reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

i jeszcze jedno ode mnie. Przyszła do mnie przypadkiem położna środowiskowa i mi powiedziala ze podobno jest przykaz że mają odwiedzać cieżarne jeszcze przed porodem w 8-9 m-cu. Ciekawe czy bedzie to mialo wplyw na otrzymanie becikowego;)
w kazdym razie przekazuję Wam info bo może warto zadzwonic do swojej poloznej i poinformować ją o planowanym terminie porodu, pa

reklama
Witam
Dziewczyny jestescie niesamowite-tyle stronek w dzien... no no no jestem pod wrazeniem i faktycznie nie czytac Was kilka dni to nie ma szans nadrobic zaleglosci:D.
Bylam dzisiaj u gina i powiedzial ze jak bede 10 sierpnia to bedzie moze lepiej widac plec bo dzisiaj to nie bedzie mi mieszal, o pewny nie jest. Niestety w pierwsza córcią tez dlugo nie bylam pewna co wyrosnie bo sie okrutnie wiercila i tez musialam poczekac nim sie wreszcie dowiedzialam ze bedzie dziewczynka.
Ja ciążowo czuje sie ok ale wzielam zwolnienie bo nie moge usiedziec w pracy poza tym skurcze mnie w nogach łapią i potem chodzic nie moge. Teraz jeszcze dodatkowo mam na glowie chorobe córci. Cos nam ostatnio choruje. W sobote skonczyla Sumamed a tu znow jakas infekcja. Zaczela chorowac w kwietniu i z przerwami ciagnie sie do teraz. Meczy ja kaszel teraz z nosa sie leje juz nawet u alergolog bylam. Stwierdzila ze ma sklonnosci do alergii ale nie jest zle i ze musiala na weekend zlapac wirusa. Mowie Wam mam juz dosc lekarzy i ich eksperymentalnego leczenia. A kazdy mi mowi ze moje dziecko nie wyglada na chore to mnie doprowadza do szału bo jest chora i przez to wygladanie dobrze w kwietniu nie dostala od razu antybiotyku i tak sie do terj pory cos ciagnie u nas. co sie poprawi to znow cos łapie a jest oslabiona bo nawet juz nie gorączkuje.
Dlatego dzisiaj krotko ode mnie bo musze sie polozyc bo mialam dzisiaj aktywny dzien:)
Pozdrawiam
Witaj!:)))
Myślę że warto byłoby córci zrobić wymaz z gardła na chlamydię i bakteriologiczny. Skoro choroba za choroba i towarzyszy temu kaszel to na pewno warto sprawdzić czy tu coś nie siedzi.Ja z synkiem sporo chorob przeszłam i byliśmy 3x w szpitalu i takie tam, lekarzy multum i nieraz to oni słuchali mnie zamiast odwrotnie, ja mówiłam a oni przytakiwali, bardziej liczyłam na sobie jak na nich.
Zdrówka dla małej;)

i jeszcze jedno ode mnie. Przyszła do mnie przypadkiem położna środowiskowa i mi powiedziala ze podobno jest przykaz że mają odwiedzać cieżarne jeszcze przed porodem w 8-9 m-cu. Ciekawe czy bedzie to mialo wplyw na otrzymanie becikowego;)
w kazdym razie przekazuję Wam info bo może warto zadzwonic do swojej poloznej i poinformować ją o planowanym terminie porodu, pa
:szok: nic o tym nie słyszłam...

olcia głowa do góry, zly dzień ot co, jutro bedzie lepiej;-)

sunflower ja się właśnie zastanawiam nad szkołą rodzenia, też jestem z Poznania. Może zapiszę się tam gdzie Ty, tylko muszę poczytać troszkę na ten temat :)

Dzieweczki nawet nie próbuje Was nadrabiać, normalnie nie mam siły:happy2: Zbieram się w sobie, zeby się wziąść za sprzątanko, ale cos mi to nie idzie. Dzisiaj sie wyspałam, CUD. Może świadomość, że Lol zdrowy a ja mam recepte a wiec pomoc tak na mnie podziałały, któż to wie hihihihihiii. Nie pamiętam co tam jeszcze miała klikać...Aaaa dokupiłam ostatnio smoczki do butelek, bo dostałam takie w spadku, m.in. Lovi do zupek, ale jak dokupiłam smoczek to i do mleczka jest. Szwagierka z Irlandii wysłała. Butelek mam do wyboru teraz;-)Tylko koszt mleka mnie przeraża normalni...Ale damy rade...

rany czy te upały nigdy nie odpuszczą??????????
dzisiaj jakaśmasakra nie dość że gorąco jak w piekle to jeszcze fatalnie się czuję, zmierzyłam sobie ciśnienie i mało nie padłam jak zobaczyłam 112/41 Czy można podnieść ciśnienie w ciąży?

Hej!

ewwe, sarka - dziś humor troszkę lepszy, ale zaczynam się lekko denerwować wizytą

DZISIAJ O 15.40 w zasadzie niunia rusza się cały czas, ale wiadomo... To jest usg połówkowe, więc pewnie trochę potrwa:-):-):-) będę mogła się przyjrzeć dzidzi:tak:
trzymajcie kciuki babeczki drogie!

Witajcie dziewczynki :-)

U mnie już upał od rana, w biurze nie jest źle, ale jutro chyba wezme wolny dzień, bo z nudów tutaj w końcu padnę.

Nie słyszałam w ogóle o odwiedzinach położnej u ciężarnych. :baffled: Czy to w ogóle trzeba teraz zgłaszać gdzieś że sie jest w ciąży? Ja to położną swoją widziałam raz, po porodzie córki, była na wizycie i tyle ją widzieli.

reklama
Do góry