reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Chyba nie ma reguły. W pierwszej ciąży przytyłam przez całą ciążę tylko 8 kilo a teraz już 7 hi hi choć termin mam na 24.12.2010r. Masakra ale ważne żeby maluszek był zdrowy. W pierwszej ciąży dużo schudłam w ostatnich dwóch miesiącach bo aż 3 kilo i strasznie się tym martwiłam lecz lekarz powiedział mi że to całkowicie normalne. Urodziłam zdrową córcie i mam nadzieję że teraz będzie chłopczyk bo miło by było mieć parkę. TYLKO TERMIN MNIE PRZERAŻA. CZY KTÓRAŚ Z WAS RODZIŁA JUŻ W ŚWIĘTA? BOJĘ SIĘ ŻE BĘDĘ MUSIAŁA LEŻEĆ W SZPITALU DŁUŻEJ A TEGO BYM NIE ZNIOSŁA. Pozdrawiam serdecznie:-)

Ostatnia edycja:
reklama
ja na początku rano i wieczorem straszne mdłości na nic nie mogłam patrzeć, a zwłaszcza na mięso i anemia juz gotowa, teraz jak na wage wchodze rano to wychodzi że jest 2 kg na plusie a dziś rano 0,5 kg w dół:-( i stąd niepokój. Wizyte u lekarza mam dopiero 15 lipca. Rany ja nie wytrzymam tyle czekania. czasem mam tez na wieczor mdłości i wtedy też nie moge nic jeść:/
ale dzięki dziewczyny :-)

Nie masz się czym martwić kochana ja źle znosiłam zapach surowego mięsa,gotowanego mleka,od razu na kibelek i dawaj i pare razy też było mniej na wadze ale teraz jest ok. Zobaczysz że jeszcze będziesz przeklinać wagę tak jak ja dziś hi hi. Dobrze że mój mąż mówi że kochanego ciałka nigdy za wiele bo zapewne bym zaczeła jakieś cwiczenia lub biegi. A tak zostawiam sobie je na okres po ciąży,wtedy będę się martwić "kilogramami ponad normę".
Cmokusie i pozdrowionka dla wszystkich:-)

nie wiem ale ja bym się chyba nie przejęła 0,5 kg spadkiem na wadze, dlatego że teraz waga bardzo różnie mnie waży:) zależy to od wszystkiego: od pory dnia, od tego co jadłam, ile jadłam, czy nie byłam w ubikacji 2, 3 , czy 5 dni:), także u mnie waga z rana jest zawsze zniżona:)

Dokładnie jak pisze Iwiczka:) nie przejmować sie, tylko cieszyć że dzidzia w drodze:) a jak organizm będzie miał za mało, napewno zawoła o więcej:)

Nie ma co tak analizowac - waga przeciez moze sie wahac. W zaleznosci od wielu czynnikow. Na tej zasadzie mozna sie przejmowac, jak sie w nocy kilka razy wiecej obudzisz niz zwykle, albo jak zakluje kilka razy wiecej. Nie ma co popadac w paranoje :-p Ja w pierwszym trymestrze przytylam moze z 0,5 kg, albo i wcale :-) I wcale mnie to nie martwi :-p Choc nie wymiotowalam, za to systematycznie obzeram sie czekolada :-) Moze moj organizm potrzebuje wzmocnienia, ze tak mnie do niej ciagnie. Oby nadal z tego objadania sie byly takie efekty :-) Zdaje sobie sprawe, ze jeszcze zdaze przytyc :-D
Z dzidzia ok i to najwazniejsze ;-)

Hej Dziewczynki :)

tak zaglądam na forum ale nie mam dzisiaj siły nawet pisać :((
miałam bardzo ciężki dzień w pracy :((

krolcia jak tak kochasz kwiatki to proszę o pomoc :)
kupiłam sobie
ZAMIOCULCASA bardzo mi się podoba :)

co lubi i jaką ziemię, miejsce??

czekam na sugestie :))

Buziaki dla Wszystkich

może

quote_icon.png
Napisał słomiana_wdowa
tak walne swoim niepokojem z innej beczki, ile powinno się przytyć po 1 trymestrze? bo ja chyba kurde na zmianę tyję i chudne :/ a jem cały czas :-(

Ja w czwartek zaczynam 15tyd -dzidzia i przytyłam w sumie 2kg
więc się nie stresuj :)

wszystko jest w normie

Hej Dziewczynki :)

tak zaglądam na forum ale nie mam dzisiaj siły nawet pisać :((
miałam bardzo ciężki dzień w pracy :((

krolcia jak tak kochasz kwiatki to proszę o pomoc :)
kupiłam sobie
ZAMIOCULCASA bardzo mi się podoba :)

co lubi i jaką ziemię, miejsce??

czekam na sugestie :))

Buziaki dla Wszystkich

może

Zamiokulkas najlepiej się czuje w miejscach półcienistych. Może nawet rosnąć w głębi pokoju, w cieniu. Tylko przy silnym niedoborze światła jego liście wyciągają się i są jasnozielone. Ostre słońce zdecydowanie mu szkodzi, wywołując na liściach brązowe plamy.
W okresie intensywnego wzrostu w taki sposób, by podłoże było lekko wilgotne, ale nie mokre. Natomiast zimą, kiedy jest chłodniej oraz gdy roślina stoi w miejscu słabo oświetlonym, podlewanie znacznie ograniczamy.
Używamy wody odstałej o temperaturze pokojowej. Unikamy polewania liści, bo wtedy pojawiają się na nich brzydkie plamy (osady soli).
Roślina lubi ciepło: 20-30 st. C; tylko zimą, gdy odpoczywa, może być chłodniej (16-18st. C).zimą w jego pobliżu nie wolno otwierać oknaZamiokulkas dobrze rośnie zarówno wtedy, gdy powietrze jest suche, jak i wilgotne. MAM NADZIEJĘ ŻE POMOGŁAM:-)

reklama
slomiana wdowa jesli to cie pocieszy to ja jeszcze nic nie przytylam :) i sie ciesze bo w tamtyej ciazy tak samo bylo na w 6 miesiacu mialam juz 5-6 kg na plusie
:) wiec uszka do gory i tak jak mowia dziewczyny nie martwic sie :)

anka dojadam dojadam bo bym zdechla z glodu :)
i by mnie na patomorfologie w worku zawiezli :p

ja juz po kolacji 2 kromeczki maselko i wedlinki 3 juz by mogli dac 3 kromki do tych 3 wedlin :p i ochydna herbata jak zwykle bo smierdzi tym garem co ja w nim gotujablee ale jakos zatykam nosa i pije albo zagryzam czekolada bo inaczej nie idzie :) jutro maz przyjedzie jupiii :) a no i jutro rano sie dowiem czy mam jutro zabieg rano czy nie dechy bo wynikow z posiewudzisiaj jeszcze nie ma... ale cos czuje ze nie bedzie tego zabiegu bo kiedys mialam to cos i sie boje ze sie nie doleczylo ... ehhh sie okaze...

Do góry