reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Czasem chyba zamiast pomyśleć mówią ale jak ktoś uważa, że zawsze ma rację to po co myśleć czy kogoś nie urazi?
Tunia mnie tak samo głowa boli :-(Wczoraj było to samo i dziś znów się zaczyna... ta pogoda da nam nieźle popalić :no:

reklama
Witam Was ponownie, po popołudniowej drzemce...tzn jakiejś śpiączce, bo ponad 3h spałam jak zabita:)
Aluśka - no właśnie jakaś masakra w tej naszej wiosce, nigdzie nie ma biustonoszy, których szukam. Czyli takich tańszych bo nie zamierzam wydawać ogrom kasy, skoro wiadomo że obecny rozmiar nie będzie trwał dłuugo...a szkoda:-p Ma być dostawa w pn, więc znowu wyprawa. Jest pozytyw z zakupów- spotkałam mamę i ta nie wiedzieć czemu uparła się że kupi mi bluzkę jakąś, no i stanęło na tuniko- sukience:-) Cieszę się i staram się nie rozkminiać skąd taki przypływ dobroci i kolejna rzecz kupiona dla mnie- do niedawna w ogóle nie interesowała się jak żyję.
Mississ- trzymam kciuki z całej siły, żeby wszystko było OK!! BĘDZIE OK!!!!
Właśnie ja mam taką schizę przed połówkowym z myślami o wadzie serduszka, bo koleżanka z roku przeżywała stres od połówkowego do urodzenia bo jej córeczka miała wadę serduszka. Dziś (po 3 etapach operacji)jest zupełnie zdrową, śliczną dziewczynką.

Wiolcia powiedz tesciowej że o tym jaka płec decyduje mężczyzna, a że jest bardziej jurny to rodzą sie dziewczynki, jak jest spokojniejszy to rodzą sie chłopcy- wszystko zamknięte w temperamencie ;-)

Uff! Od jakiegoś czasu pada! Piękne powietrze teraz:-D!!!Przeżyłam wizytę u teściów:dry:!
Mississ współczuję bardzo kolejnych nerwów:-(. Tak myślę, że skoro wcześniej nie było tego widać to może to jest na tyle mała wada, że tak jak pisała wiolcia da się wyleczyć jeszcze w ciąży:tak: i tego Ci życzę:tak:. Już tyle przeszłaś. Będzie dobrze;-)! Trzymam za Was &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Mississ - trzymam mocno kciuki - musi by dobrze
U nas normalnie zimno 17 stopni i pada- bosko
A ja dzisiaj nie najlepiej się czuję, ale tak zawsze jest z końcem tygodnia, to chyba zmęczenie pracą - dobrze że za tydzień urlop to trochę odpocznę.
Co do włosów to ja znam jeden super sposób ale jest on troche uciążliwy i wymaga systematyczności. Dwa razy w tygodniu po umyciu włosów nakładamy maseczkę którą robimy z soku z cytryny + oliwa z oliwek + żółtko jaja (trzeba dobrze oddzielić bo potem z białka takie smarki zostają na włosach) mieszamy i nakładamy na włosy, na to zakładamy foliówkę i ręcznik co by ciepło było i tak na pół godziny, a potem myjemy dokładnie - sposób sprawdzony - naprawdę polecam

jejku ewwe przekaż proszę missiiss całusy od nas. Bardzo mocno trzymam kciuki! Oby było dobrze!

tunia ja testem w tej ciąży lekko upośledzona. Oczywiście, że nie homeopatką, a meteopatką :-):-):-) Mam dziury w mózgu. Jak leżałam na usg i lekarz się mnie zapytał o datę ur. ja mowie 16-ego lutego 2002 r. On się tylko na mnie dziwnie spojrzał:-D
więc ja mówię mu, że się uwsteczniam i nad każdym zdaniem muzę się skupić, pamięć płata mi figle itd, a on mówi po prostu jest pani w ciąży. Więc się nie martwię. Mam nadzieję, że przejdzie:tak:

nic się Olcia nie przejmuj ja jak ostatnio zostałam zapytana o wiek to lekkim tonem powiedziałam "28 albo jakoś tak" i dopiero jak spojrzałam na minę pytającego zrozumiałam że coś palnęłam.
Mój mąż poszedł do pracy na nockę - rzadko się to zdarza i nie lubię tak sama w nocy zostać... kurcze no...

Nie wiem jak wy dziewczyny ale czytam gazety o porodzie, o niemowlakach, oglądam galerię zdjęć z forum i dopada mnie coraz większe przerażenie jak ja sobie dam radę z tym wszystkim :szok: mam nadzieję, że mi to przerażenie minie...

ja to w ogóle jestem przerażona, nigdzie w rodzinie takich małych brzdąców nie było i nie uczestniczyłam w żadnych codzinnych czynnościach przy dziecku. Ostatnio byli znajomi z 3 miesięczną córcią i nawet tak nieporęcznie było mi ją trzymać. Ale liczę na instynkt no i bardziej na szkołę rodzenia ;-)

reklama
Nadrobilam dwa dni nieobecnosci - w pracy przed urlopem mialam mase zajec, wiec nawet nie mialam czasu wejsc na BB. ale dobra wiadmosc jest taka, ze mam teraz 2 tyg urlopu :-):-):-) mialysmy z Ninka jechac w niedziele nad jeziorko, ale samochod mam w warsztacie i nie wiem czy nam sie nie przesunie wyjazd. tak czy inaczej przynajmniej odpoczne od pracy!!!

mississ - trzymam kciuki za malutkiego. oby wada okazala sie niegrozna...

Do góry