reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

hehe bieganie za rowerkiem :D intesnywne spacery z naladowanym energia dzieciaczkiem :)

a mi sie wlasnie boczuszek grilowany robi na tarasie a ja ogladam najkochansza bajke swiata jak dla mnie ostatnio czyli ODLOT :) zdazylam sie 2 razy pobeczec ze wzruszenia a poza tym oczywiscie mamy niezly ubaw z przygod Carla i dracego sie niemilosiernie Russela:D ehhh bajki tez potrafia chwytac za serduszko i sprawic ze najdzie nas reflekcja :)

a pozniej o 20 na tvn Dirty Dancing havana nights, mmmm uwielbiam soundtrack do tego filmu az mi sie wszystko rwie do tanca, no i klimat Kuby to moje marzenie tyle ze narazie nie widze sie lecacej 12h samolotem :/ ;)

reklama
ewwe ja właśnie wczoraj marudziłam, że ciężko się oddycha itp. więc to chyba normalne :-) choć w ciąży pierwszy raz jestem no ale niech będzie :-)
zaliczyłam dzisiaj mega długi spacer - dawno się tak nie zmęczyłam. zazdroszczę co niektórym, że sobie mieszkają nad morzem bo to jest to co uwielbiam :D w Irlandii miałam ocean pod ręką ale pogoda beznadziejna, tutaj pogoda cudna, a do morza daleko i jak tu sobie dogodzić :-)

Hejka :-)
My dzis wybylismy z Poznania i polenilismy sie na dzialce nad jeziorem rodziny mojego meza :-) Przy okazji za naszym 2 letnim chrzesniakiem pobiegalismy. Bylo swietnie :-) Jak szkoda ze sie weekend konczy...

Mam takie pytanie - mozna sie psikac w ciazy preparatami przeciwko komarom (ogolnie owadom)? Naszla mnie refleksja taka dzis... (jestem cala pozarta - efekt spaceru w lesie nad jeziorem)
Popsikalam sobie dzis stopy Ziają zeby mnie nie gryzly i teraz sie boje :-(

Gosia B. no słyszałam ze sa nowe porodowki w Raszei, no i do tego Lutycka była nawet spoko, jak się nasz chrzesniak rodzil 2 lata temu, oczywiście tez Sw. Rodziny no i Polna – chyba te glownie...Zalezy na co stawiasz – dobry sprzet czy opieka….

Ostatnia edycja:
Witam z rana:-). Dziś idę na kontrolę prenatalną. Usg i pobranie krwi, startuję za pół godzinki. Pewnie znowu mi zejdzie kilka godzin, bo nie dość kolejka to dojechać i wrócić, to drugi koniec miasta!:szok: Mam nadzieję, że oki wszystko będzie.

Witam - mnie od rana glowa boli i juz chyba z 25 razy kichnelam :-( do bani ...

Anka - mnie tam by nawet nie przyszlo do glowy sie martwic, ale ja z tych "niemartwiacych" jestem ;-) raz sie psiknelas, to nic ci nie bedzie. codziennie pewnie tyle samo chemii chloniemy z jedzenia, powietrza itp. ... a na przyszlosc kup sobie taki preparat na komary dla niemowlat, to bedziesz spokojna :-)

krolcia - trzymam kciuki za wizyte!!!

reklama
hejka, jestem padnięta, Olek znowu gorączkował w nocy, więc spał z nami prawie calutką noc- efekt taki że zaliczyliśmy przez niego z mężem kłótnię,ja się poryczałam i uciekłam do drugiego pokoju rano dosypiać, do tego masakrycznie boli mnie głowa.

Umówiłam się z małym do pediatry i jak na złość ma idelaną temperaturę- jak zwykle wyjdę na przewrażliwioną matkę. wrrr:wściekła/y: A w nocy miał po 39,5 a teraz idealną 36,1
Zazdroszczę wam tych spacerków nad brzegiem morza ...ehh

Wiadomość od missiiss:
"hej hej hej :) właśnie czekam na izbie przyjęć do szpitala już druga godzinę wow! Moje wrażenia? Jak weszłam o mało się nie porzygałam.. Ściany obdrapane jak w piwnicy drzwi od gabinetu ginekologicznego drzwi się nie domykają- średniowiecze na maksa.Odezwę się na forum jak już pójdę na swoją salę- ciekawe czy też w piwnicy będzie czy na poddaszu. Całuję buziaki ;)"

Gufi
życzę zdrówka i walcz z choróbskiem od samiuteńkiego początku!

Krolcia trzymam kciuki!

Ewwe
a nic przypadkiem wczoraj nie jadłaś co mogło by ciebie zgazować.

O skurczach mówimy wtedy gdy czujesz regularne "zaciskanie się" w podbrzuszu trwające określony czas. Np. skurcze co 20 min trwające 30 sek.

O stawianiu się macicy mówimy wtedy gdy czujesz ( jest to pewien rodzaj tępego bólu) że jest ona twarda jak kamień, a jak się położysz na np. plecach widzisz taką jakby "górę" Bo to sama macica podnosi się do góry.

Przynajmniej ja to tak rozumiem.
Mi jeszcze brzuch nie utrudnia oddychania.

Ostatnia edycja:
Do góry