reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Hejka dziewczyny!;-)
Uff! Niby jeden dzień a nadrobić ciężko!:szok:
Dziś w nocy pierwszy raz obudził mnie maluśki:-D. Tak fajnie figlował w brzuchu, że z wrażenia nie spałam i rozmawialiśmy sobie:-D! Jak się zmęczył to poszliśmy dalej spać. Kocham czuć te kopniaczki!:rofl2:

Co do ciuchów zimą, to u mnie nie tak źle. mam pożyczone spodnie od szwagierki, drugie od koleżanki i trzecie swoje:-p. Bluzki z racji swoich gabarytów:sorry: z przed ciąży pasują i myślę, że będą pasowały.
Co do kurtki to mam obszerną sportową kurtkę i będzie musiała wystarczyć. Poprzednią ciążę też w niej przechodziłam do początku 9 m-ca więc tym razem mam nadzieję też dam radę.:tak:

reklama
heheh ..fajnie że Wam się ten golfik spodobał- bo mi też, na szczęście ALLEGRO wiecznie żywe więc z pierwszymi mrozami jeszcze raz tam zajrzę :)

Kurczę - ja za to spałam dziś jak niemowlaczek.. co prawda w nocy mały się przebudził ale męża wołał i ten poszedł go lulać, a że teraz nocnikujemy to musiał go na sedes wysadzać ...hehe hehe a ja słodko zapadłam w sen =)

w ogóle to muszę pochwalić mojego synka, że bez pampersa śpi :-) no i za dnia też w majteczkach lata, czasem się wpadki zdarzają, ale i tak jestem z niego mega dumna :-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

Może odpocznę te 4 miesiące od pampersów :)

Poza tym mam jutro usg i już nie mogę się doczekać .. oczywiście ja jestem z tych naiwnych co święcie wierzą że wszystko jest w porządku i nie ma co się niepotrzebnie stresować ( heheh mój mąż pewnie powiedziałby w tym miejscu co innego bo tylko u niego wypłakuję moje ciążowe bolączki)

Cześć

Witam się i żegnam na razie, bo mężulo już czeka na wolnego kompa, a ja dzisiaj robię placki z cukinii, więc zmykam.
Nadrobię Was później.

Cześć i czołem Mamuski:-)

Ja wróciłam do domku, mój M też dzis w nocy dotarł ale co z tego jak kierat nadal trwa...ja nadal z dziećmi, a M w pracy, potem w sklepie siostry musi powprowadzać cały towar do kompa, całe dnie sie nie widzimy:no: ja z dwójką 5 latków mających wielkie rogi tez po mału nie wyrabiam, wieczorem po prostu padam ze zmęczenia, aż mi sie chce płakac z tej słabości:-(czuję że jestem przemęczona:confused2:no nic, niedługo sie unormuje miejmy nadzieje....a jeszcze w środę mam urodzinki mojego smyka ji jutro czeka mnie rajd po sklepach. No ale dość smęcenia, za to mała tak daje mi czadu od kilku dni że czesem mam wrażenie jak mnie po dole kopie ze to mało przyjemne (już):rofl2: mimo wszystko cudowne uczucie, nawet jak się człowiek posika bo po pęcherzu walnie, ale skubana najaktywniejsza jest oczywiście w nocy:laugh2:

Nie próbuje Was nadrobić bo nie mam szans:-p
Buziaki dla wszystkich:*

czesc dziewczyny,
wczoraj poszlismy n,a basen i w ciagu dnia zero boli brzucha - juz zapomnialam jak to jest. W nocy jednak mlody wszystko nadrobil i kilka razy sie budzilam, a od rana sie ratowalam kawa. w planach mam przewiezc wszystkie rzeczy dzisiaj do nowego mieszkania, ale nie wiem czy sie wyrobie ze wszystkim...

