reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Hej dziewczyny,
trochę mnie tu nie było, ale jelitówka i o mnie się upomniała :/ Zaczęło się popołudniu 2 dni temu- rzygałam co pół godziny cały dzień i całą noc, i jeszcze kilka razy wczoraj. Także jeste mega odwodniona ( spadło mi prawie 1,5-2 kg). Dziś już czuje że żyję. Synek też już powoli wychodzi z jelitówki. Wraca mi apetyt więc jest już super. Martwi mnie tylko temp.bo skoczyła mi wczoraj na 38,1, a dziś trochę spadła 37,7..

Aniołkowym mamom bardzo współczuję!

IzaDS Na zapalenie pęcherza nic nie poradzę :( Zrobiłabym na twoim miejscu jakiś posiew czy coś by zobaczyć z czym tak naprawdę walczysz.

reklama
Wszystkim Aniołkowym mamą składam wyrazy współczucia... to okropne co Was spotkało i żadne słowa nie opiszą tego jak jest mi smutno i źle. Jestem z Wami :* nie poddawajcie się i bądźcie silne!
IzaDS POLECAM na pęchrzerz Lakto Lady (Lacto Lady) jakos tak sie piszę. Ja mam wieczne problemy z pęcherzem a od tych tabletek szybko mi przechodzi. Można spokojnie brac je w ciąży, bo to sama żurawina z jakimiś bakteriami :-)

Dzień Dobry

Zdaje się że bedziemy rodzić w okolicach świąt Bożegonarodzenia :)
Test wykonalismy 2 dni temu :)
Teraz trzeba umówić się na wizytę u lekarza

wiemy od 2 dni zaledwie i nagle tego dnia ktorego sie dowiedzielismy wyszlo straszne zmeczenie, bole glowy, piersi :D
troche to smieszne chociaz zona powtarza ze juz ja wczesniej bolaly ;)

wczoraj w nocy byly tez placze :(
no i przy okazji troche nas tesciowa podlamuje ale ona juz taka jest :(

szwarou rodziną się nie przejmujcie.. u mnie na wieść, że będziemy po raz kolejny rodzicami ze strony moich rodziców wybuchła wojna i lamenty jak my sobie teraz poradzimy itp. itd. Tak było mi przykro, że święta wielkanocne spędziliśmy osobno- bo nie chciałam się z nimi widzieć. Teraz już rozmawiamy. Mają nauczkę, że trzeba się najpierw cieszyć a nie tworzyć pesymistyczne wizje przyszłości.

Oj zmęczenie, bóle piersi i bóle podbrzusza znam doskonale a o płaczach nie wspomnę. Od 6 tygodnia płakałam nawet na kreskówkach ;) Nie ma się czym podłamywać! I co najwazniejsze przez najbliższe 3 miesiące możecie się czuć zagubieni i przestraszeni ale to mija :) Teściową sie nie przejmujcie! Teraz jesteście w trójkę i musicie o siebie dbać i jak najmniej się denerwować. Obliczyliście już sobie, który to tydzień??

szwarou... u mnie na wieść, że będziemy po raz kolejny rodzicami ze strony moich rodziców wybuchła wojna i lamenty jak my sobie teraz poradzimy itp. itd.

Mamy dokladnie to samo. Beata sie przejela - a ja tylko zasmuciłem: myslalem ze beda sie cieszyc. I teraz postanowilem swoim rodzicom na razie nie mowic :]

Co do tygodnia to ciezko powiedziec :D nie wiemy kiedy byl ostatni okres ale wyglada na to ze miesiac temu co oznacza ok 5-7 tydzien. Zreszta to samo bylo z Zuza ;)
Szukam lekarza - juz zapomnialem jakie to trudne. Do tego ktory prowadzil ciażę z Zuza nie chcemy raczej wracac choc obylo sie bez wiekszych problemow.

reklama
Szwarou witaj i gratuluje :)

Witam tez wszystkie nowe mamusie :)

IzaDS lec moze do innego lekarza, slyszalam ze niektore mamusie w ostrych przypadkach braly furagin moze i u Ciebie po sprawdzeniu rodzaju bakterii zaaplikuja leczenie berdziej radykalne a potem faktycznie zurawinka jest rewelacyjna na te sprawy tylko musisz sprawdzac bo nie wszystkie nadaja sie dla ciezarnych.

Mamolka a mialam nadzieje ze umkniesz temu okropnemu chorobsku, dbaj o siebie!

a u mnie nie wierze ale snieg tak pada ze niestety musze stwierdzic ze zima wrocila, wszystko jest biale i zasypane a.. opony letnie! nigdzie sie dzis nie rusze wiec grozi mi gnicie w domku:)

Do góry