reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

aluśka - dzięki za wsparcie :-)

Gosiu - ja też zazdroszczę Majorki ;-) och ale będziesz miała urlopik :-)

słomiana_wdowa - trzymam kciuki &&&, tez mam takie schizy jak Ty i nie moge się doczekać mojej jutrzejszej wizyty, i ciąglę się tylko czaję na ruchy dzidziołka, żeby być spokojną że sie tak fajnie rusza :-)

sarka - w pierwszej ciąży nie miałam robionych takich badań, z tego co pamiętam, a rodziłam dwa lata temu, jutro zapytam mojej lekarki o to.

reklama
sarka - na obiad to bym zjadła zupke dyniową, mozna kupić taki mrożony mix dyniowy, zupa z tego jest super, zdrowa i naturlanie słodka :-)

dzięki dziewczyny za kciuki, takie myśli mi zaczęły przychodzić po tym jak nie czuje wyraźnych ruchów dziecka... ale może poczekam jeszcze ze 3 tygodnie i się ujawni mój łobuz :)który mnie z hemoglobiny okrada :)
no za wszystkie pane na dzisiejsze wizyty &&&&&&&&&&&&&& by wsio było ok

Widze, że dziś jest dzień wizyt, trzymam kciuki &&& by było wszystko oki. A swoją drogą to często właśnie w czwartki wypadają nam wizyty;-)

dziewczynki trzymam kciuki za wizyty, słomiana i misiiss ja to nazywam ciążowym schizem albo histerią, bo też mnie takie głupie myśli nachodzą, ale najważniejsze myśleć pozytywnie, bo jeszcze złym myśleniem coś wykraczemy, więc wrzucić na luz i będzie dobrze :-D

też ledwo do domu wróciłam, taki upał, ja chce zimno!!!!

wiecie co? Zauważyłam taką prawidłowość, że mniej więcej w tym samym dniu kilka z nas narzeka na ból głowy, ja właśnie też piję mocną kawę, bo mnie coś moje migrenowe oko zaczyna boleć, a to znaczy, że mi ciśnienie leci w dół... ale do rzeczy, więc jak nas boli głowa, to ja sprawdzam pogodę i wtedy jest dużo ponad 1000 hp ciśnienia atmosferycznego, nie wiem, ale może coś w tym jest, że przy takim wysokim ciśnieniu boli nas głowa, ja już miałam dwa razy migrenę akurat wtedy gdy po pochmurnych dniach ciśnienie atmosf szło w górę wysoko....

slomiana wdowa ja wlasnie tez nie czuje wyraznie ruchow dzisiaj np w ogole nie poczulam wczoraj cos tam delikatnie rao w poludnie i wieczorem.... i mysle ze to juz to... ale do wyrazniejszych chyba musze jeszcze poczekac... ahhh jeszcze poltora godziny bbrrr

sarka , alusia nie ma za co poprostu ... no chyba mnie rozumiecie :)

kurcze sprzedalam butki na allegro do slubu jupiii :) jeszcze tylko stroik do wlosow i sukienka ... oby szybko bo pieniazki pojda na wozeczek :)

hej bbterianki :p

Ja dziś słaba jestem- choróbsko mnie rozłożyło. Tak staram się was podczytywać, ale jakaś rozkojarzona jestem.

Wysłałam do Ewwe sms z pozdrowieniami od Was. I mi tak odpisała:
"aaaa kochane jesteście dzięki wielkie :-) w ogóle śmiałam się dzisiaj bo miałam na sniadanie magiczne jajo o którym missiiss pisała, tylko moje było magiczne w ten sposób że jak stuknełam w skorupkę to mi białko wypłynęło :-)
Poza tym czuję się lepeij, żałuję bardzo że taka kroplówka rozkurczowa nie może być przyjmowana samodzielnie w domku... ale nie jest źle,cieszę się że tu jestem, choć na sali mamy jakieś 30 stopni...Ja i synio pozdrawiamy Was wszystkie serdecznie :****"

wiecie co? Zauważyłam taką prawidłowość, że mniej więcej w tym samym dniu kilka z nas narzeka na ból głowy, ja właśnie też piję mocną kawę, bo mnie coś moje migrenowe oko zaczyna boleć, a to znaczy, że mi ciśnienie leci w dół... ale do rzeczy, więc jak nas boli głowa, to ja sprawdzam pogodę i wtedy jest dużo ponad 1000 hp ciśnienia atmosferycznego, nie wiem, ale może coś w tym jest, że przy takim wysokim ciśnieniu boli nas głowa, ja już miałam dwa razy migrenę akurat wtedy gdy po pochmurnych dniach ciśnienie atmosf szło w górę wysoko....
bo w ciazy z rególy ma sie niskie cisnienie (ja mam) więc jak pnie sie w górę i różnica robi sie spora pomiędzy atmosf. a naszym to wtedy banieczka boli niestety:/

na obiad wstawiłam sobie fasolke szparagowa i marcheweczke a młodemu zrobiłam naleśniki z dźemem truskawkowym własnej roboty:p

hej bbterianki :p

Ja dziś słaba jestem- choróbsko mnie rozłożyło. Tak staram się was podczytywać, ale jakaś rozkojarzona jestem.

Wysłałam do Ewwe sms z pozdrowieniami od Was. I mi tak odpisała:
"aaaa kochane jesteście dzięki wielkie :-) w ogóle śmiałam się dzisiaj bo miałam na sniadanie magiczne jajo o którym missiiss pisała, tylko moje było magiczne w ten sposób że jak stuknełam w skorupkę to mi białko wypłynęło :-)
Poza tym czuję się lepeij, żałuję bardzo że taka kroplówka rozkurczowa nie może być przyjmowana samodzielnie w domku... ale nie jest źle,cieszę się że tu jestem, choć na sali mamy jakieś 30 stopni...Ja i synio pozdrawiamy Was wszystkie serdecznie :****"
ooo buziaki dla ewwe:***
z tym jajkiem to jakiś żart brrrrrrr mi na sama myśl sie niedobrze zrobiło:szok: może tam pielęgniarki i salowe lubią mież zażygane przez ciężarne podłogi, to psie jedzenie w szpitalu jest kpiną:wściekła/y:
mamolka Tobie zdrówka kochana:***

reklama
Do góry