reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

mnie to osscillococcinum pomaga, to są takie granulki co się pod język sypie i czeka aż się rozpuszczą, już mi trzy razy pomogły wyrwać się przeziębieniu,

a ja wiem po co wpadłam na forum, miałam ponarzekać, że ludzie mają w d... ciężarne kobiety, znów stałam w długiej kolejce do kasy i nikt jakoś nie raczył stwierdzić, że może by mnie przepuścić, dobrze się czułam więc nie robiłam cyrku, ale chyba w końcu zbiorę się nad odwagę i następnym razem podejdę i powiem, że jestem w ciąży (co wyraźnie widać w końcu) i czy pani mogłaby mnie obsłużyć poza kolejnością.... bo tak powinno być

reklama
macie problemy z sikaniem? Tzn często i jak się zachce to trzeba iść od razu bo się nie utrzyma za długo? Można coś z tym zrobić?

Ja na własny ślub chyba w pampersie pójdę :-D żeby draki nie było, zresztą jakby mnie dzidek kopnął w pęcherz to już w ogóle tragedia...

A słyszałyście kiedyś o ćwiczeniach mięśnia kegla?

Tak tunia slyszałam o ćwiczeniach mięśni Kegla i najlepiej je ćwiczyć właśnie podczas sikania ;-)

Ainah ja też ostatnio słaba jestem i bym spała ale nie tak jak w 1 trymestrze. Przeszłas pierwsze miesiące spokojnie więc może organizm nadrabia ;)

Ja dziś odpoczywam jak tylko sie da, głowa mnie boli i nic mi się nie chce...

Ja też dziś nie czuję się najlepiej.. Pewnie przez ten skwar. A macie może problemy zgagowe? Ja też często sikam. Budzę się w nocy i ide do toalety a później czuję takie pieczenie w żołądku że nie mogę zasnąć.

Jeśli chodzi o zgagę to jestem tutaj chyba weteranką ;-)Wystarczy dzień bez ranigastu i umieram :confused2:
A co do pęcherza to nie piję nic 2h przed snem i wytrzymuje do rana.

i co w końcu objechaliście? :) zdjęcia macie na pewno fajowskie bo tam inne wyjść nie mogą hehe

Przejechaliśmy Ring of Kerry, ale połowy nie zobaczyliśmy przez chmurki białe jak mleko i mżawkę. Mieliśmy już jechać do Killarney ale w końcu zabraliśmy się na Dingle i dobrze bo tam przynajmniej pogoda dopisała i zobaczyliśmy wszystko co tylko było można, spaliśmy w Dingle ale szukaliśmy B&B w promieniu 50 km już byliśmy tak zdesperowani, że mieliśmy zacząć wracać w stronę Killarney ale się w końcu udało ;) No jesteśmy zadowoleni :) Wczoraj pojechaliśmy do Killarney i zobaczyliśmy jeszcze Torc a ja stamtąd wyjść nie chciałam tylko statyw rozstawiłam i zrobiłam chyba ze 100 zdjęć :) Ech już nie mogę się doczekać aż je dziś obejrzę bo z tego wszystkiego zostawiliśmy karte w laptopie znajomych :p

Eh dziewczyny, ja się czuję chyba gorzej niż w I trymestrze, tzn ciągle bym spała...normalnie jakaś masakra :(( W I trym nie miałam takich problemów...czy któraś z Was ma podobnie??

O ja gorzej nie mam ale podobnie jak inne dziewczyny chodzę spać zaraz po położeniu córci, w okolicy 22 :p

macie problemy z sikaniem? Tzn często i jak się zachce to trzeba iść od razu bo się nie utrzyma za długo? Można coś z tym zrobić?

Ja na własny ślub chyba w pampersie pójdę :-D żeby draki nie było, zresztą jakby mnie dzidek kopnął w pęcherz to już w ogóle tragedia...

A słyszałyście kiedyś o ćwiczeniach mięśnia kegla?

Ja tam nigdy nie wiem kiedy mi się zachce, jak mi kotuś smyrnie po pęcherzu to czuję, że zaraz nie wytrzymam a 5 minut póxniej już mi się odechciewa. W nocy wstaję mniej więcej co 2 godzinki ale ja w nocy piję. W ogóle piję jak smok :D

Mpja znajoma przy pierwszym dziecku byla mocno nacięta a w drugiej ciąży ćwiczyła mięśnie Kegla i urodziła na 3 skurczach i nawet nie pękła. Ja ćwiczę codziennie jak mi się przypomina po kilka minut i dodatkowo masuję i rozciągam krocze ;)

A macie może problemy zgagowe? Ja też często sikam. Budzę się w nocy i ide do toalety a później czuję takie pieczenie w żołądku że nie mogę zasnąć.

No niestety mamy :-(. Ja teraz już nie mogę patrzeć na rennie i zaczełam ssać Gaviscon nie wiem czy w Polsce on jest ale smakuje tak jakby ktoś wcześniej na niego napluł :eek:. No ale cóż zrobić tylko to pomaga na dłuższą chwilę. Zgagę mam codziennie...

Ja starałam się nie jeść przed snem, ale w takiej sytuacji może faktycznie nie będę pić :laugh2: Wtedy prześpię całą noc i obudzę się dopiero rano z zgagą. Dzięki Wiolcia, wypróbuje :-) Czasami proste rozwiązania okazują się skuteczne.
A odnośnie środków to ja stosuje Rennie.

ja jak się budzę na siku to jednocześnie strasznie mnie suszy, więc idę do kibelka, a jak wracam to piję wodę którą mam na stoliku pod ręką i tym sposobem potem wstaję drugi raz, nie przespałabym całej nocy nie pijąc nic...

reklama
Hejka dziewczyny, ja dziś miałam problemy z netem przez całe przedpołudnie to pewnie przez burzą.
Ze zgagą na szczęście nie mam problemów na razie w poprzedniej ciąży zaczęły się koło 7 mies. ale była to tragedia nic nie pomagało.
Jeśli chodzi o spanie to dziś po odwiezieniu Julii do przedszkola o 8 poszłam spać i wstałam o 11:30.
U mnie dziś pada cały dzień od 12 muszę mieć zapalone światło bo taka ciemnica.

Do góry