reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

:( witam sie z rana :) u mnie tez niby burza miala byc a tu duchota za oknem i pare chmurek zdecydowanie nie zapowiadajacych burze :/
mamolka to ja zycze udanego urlopiku :)
kategor wypoczywaj ladnie :) bedzie wszystko dobrze :)

wszystkim milego poczatku weekendu i ca;ego rowniez :) idziemy z dzidziem szamac :)

reklama
Tunia ja tez nie polemizuje bo to Ty urodziłas się w grudniu:-D.. więc może masz inne doswiadczenia, zdarzają sie dzieci wybitne w tym czy w tamtym, wtedy nie mają sobie równych;-) albo byc może byłaś zbyt mała żeby teraz pamietać, to na co Ty sama wtedy nie zwracałas uwagi ale popytaj mamę, ona wie najlepiej jak się rozwijałaś:tak:

Witam :)
U mnie straszna duchota. Nie mam czym oddychać…
Mnie z tego kalkulatora wyszedł poród na 2 grudnia tak jak mam w książeczce ciąży :)

Szczerze mówiąc nigdy nie pomyślałabym, że dziecko grudniowe może być cofnięte. Myślę że to trochę krzywdząca ocena dlatego, że dzieci praktycznie do 3 lat nabywają nowe umiejętności z miesiąca na miesiąc. Trudno więc porównać dziecko styczniowe, które jest już na świecie do dziecka grudniowego, które jeszcze jest w brzuszku. Różnice są oczywiste bo dzieli je prawie cały rok. Kiedy nasze dzieci będą się rodzić styczniowe maluchy będą już prawie chodziły :)

cześć laseczki!

u na srano było fajnie - chmureczki, wiaterek i takie tam, ale teraz się już troszkę przejaśnia - NIESTETY

kategor życzę powrotu dobrego samopoczucia i sił!

mamolka nie daj się upałom! Odpoczywaj i wracaj do nas szybko:)

tunia masz termin od 20 grudnia do 10 stycznia:-D - i tyle:-)

ja mam dzisiaj bardzo smętny nastrój. Czuję się jakaś...słoniowa. Na głowie mam jakąś nieokiełznaną dżunglę i w ogóle do d...:crazy:

ja mam dzisiaj bardzo smętny nastrój. Czuję się jakaś...słoniowa. Na głowie mam jakąś nieokiełznaną dżunglę i w ogóle do d...:crazy:

to chyba ta pogoda nas doprowadza do szału, ten skwar, stojące powietrze... najlepiej byłoby się zamelinować nad jeziorem albo morzem i z wody nie wychodzić...

dobra, chyba pójdę jakieś pranie, porządki i małe zakupki na obiad zrobić.... ech,

piszecie, że początek weekendu, ja jakaś zakręcona jestem w tym tyg, bo wczoraj myślałam, że wtorek jest, a dziś przecież piątek...

tymczasem, pewnie potem wróce jakieś bzdury popisać:-p

Witam :)
U mnie straszna duchota. Nie mam czym oddychać…
Mnie z tego kalkulatora wyszedł poród na 2 grudnia tak jak mam w książeczce ciąży :)

Szczerze mówiąc nigdy nie pomyślałabym, że dziecko grudniowe może być cofnięte. Myślę że to trochę krzywdząca ocena dlatego, że dzieci praktycznie do 3 lat nabywają nowe umiejętności z miesiąca na miesiąc. Trudno więc porównać dziecko styczniowe, które jest już na świecie do dziecka grudniowego, które jeszcze jest w brzuszku. Różnice są oczywiste bo dzieli je prawie cały rok. Kiedy nasze dzieci będą się rodzić styczniowe maluchy będą już prawie chodziły :)
no własnie to napisałam - że sa pomiedzy nimi różnice ale w zadnym wypadku nie jest cofnięte, bo idzie zgodnie ze swoim rozwojem, po prostu jest MŁODSZE!

Ja juz sie naoleiłam:-D kupiłam wczoraj w smyku z serii Perfekta mama - Dax cosmetics - krem p/rozstepom i krem do nóg p/naczynkom, ciekawe ile to warte bo drobie nie były, ten na rozstępy niecałe 30 zła a do nóg 14 zł:dry:

sarka to przepraszam, że się powtórzyłam ;) chyba czegoś nie doczytałam :/

rozpływam się powoli, chyba zaraz wskoczę do wanny, bo jest coraz gorzej....

reklama
mój mężulek dzisiaj gadał z szefem i po zimie może spokojnie wrócić do pracy do Irlandii więc teraz tylko pozostaje się zdecydować czy zostajemy z maleństwem w Polsce czy jeszcze na trochę też wyjedziemy. bardziej jesteśmy za pozostaniem w Pl ale zobaczymy jak będzie - czas pokaże.

Gosiu, gdzie ewentualnie mielibyście mieszkać? Powiem Ci, że ja po tych trzech latach spędzonych tutak mam typową chorobę emigranta, jak jestem tu to chciałabym polecieć do Polski choć na kilka dni a jak jestem w Polsce to już nie mogę doczekać się powrotu do domu. Bo jednak mój dom jest teraz tu, w Polsce nie mam już nic. Tam dom mój, gdzie serce moje :)

Do góry