reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Cześć Mamuśki :-)

Witam po weekendzie. :)
ja też spędziłam go na ogrodzie i trochę przy porządkach w domu.

Jestem początkująca więc jeszcze mam problemy z poruszaniem się po forum,
ale mam nadzieję, że niedługo będzie lepiej. :-)

Mam termin na pierwszy tydzień grudnia:-) i mam nadzieję że na Święta będziemy
w domu w trójkę :-):-):-)

A propo hormonów :)
ostatnio stwierdziłam że już nie mogę patrzeć na naszą łazienkę
a mój mąż grzecznie mnie posłuchał ;-) i mam teraz 2 tydzień kipisz w domu
bo robotnicy robią remont ;-) i zapowiadają się jeszcze 2 bo w Polsce przestali produkować białe gładkie płytki :wściekła/y:
i z planowanej toalety biało-czerwonej
będę miała ekri-czerwona mam nadzieję że płytki szybko zjadą !

Dzięki za info w sprawie komarów i słonka bo za 2tygodnie wybieram się na urlop
i tak się zastanawiałam czy można się opalać i co z komarami.

Dziewczyny a jak jest z dźwiganiem, ogólnie zakazane ale ile może podnosić kobieta w ciąży??

krolcia trzymam kciuki za wyniki badań!!

Miłego dzionka wszystkim życzę :-):-)

reklama
A propo hormonów :)
ostatnio stwierdziłam że już nie mogę patrzeć na naszą łazienkę
a mój mąż grzecznie mnie posłuchał ;-) i mam teraz 2 tydzień kipisz w domu
bo robotnicy robią remont ;-) i zapowiadają się jeszcze 2 bo w Polsce przestali produkować białe gładkie płytki :wściekła/y:
i z planowanej toalety biało-czerwonej
będę miała ekri-czerwona mam nadzieję że płytki szybko zjadą !

Dziewczyny a jak jest z dźwiganiem, ogólnie zakazane ale ile może podnosić kobieta w ciąży??
z tego co ja się orentuję to kobieta w ciazy może dźwigać maksymalnie 4kg:dry:
Fajnie że remoncie łazienki w trakcie oby szybko płytki do Ciebie zajechały:tak::tak:

Mamolka daj znać po wizycie jak synek.
missiiss powodzenia:happy:! Oby super opieka zrekompensowała Ci:-) te ponure widoki państwowej placówki!:dry:
Ja już po wizycie. W dalszym etapie wszystko oki!!!!!!!!!!!!!!!:-):-):-)

no miejmy nadzieję, że u wszystkich badania wyjdą idealnie :-) ja dzisiaj od rana kicham niesamowicie i już nie wiem czy to przeziębienie czy coś alergiczne... męczarnia.
fajnie, że macie plany wakacyjne też już bym sobie gdzieś wyjechała. no ale my na wrzesień dopiero zaplanowaliśmy wypad na Majorkę. i teraz tak się zastanawiam czy tego nie przełożyć na sierpień bo się obawiam, że ten wrzesień to może być trochę późno. chociaż lekarz stwierdził, że do końca września spokojnie mogę latać samolotami więc może jestem przewrażliwiona. sierpień mi znowu średnio pasuje bo może tam być za gorąco... choć nigdy nie wiadomo jak to będzie we wrześniu hehe

miłego dzionka dziewczyny i dbajcie o siebie i brzuchole. gorączka na dworze znowu ale chyba jednak to lato bardziej mi pasuje niż zima i mrozy :-) szkoda tylko, że nie jest choć troszkę chłodniej bo by było dużo przyjemniej :-)

hejo łobuzy moje kochane

dziekuje mamolka za przekazanie wiesci a teraz cos o szpitalu moje ogolne wrazenia

no to staje autem przed malym ceglanym budynkiem w ogole okna od zewnatrz widac ze moja babcie przezyly i juz sobie mysle no to ekstra... wchodzimy z m dosrodka a tam ciemno bo kartki wszedzie wisza "oszczedzaj światło" myslalam ze padne... ale sluchajcie dalej. ide do rejestracji a tam dajesz skierowanie pozniej czekanie 2 godziny ponad az cie zawolaja i dadza ci kartke i masz isc na izbe przyjec tam czekasz 30min-1 godzine w kolejce. na ip sie przebierasz i ta babka jedna co tam siedzi idzie z toba po schodach na drugie pietro i odprowadza cie na sale pozniej znow idzie na ip i kolejna osoba i znow ja odprowadza i takw kolko smialam sie z nia ze sie babka nagania jak nie wiem po tych schodach bo windy nie ma. wczesniejz kuzynem myslelismy ze jest i sie smialismy ze za drzwiami wisi koszyk wiklinowy do ktoregosie wsiada i dwoch murzynowpedaluje na rowerze zeby cie podrzucicna gore noale nic... a jeszcze z poczekalni na ip siedzialam na wprost gabinetu ginekologicznego dla dziewczat tak sie nazywal iprzyszla jakas mama z dziewczynka i pani doktor i drzwi sie tam nie domykaly i co chwila ktos domykal tosie smialismy ze jak sie w koncu domknelytoalbo z buta ktos zasadzil albo ewentualnie maja jakis kij albo listewke ktora podkladaja pod klamke zeby sie nie otwieraly
o kiblach nie wspomne bo poprostu mozna porownac do toalet na ukrainie typu dziura w podlodze i obok wbity kij do odganiania much straszne lazienki
a jak juz weszlam na gore to troszke lepiej ... wchodze do siebie na sale i patrze na swoje lozko i od razu w smiech bo mysza jakas mi dziure wpodozce wygryzla no mowie wam jajca jak berety jedyny plus to taki ze za oknem jest stacja pkp i w razie czego moge uciekac i prosto do domu pojechac
juz mi porobili badania i usg i zabieg mam miec pojutrze ale uspokajaja mnie ze narkoza dokladnie 15-20 minut trwa wiec looz ide poczytac troche co u was sie dzialo ile przybylo