Muszę dzisiaj sobie połazić na tym naszym bb:-)! Od jutra mąż na urlopie i zapewne mnie nie dopuści do kompa:-(!!!!! Znowu będzie mi smęcił, że tylko to forum o mamach albo o kwiatkach Ci w głowie!!!! Szlag mnie czasami trafia:wściekła/y:! Te fora to mój jedyny kontakt z ludźmi na co dzień. Mieszkamy na takim zadu..u, gdzie kiepskie połączenie z miastem, że nawet nie ma jak się spotkać ze znajomymi....:-(

cześć Antypka, dawno Cię nie było...

co do ubrań to właśnie prawie nie mam w czym chodzić, jedynie jeansy i lniane spodnie, bluzki mam bo kupiłam ostatnio, ale w wawie nie uśmiecha mi się zakupów robić, bo tu z zasady jest drożej, ostatnio i siebie w mieście kupiłam jeansy ciązowe za 50 zł nowe, a tu minimum 99 zł kosztują, ale chyba coś będę musiała kupić, chyba, że przetrwam te 2 tyg i kupię już w suwałkach,

myślałam dziś, że kot mi zginął, wyszedł przez okno i straasznie go długo nie było, nigdzie go nie mogłam znaleźć, a on jest domowy, rzadko wychodzi, czasem zwieje przez okno, no się martwiłam, ale wracając ze sklepu znalazł się pod drzwiami, cały brudny, jest rud-biały i całe białe miał szare, no i musiałam go umyć, robiłam to może 3 razy właśnie jak się ubrudził strasznie, bo kotów myć nie można, tylko właśnie w wyjątkowych sytuacjach i straszne to było, bo się tak wydzierał jakbym go ze skóry obrywała, nie mogłam go utrzymać, jakbym w ogóle nie była jego panią, musiałam mu klapsa dać i na koniec prawie się popłakałam bo czułam się jakbym mu wielką krzywdę robiła, ale on mi do łóżka wchodzi i nie chciałam żeby łaził mi taki brudny...

od jutra zaczynam pakować część rzeczy z mieszkania, C. już we czwartek wywiezie, przeniosłam sobie usg połówkowe z 18 na 14 sierpnia żeby nie musieć tych 4 dni zostawać w wawie i prosić znajomych żeby mnie przenocowali, dzidzie mało czuję, ale wiem gdzie układa jak leżę bo wypycha brzuszek, C. się śmieje, że ono chyba nigdy nie śpi bo bez względu na porę dnia i nocy jak przyłoży ucho to mówi, że coraz głośniej słychać jak tam harcuje...

reklama
a moje pieski kurcze tylko do bzykania cholercia i trzeba ich non stop pilnowac.

co do mojego bolu tot o chyba jelita tak misie wydaje, maz od wczoraj ma sraczke ja od wieczora wczoraj mam bole brzucha moze nam cos zaszkodzilo ?? ale co ... zupa co dzien wczesniej ugotowalsmy ?? nie mam pojecia ale jak nie przejdzie to chyba bede musiala isc do lekarza to skontrolowac tylko jak zapyta gdzie boli to nie wiem cz mu bede umiala odpowiedziec na to pytanie. bo niby na dole mnie nie boli tylko np jak leze na lewym boku to leza strona mnie boli biodro plecy z lewej strony i brzusio ponizej pepka w bok oczywiscie jak leze i tak do zoladka az mi niedobrze jest ... poloze sie na drugi i na drugim to czuje i na jelicie grubym jakbym miala isc do kibla ale mi sie nie chce.... do dupy to wszystko. znow nic nie rozmawiam z jasiem bo si eboje przywiazac i dystans znow robie jakis :/ jezu jakie to wszystko glupie i trudne jest no!!!!

a co do mojej przeprowadzki to jutro ma przyjsc ktos ogladac mieszkanie a ja w szoku bylam ze tomek tak szybko kogos znalazl jak my mamy 2 misiace wypowiedzenia. czyli jak dobrze pojdzie to jeszcze w sierpniu sie wyprowadzimy niestety do rodzicow narazie bo watpie z emoj m w sierpniu juz robote dostanie. jeszcze tylko trzeba ustalic co z ta tapeta pogryziona. bo jak do 10 sie bedziemy musieli wyprowazic to nie zdarzymy i trzeba bedzie sie z nimi dogadac a pewnie wiecej z kaucji wezma niz ta tapeta warta i niz jakbysmy sami ja kupili. kurde i mam powod do zmartwienia przez te moje male glupkowate pieski....

Do góry