reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

oczywiście wczorajsze mieszkanie nieaktualne, bo ktoś przebił cenę. jak mnie to wkurza, po cholerę wystawia za dana kwotę, a potem urządza licytację, i to jeszcze jakąś ukrytą!! Dobra, dupa, nie ma się co denerwować, w końcu na ulicy nie mieszkam;-p
wiolcia - dziwne jest, że przy takim ciśnieniu masz wysokie tętno. U mnie i ciśnienie niskie - w tej ciązy max to 100/70, a tętno rzadko kiedy powyżej 70.

reklama
Kardiolog stwierdził, że mam wysokie tętno właśnie przez niskie ciśnienie. Bo im bardziej niskie cisnienie tym szybciej musi pracować serce :confused: A teraz to już sama nic nie wiem:dry:

Kardiolog stwierdził, że mam wysokie tętno właśnie przez niskie ciśnienie. Bo im bardziej niskie cisnienie tym szybciej musi pracować serce :confused: A teraz to już sama nic nie wiem:dry:
To dziwne:confused:, u mnie normą było 90/60 i tętno do 60. Teraz w ciąży najczęściej jest 110/70 jakie tętno nie pamiętam ale na pewno poniżej 70.:tak:
Pamiętam jak w szkole średniej miałam jeszcze niższe bo 75/55 i tętno też niskie.

Anka wiem coś o tym u mnie cisnienie to norma - 80/50, 90/60 tylko jak sie zdenerwuje podskoczy na ok 100/70 czy 100/80. W ciąży nie ma co narzekać bo dobrze, że niskie ale zanim zaszłam w ciąże przy tym ciśnieniu to zdarzały się omdlenia, senność, zimne stopy i tylko Tiger pomagał na dłużej(zwłaszcza na studiach).

agaj44 dokładnie staram się jak mogę odpoczywać ale sile można?? pogoda ładna, wyjdę na zewnątrz i już się zaczyna - tętno od 120 w górę. Chcialam jechać ze znajomymi teraz do Zakopanego ale ze względu na problemy z tętnem muszę zostać bo nie wiem jak mój organizm zachowa się w górach :no:

Tez mialam z tego powodu jak bylam mala omdlenia. Najbardziej mnie bawilo jak ktos mi dwa razy mierzyl tetno, bo myslal ze cos sie zepsulo za pierwszym razem :-)

Wiolcia a tak btw. z jednej strony z tego co wywnioskowalam masz kontakt z kardiologiem i cos zaczelas robic w te strone. Z drugiej strony moja szwagierka-polozna mowila mi ze niewazne czasem jakie sie mialo cisnienie i tetno przed ciaza, w ciazy moze sie wszystko zmienic (to samo np. z cukrem). Dlatego sie to kontroluje. Po ciazy moze ci sie uspokoic organizm. Ciaza to tez pod tym wzgledem w koncu stan wyjatkowy, wiec sie nie denerwuj juz samym faktem :-) Spasuj na te kilka miesiecy po prostu. Trudno. Najwazniejsze bys ty i twoj synek byli zdrowi. Ja przez ciaze juz odmowilam 3 super wyjazdy. W tym dwa z pracy, gdzie pokrywali koszty (szlag mnie trafial). No ale za to dzidzia oki, a ja jeszcze sobie powyjezdzam :-)

Ostatnia edycja:
dzień doberek

Witam nowa mamę- rabbitkę

Tak gadacie jakie macie ciśnienie i puls. Właśnie sobie zmierzyłam- 115/70 i 95 puls. teraz mnie cos głowa boli bo dopiero co wstałam z drzemki popołudniowej z synem. Normalnie w ciąży mam 105/70, puls nie wiem bo nigdy nie zwracałam na to uwagi- przy takich wartościach czuje się super :)

Ostatnia edycja:
Ja wczoraj u lekarza miałam ciśnienie 150/90:szok:, a po chwili 137, w domu mam zawsze około 120/90. Sądze że u mnie występuje syndrom tzw. " białego fartucha" bo co wizyte jest powyżej 135 zresztą ciśnienie mi badają chwile przed usg i pewnie dlatego takie wysokie.

ja znowu dopiero wieczorem wpadam - dopiero godzine temu wrocilam do odmu, bo mialam konferencje i kolacje firmowa. plus taki, ze chociaz sie najadlam dobrych rzeczy :-) no i caly dzien bylam w klimatyzowanych pomieszczeniach, wiec chociaz upal mi nie dokuczal. a wogole to pogoda maskara - sama nie wiem, co jutro z soba zrobic - moze basen ...

ja mam cisnienie ok 115/75, tetno 70-80. u lekarza zawsze jestem poddenerwowana i mam zwykle 140/90 - dlatego kazal mi mierzyc i zapisywac.

dobrej nocki!

Wpadam na moment,bo to ze szpitala nadaję:-)
Od razu przepraszam,ale jak nie jestem narazie w stanie tak siedzieć dużo jak Wy na forum:szok:
Próbuję was nadrobić,ale cięzko z tym,musiałabym tak usiąść na spokojnie i poczytać co było jak mnie nie było.Tutaj się nie da,może do rana jeszcze zajrzę,nie obiecuję,bo może szykuje się cięcie,szyjka kobiecie nie chce się otwierać,a akcja trwa już długo i boimy się o puls dzidziusia,oxy poszła już i słaba reakcja,a wody odeszły już dawno,młoda dziewczyna-nie ma jeszcze 18lat.Ja rano jeszcze na ginekologii mam obchód,więc pasowałoby się zdrzemnąć nad ranem.Brzuszek troszkę twardnieje,ale może to skurcze Brakstona-czyli te niegroźne,bo szyjkę mam zachowaną.Czy jeszcze o coś pytałyście/ przypomnijcie,zajrzę potem,lub jutro.

reklama
Do góry