reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

a ja się też "rozlałam" jeśli mowa o brzuchu:)
a żylaków chyba nie mam, tylko mase pajączków na nogach, ale to z kolei jest efektem stojącej pracy przez kilka lat...ale jakoś tam mi one nie przeszkadzają - pytanie tylko w co się w przyszłości zamienią:szok:

reklama
żylaków na razie nie mam i oby tak zostało :-)
mój brzuszek już rośnie hehe wielki nie jest ale już widać, że ciążowy. jakiś tydzień temu to narzekałam, że właśnie wyglądam jak bym za dużo zjadła ;-) w boczki narazie nie poszło i bardzo bym chciała, żeby tak zostało
a co do cudownego obiadu mississ w szpitalu to jak sobie sama grochówkę ugotuję po swojemu to lubię ale na czas ciąży sobie odmówiłam bo raz zjadłam fasolkę po bretońsku i kiedyś tam raz grochówkę i tak mnie żołądek rozwalał, że do grudnia na pewno już tego nie ruszę

Witam w południe!

Mississ załatw sobie jakies dodatkowe dożywianie. Co to w ogóle za dieta dla ciężarnych? Połowy nawet do ust nie mogłabym wziąć, bo od razu niedobrze mi, a tam przecież nie ma innego wyboru. Trzymaj się dzielnie. I trzymam kciuki za kolezankę z sali i jej kruszynkę&&&&&

Chyba podpadłam tesciowi. Jakoś tak dziwnie wczoraj do mnie mówił. Ale wiem o co. W sobotę nie podjechałam mu pod nos samochodem, bo stwierdziłam, że nie znam tego miejsca i po ciemku przeciskać się nie będę. No i musiał biedać iść 100 m do auta. Niedobra synowa! :cool2::-p Raczej jego ulubienicą nie będę, bo robię dużo rzeczy po swojemu i według tescia syna buntuję. Wredna baba ;-)

ma któraś problemy z żylaczkai a ściślej z żylaczkiem na nodze???:baffled:

ja brzucha ciażowego nie mam, bardziej brzuch tzw "objedzony", ktoś na ulicy na pewno by nie pomyslał że ja w ciąży tylko, żem taka przygrubaśna:zawstydzona/y:jakos mi się wsio na boki rozlazło i dostałam takich "boczków":shocked2: będę wygladać jak kangurzyca:szok:

to ja własnie tak yglądam i na łydkach juz zalążki żylaków, ale u mnie to dziedziczne, wszystkie kobiałki z mego rodu miały takie paskudztwa po ciązy na pamiątke :p

nie rozumiem, o co chodzi? nieciekawie to zabrzmiało:baffled:

Hehe spoko ;) chcialem zobaczyc ktory to juz tydzien a nie mialem nic ciekawego do napisania wiec napisalem test i chcialem usunac - co sie okazalo nie mozna usuwac wlasnych postow wiec napisalem ze do usuniecia i zglosilem moderatorowi ;) zreszta juz tego nie ma
na drugi raz postaram sie inaczej wyrazac ;)

wrocilismy wlasnie z basenu (bo tata oczywiscie sie za mocno opalil przy koszeniu trawki i podlewaniu wiec jezioro odpada - zreszta wczoraj bylismy i za duzo ludu), oczywiscie Zuzka wariowala :) Teraz robia sie schaboszczaki (konkretnie zona robi - ja ubijalem) i po 16 idziemy na bilans dwulatka z Zuzanna... oj bedzie krzyk :-(
Ale w nagrode pojedziemy znow na dzialeczke :) wiec poszaleje na trawce nasz maly urwis. Ale nam sie z ta dzialka udalo. Az Beata zaczela myslec o pojsciu na L4 ;)

A jutro jedziemy do tesciow wiec pewnie do weekendu nie bedziemy sie odzywac

ale czasem my nie mamy świadomości że akurat rozwija się prawidłowo, druga sprawa to kwestia charakteru, ja jestem panikarą więc w moim przypadku lepiej chyba zapisać sie na wizytę "pomiędzy" niż obciążać dzidziula stresem. Mnie jeszcze maluch nie smera:( czekam jak na zbawienie:) no ale może już nie długo i go poczuję. W ogóle mam do Was pytanie, czy zdarzają Wam się kłucia w pochwie? ja mam kilka razy w ciągu dnia takie sekundowe zakłucia, i nie wiem co to? martwić się czy nie....
te kłucia to występują jak się miednica poszerza, niegroźne:)

Co do muzulmanow choc i ja nie popieram ich dziwnych zachowan to wg mnie Francja sama sobie winna i nie do konca to niesprawiedliwe ze Ci muzulmani dostaja socjal z Francji. Gdyby nie ich podboje kolonialne dzis Francja nie byla by tak bogata. Zreszta z tego tez powodu dzis ich duzo we Francji. Nie znalezli sie tam bez powodu.

nie o to chodzi! nie podoba mi się bicie kogokolwiek na ulicy, a już tym bardziej bicie żony przez męża. I nie ma co tego tłumaczyć religią czy kultura, jeśli dobrowolnie się zamieszkuje w innym kraju i chętnie korzysta z jego plusów, to trzeba się trochę dostosować do panujących tam zasad. Większość tutejszych muzułmanów, jak już pisałam, jest tak wtopiona w tłum, że nie odróżnisz czy to katolik, muzułmanin, żyd czy ateista. I niech sobie żyją spokojnie.

Antylopka dziękuję bardzo, ty zawsze rozwiejesz moje wątpliwości:D Zresztą zważywszy na twoje wykształcenie i zawód wykonywany bardzo ufam Twoim opiniom.

Jeżeli chodzi o tycie, to pierwszy trymestr nie jest wymagający. dziennie człowiek nie potrzebuje więcej kalorii niż spożywa przed ciążą, więc mówi się że w pierwszym trymestrze się nie powinno tyć, a wręcz czasem się chudnie (np. przez wymioty).Ale zależy ile się chudnie, jeśli jest to niepokojące, to wiadomo trzeba do lekarza na konsultacje.

W ogóle mam do Was pytanie, czy zdarzają Wam się kłucia w pochwie? ja mam kilka razy w ciągu dnia takie sekundowe zakłucia, i nie wiem co to? martwić się czy nie....

Ja tez sie gin. pytalam czy to normalne (bo zdaza mi sie tez) na co moja lekarka mi odpowiedziala, ze jeszcze w wielu miejscach (tych nawet niespodziewanych) bedzie mnie klulo i to normalne :-D Wiec chyba luzik :-D

missiiss jak mozesz cos tam dojedz - bo na takim jedzeniu ciezko wyzyc. Kciuki trzymam za malutka Zuzke i jej mame. Oby bylo dobrze!

A ja wrocilam od qpeli, ktora jest w pierwszej swojej ciazy w 9 miesiacu i wg lekarki na dniach ma rodzic :-p I jak tak na nia patrze to wydaje mi sie, ze ja az tak zestresowana nie jestem jak ona w calej ciazy. Wiec chyba z moim stresem nie jest tak zle.

reklama
tak walne swoim niepokojem z innej beczki, ile powinno się przytyć po 1 trymestrze? bo ja chyba kurde na zmianę tyję i chudne :/ a jem cały czas :-(

Ale może masz więcej ruchu. Mówi sie ,ze w I trymestrze powinno przytyć sie 2-3 kilo. Choć różne sa opinie.Ja np: w I trymestrze nic nie przytyłam ,a nawet schudłam. Lekarz mi mówił,że jak dziecko prawidłowo się rozwija to nie trzeba sie tak zamartwiać.

Do góry