reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

dla mnie to też pierwsza ciąża i wszystko jest nowe. jak zrobiłam test to skakałam z radości, a zaraz potem naszło mnie przerażenie, że wszystko się zmieni, żeby z maleństwem było wszystko ok, panika z badaniami itd. mam nadzieję, że to normalne hehe okazem zdrowia też nie jestem niestety ale jakoś damy rade :-) a ruchów nadal nie czuje i już się nie mogę doczekać.
teraz to tylko męczą mnie te upały. wyjątkowo ciężko je znoszę hehe a jak tam wasze brzuchy? urosły już? :-D

reklama
ewwe to ranne wstawanie zdarza mi sie tylko kiedy spie po poludniu.
a ja mam taki 'cudny' organizm, ze czy to po 12 godzinach pracy czy po calonocnej imprezie zawsze sie budze po 8godzinach snu :/

dzieki dziewczyny za te kciuki napewno jej sie przydadza i malej zuzi bo tak bedzie miala jej coreczka na imie :) mowia ze do 34 tygodnia ja potrtzymaja i wyciagna mala bo pepowina jakby jedzonka jej nie dostarczala... szkoda mi jak niewiem jej ... ale oby sie skonczylo wszystko dobrze.

a ja mam naobiad grochowe i makaron z serem i jogurtem :p bleee grochowka ale cos cieplego plynnego musze zjesc bede omijala tylko groch choc i tak w niej sladowe jego ilosci i kielbase bllee :)

ja tak sie zmeczylam czytaniem, a przebrnelam tylko przez watek glowny, ze nie pamietam juz co mialam napisac :) wiec tylko potrzymam kciuki za Missiiss by ja tam dobrze welenka na okretke zaszyli zeby szyja nie robila numerow :p i za kolezanke z sali i za jej dzidziuska by jednak jeszcze troszke posiedzial w brzuszku i ponabieral cialka
Slomianawdowo! co za slon z tego psa:)) chodzisz z nia na jakies szkolenia czy co?moze by udalo sie ja dzieki temu okielznac by nie ciagnela? W Szczecinie 2 bloki dalej sasiadka miala borysa leonbergera i mieszkala z nim w 30 metrowej kawalerce :o kiepski to byl wybor heh, wiele razy zaliczylam trawe gdy Borysiu w przyplywie goracych uczuc bocknal mnie lbem lub oparl sie na mnie lapkami:) za to w norge te pieski sa u siebie i jest im naprawde cuuudownie bo klimat odpowiedni i jest gdzie chodzic, nikomu by tez nie przyszlo do glowy trzymac tu takiego psa w 30 metrowej kawalerce:D

ma któraś problemy z żylaczkai a ściślej z żylaczkiem na nodze???:baffled:

ja brzucha ciażowego nie mam, bardziej brzuch tzw "objedzony", ktoś na ulicy na pewno by nie pomyslał że ja w ciąży tylko, żem taka przygrubaśna:zawstydzona/y:jakos mi się wsio na boki rozlazło i dostałam takich "boczków":shocked2: będę wygladać jak kangurzyca:szok:

missiiss współczuję Ci tej grochówki:) może nie tyle co samej grochówki tylko efektów po.Wyobraź sobie jak cały szpital pierdzi.....

nom własnie bym zapomniała że bardzo bardzo mocno trzymam kciuki za małą Zuzkę!!!!!!!!!! niech nadrobi kruszynka ciałka&&&&&&&&&&&;-)

piesio pięęęękny!!! ale juz z doswiadczenia wiem że mieszkanie i pies to nie jest dobry pomysł:no: juz bym sie nie zdecydowała, dom to co innego, ile ja sie nasprzatam po moim to ja tylko wiem a wydawałoby się że niewielki piesek, dlatego wielkiego sobie nie wyobrażam:szok:

reklama
ktoś na ulicy na pewno by nie pomyslał że ja w ciąży tylko, żem taka przygrubaśna:zawstydzona/y:jakos mi się wsio na boki rozlazło i dostałam takich "boczków":shocked2: będę wygladać jak kangurzyca:szok:

To mnie wszyscy mówią w pracy, że mam teraz brzuszek jak one (moje koleżanki) w 6-tym miesiącu... Wybrzuszyło mnie straszliwie, ale w boczki nie poszło :)

Do góry