a ja dopiero wstalam:szok:
no ale zasnelam o 6, wczesniej czytalam, gralam, ogladalam sobie jak spi W, jadlam deserek ryzowy, biegalam do toalety, wzdychalam, usilowalam zasnac z 5 razy no i nic:no: wiec wszystko pomieszalam i obudzilam sie teraz:-)
trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze, Krolcia super ze wszystko dobrze i oby tak do 100tki dzidziusia :-D
Missiiss hehe co za hotel masz:-D mam nadzieje ze sprzet beda mieli juz porzadny i nie zaloza Ci szwu z np welenki :-D trzymaj sie tam kochana i nie stresuj sie tymi rewelacjami na ktore sie natknelas i mozesz natknac jeszcze;-)
Ewwe zmieniasz awatary jak rekawiczki, nie moge sie przyzwyczaic, ta mucha wczoraj mnie tak wkurzala hehe bo oko mi do niej uciekalo jedno jak sie ruszala:tak:

aaa Tunia ja bym nie pogardzila instrukcja obslugi dziecka :D

Missiiss to masz powrót do przeszłości chyba, ale byle wsio było Ok. i uwierz mi w większości szpitali tak to wygląda. W moim mieście jak jest oddział to sam szuka sponsora na remont i są one wyremontowane - śmieszni eto wygląda bo wchodzisz na oddział i tylko połowa wyremontowana a reszta właśnie wtakim stanie. O C H Y D A bo niestety mi kiedyś przyszło leżeć na neurologii na części ne wyremontowanej - łóżka nie wygodne pod spodem jakaś deska więc tam gdzie się decha zaczyna czujesz wszystko w kościach - okropieństwo :/ ale cuż zrobić, dlatego ja będę rodzić w Żorach a nie w j-biu, choć ponoć porodówka jest po remoncie - ale lekarze jak odbierali poród mojej znajomej to panie dyż były obie pod wskazaniem, więc dziękuję wolę rodzić w domu albo na polu niż w tym szpitalu :-p

Tunia Ty się tymi żeczami przejmuj JAK NAJMIEJ pamiętaj dzidziuś zawsze odczuje twój nastrój, a po co mu to jeszcze serfować, ale widze że wszędzie ludzie tacy sami, mojemu M też wiszą kasy tyle prawie 10 razy większa niż TWojemu i w nocy biedny nie śpi bo go to tak spala, stale mu obiecują tylko że wsio będzie oddane ale kurde włosy już z głowy rwać - KIEDY?? ludzie są podli i tylko czekają jak tu Cię zrobić w H**ja. mi jak naprawiali auto po wypadku to połowe rzeczy z samochodu pokradli, że teraz w kwietniu wyszło że klima nie działa- okazało się że nie ma sprężarki :wściekła/y: potem wyszło że zaś chłodnica od klimy jest dziurawa... matko jedyna trza tak uważać na każdego jak cholera:/ więc ćwiczmy spokój moze jakaś JOGA ?:-)
Pozdrawiam!

Ostatnia edycja:
reklama
salomi no hotelu to mi mozna pozazdroscic hehe :) ale ogolnie jest milo leze sobie na patologii z 4 dziewczynami ktore juz termingoni hehe :) jedna ma projektor i lapka jak ja i sluchawki i nawija na skypie wiec i filmy pewnie puszczaja. ogolnie ja i jeszcze jedna lezymy w pizamkach a one w rubaczkach i koszulce w ogole roznie tutaj chodza i normalnie jak na ulice i jak w szpitalu :) co do sprzetu to juz foten na szczescie na gorze w gabinecie jest ladniejszy tzn nowoczzesny hehe :) bo ten na dole byl jeszcze z epoki kamienia lupanego :p
idzie sie usmiac namaxa :) jutro ma byc moj profesorek to sobie z nim pogadam :)i opowiem mu moje wrazenia :)

ewwe ja to tak patrze po avatarkach i patrze taki smieszny i tak zaczelam sie ryc hehe super avatarek :)

slomiana wdowa no dokladnie powrot do przeszlosci hehe :) w ogole jak rano przyszlamm yslalam ze mi dadza obiad juz a oni ze nie i moze kolacje ims ie uda dechy na szczescie zaopatrzylam sie w buleczki slodkie :) w sumie to sie zastanawiam jak operacyjna wyglada bbrrr oby ladnie :) ja siezastanawiam czy rodzic tez nie bede jednak w opolu albo w strzelcach opolskich. zobacze jak bedzie ciaza przebiegala bo jezeli donosze normalnie to moge rodzic w strzelcacha jak beda jakies problemy to wole isc tam gdzie maja najlepsza neonatologie. aa jeszcze duzo czasu i siezobaczy :)

ide do cepelicznej ubikacji :p moge z wami siedziec te kilka dni i siedziec bo lapka mam i co wiecej robic :)

Ostatnia edycja:
Do góry