reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

ja to tętno mam masakryczne - ale ja zawsze miałam wysokie - tak śmiesznie ciśnienie niskie tętno wysokie - miewam zazwyczaj powyżej 100 a max 140

reklama
A byłaś z tym u kardiologa?? Ja miałam ostatnio przez chwilę max 160, na holterze mam max 140 i kardiolog kazał mi polegiwać, nie denerwować się a gdyby się pogarszało to brać izoptin. Zastanawiam się nad konsultacja wyników badań u innego kardiologa tylko nie wiem czy wysokie tętno jest normą??

Wiolcia moje tętno to od 80 do 16 nawet bywało.

Dzis mam dobry dzień, tyle nowin wspaniałych!! Po wizycie już, zaraz opiszę wszystko w odpowiednim wątku. Mój mąż właśnie dziś spytał, czy jako prezent urodzinowy satysfakcjonowałaby mnie rodzinna ciążowa sesja zdjęciowa :) :-D Umówiliśmy się na połowę sierpnia, akurat brzusio będzie nie za duży nie za mały :)

kiedyś byłam jak jeszcze w ciąży nie byłam - mówił że taka moja uroda... a jak ginekologowi mówiłam to mówił że najważniejsze jest ciśnienie a tętno to drugorzędna sprawa

ja nie pomoge - tetno moje nie za czesto przekracza 75 (w ciazy czesciej 70) - a tak to przewaznie mam 50-60... chyba strasznie niskie :dry:

myangel wspanialy prezent! :-D

Anka tętno 50-60 to wypas- jak serce sportowca:) Wiem coś o tym bo trenowałam przez 10 lat wyczynowo i wtedy tętno od 40 do 60 było normą:-)

witam popołedniu :) byłam już na działce u siebie ale SKWAAAR koszmarny, nie opalałam się tylko z pieskiem obchód robiłam i kark spaliłam aua...
tętno mam słabiutkie, ale lekarz powiedział że skoro taka moja uroda to się cieszyć bo zbyt wysokie trzaby było kontrolować częściej, a u mnie to jest 100/60 i tak jest na ogół.
musze tez taką poduszkę kupić jaką Wy tu opisujecie, juz szukam na allegro. a ta koszulka Sunnfrower masz słodziutki ten topik:)

no oczywiście tętno spoczynkowe:) bo podczas wysiłku dochodziło do 210:-)
Wiolcia- takie tętno wysokie na pewno nie jest normą, ale skoro jesteś pod kontrolą lekarza to spokojnie. Bo od samego stresowania się może Ci skoczyć o ok 25 - 30 uderzeń. Więc odpoczywaj i nie zamartwiaj się :-)

Anka tętno 50-60 to wypas- jak serce sportowca:) Wiem coś o tym bo trenowałam przez 10 lat wyczynowo i wtedy tętno od 40 do 60 było normą:-)

Hehe dzieki. Ja ogolnie mam bardzo niskie cisnienie - tak 110/70 okolo. Po mamie mam tak, ze czesto spada i jest niskie (100/60 i takie tam). Przez to czasem krecilo mi sie w glowie, jak bylam mlodsza i kardiamit z kofeina pomagal :-) Moze przez to choc przytylam ostatnio z sercem problemu nigdy nie mialam... przynajmniej z tym jest spokoj :-p

reklama
Anka wiem coś o tym u mnie cisnienie to norma - 80/50, 90/60 tylko jak sie zdenerwuje podskoczy na ok 100/70 czy 100/80. W ciąży nie ma co narzekać bo dobrze, że niskie ale zanim zaszłam w ciąże przy tym ciśnieniu to zdarzały się omdlenia, senność, zimne stopy i tylko Tiger pomagał na dłużej(zwłaszcza na studiach).

agaj44 dokładnie staram się jak mogę odpoczywać ale sile można?? pogoda ładna, wyjdę na zewnątrz i już się zaczyna - tętno od 120 w górę. Chcialam jechać ze znajomymi teraz do Zakopanego ale ze względu na problemy z tętnem muszę zostać bo nie wiem jak mój organizm zachowa się w górach :no:

Do góry