś 16 :-(. Kurcze no przepraszam, nie chciałam Cie nastraszyc tym ranigastem :no:...

Ja np. wczoraj nie miałam wcale zgagi podczas podróży.. i myslę, że dlatego, ze nie podjadałam nic słodkiego. Rano zjadłam śniadanie w restauracji i to były jajka sadzone, bekon, pieczony pomidorek, 2 tosty z marmoladą i parówkę czyli niespecjalnie zdrowo i pózniej do 15 zjadlam tylko jablko. o 15 obiad i pozniej juz nic, mysle, ze dzieki temu, ze nie żarłam jak glupia to mnie zgaga nie meczyla a mam ja codziennie. Dzis juz wedrowki co godzine do lodowki i już mnie meczy od jakiejś 16 :-(. Kurcze no przepraszam, nie chciałam Cie nastraszyc tym ranigastem :no:...
Alez ja ci OGROMNIE dziękuję! bo nie zdawałam sobie z tego sprawy a teraz już wiem żeby łykać tylko w nagłych wypadkach ;-)Spróbuję dietę ale szczerze to nie wiem co mam jeść bo ostatnie dwa dni ogromnie mało jem a zgaga jest...

Ach te nasze dolegliwości... Mnie przez kilka dni bolało w okolicach kości ogonowej, ale odpukać przeszło. Za to rano spać nie mogę. Budzę się nad ranem, żeby iść do toalety i nie mam już co myśleć o spaniu.

Pierwsza wrześniówka rozpakowana... Dla mnie to argument, że wszystko musi być przygotowane miesiąc przed terminem i motywacja, żeby w końcu zabrać się za zakupy. Odwlekam i odwlekam, bo niby dużo czasu, a czas leci i się nie obejrzę, a będzie 3 trymestr.

Wasza dyskusja o ślubach i rocznicach dała mi do myślenia. I tak planowałam uroczystą kolację dla najbliższej rodziny, w końcu to pierwsza rocznica, tylko zastanawiam się, czy dam radę ją urządzić na przełomie 7 i 8 miesiąca ciąży, bo to i tak z nami 13 osób, więc sporo pracy. Będę myśleć później.

cześć, ale się wczoraj napisałyście, nadrobiłam :-)

ale zmykam teraz zjeść śniadanie i potem jadę morfologię, mocz i znów tokso zrobić, znów mi się nie będą umiały wkłuć, takie mam żyły, jak ja nie cierpię pobierania krwi przez te małe, cienkie, niewidoczne żyłki....

Witam.
My już spakowani:tak:! Czekam jeszcze na monterów tv i startujemy:-)! TV:-D:rofl2:!!! W końcu montują nam kablówkę! Po 4 latach czekania:baffled:!!!!! 4 lata z pięcioma kanałami czujecie to?! Bo tak pechowo mamy mieszkanie:dry:, że nie szło żadnego talerza zamontować:no:! A admin bloków robił lokalnej sieci pod górkę:wściekła/y:! Chyba z 5 razy składali przetarg a im zawsze coś nie pasowało. W końcu się udało:-D!!!!!!!!!!!!!!!

Co do dolegliwości, to mnie też zaczynają szwankować biodra. W pierwszej ciąży tego nie miałam a teraz! Z rana po zastoju nocnym to do kibelka kuleję powolutku, później jakoś przechodzi.

reklama
hejo :)

jezu jaka jestem szczesliwa... wczorajnie zapeszalam ale caly dzien nie bolal mnie brzuszek i cala noc i przespalam jak aniolek poprostu nie liczac siusiu :) kurcze normalnie czlowiek wyspany to czlowiek szczesliwy :D

co do ranigastu to co to nie wolno?? ja jak w szpitalu bylam i mialam problemy zoladkowe bo mne bolal to mi wlasnie ranigast podawali .

u mnie juz niedlugo rocznica slubu :D ale chyba bedzie zwykla.. jak kazdy dzien bo ja sie z domu nie ruszam mraczej nicnie wymysli...

agbar masz racje nigdy nie wiadomo kiedy cie porod zlapie hehe :) ja juz podejrzewam ze torbe bede miala spakowana do spzitala od polowy pazdziernika. tak jakos mis ie wydaje ze do grudnianie dociagne ale oby jak najdluzej :) a torbe mozna miec spakowana zawsze to sie niczego nie zapomnihehe tylko od razu w samochod i heja do szpitala juz spokojniej jakos na duchu ze wszystko sie ma :)

krolciaja cale zycie na 3 kanalach jade hehe :) udanego wyjazdu :) a nie przepraszam 4 :)

Ostatnia edycja:
Do góry