reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

spiralka to tez hormony i na dodatek srednio wtedy z flora w srodku a przy moich sklonnosciach do infekcji tez odpada :/ no i glownie chodzi mi o hormony bo: mam wrazenie ze przez nie wyskakuje mi wiecej pieprzykow, ogolnie czulam sie ok ale po jakims czasie pojawily sie plamienia pomiedzy miesiaczkami, hormonki byly zmieniane na podstawie badan ale mimo to nic nie dalo, poza tym najwazniejsze chyba, po rozstaniu z partnerem odstawilam cholerstwo w diably i nie bralam ponad poltorej roku.. moje miesiaczki nadal wygladaly jak w okresie brania tabletek czyli niby fajnie bo malo lecialo i krotko, dopiero po zabiegu lyzeczkowania gdzie wszystko mi wyczyscili jak dostalam @ to bylam w szoku! byl normalnym konkretnym zluszczeniem, nastepne tez juz tak wygladaly, w koncu prawidlowo sie oczyszczalam:o nie chce sie znowu tam zamulic :/

reklama
Salomii - po dziecku często się wszystko w fizjologii zmienia, wtedy zadecydujesz. Ja się nie nadaję do kalendarzyka, gumek nie lubię, więc dla mnie to zostają hormony w dowolnej postaci.
Po ciąży, jak już odstawie Okruszka od piersi to zamierzam przejść na plastry, żeby żołądek oszczędzić.

niestety Antylopka dla mnie tabletki anty całkiem odpadają bo ja czuję się tragicznie biorąc je a jak już pisałam wypróbowałam 6 rodzajów i każde były złe, bo:
1. Migrenowe bóle głowy codziennie,
2. libido = 0
3. zatrzymywała mi się woda w organizmie przez co puchłam i biust urósł jeszcze bardziej -a tego nie potrzebuję.
4. Wątroba - po Dianie przechodziłam dietę wątrobową bo moja wątroba pozbierać się nie mogła.

ja się nie nadaje do takich tabletek:/ Jak mam cierpieć to już wole gumki. A ój mąz jak ma do wyboru gumki a libido=0 to wybierze gumki ;)

Umieram;( dopadło mnie jakieś cholerstwo - ból krzyża niemiłosierny... Mąż masował ale tylko z minutkę, bo go ręka rozbolała, biedactwo...się nacierpi w tej naszej ciąży:wściekła/y:

ja się nie nadaje do takich tabletek:/ Jak mam cierpieć to już wole gumki. A ój mąz jak ma do wyboru gumki a libido=0 to wybierze gumki ;)

u mnie to samo - przed pierwsza ciaza bralam pigulki przez 7 lat i bylo ok, po ciazy zadne mi nie pasowaly - zero libido i masakryczne bole glowy. w koncu przerzucilismy sie na gumki...

Umieram;( dopadło mnie jakieś cholerstwo - ból krzyża niemiłosierny... Mąż masował ale tylko z minutkę, bo go ręka rozbolała, biedactwo...się nacierpi w tej naszej ciąży:wściekła/y:

biedactwo :-( ja od lat mam problemy z kregoslupem i wieczorem to zawsze mnie boli odcinek szyjny. a teraz jeszcze doszedl ledzwiowy w ciazy ...

Dziewczyny a ja wpadłam tylko, żeby się pożegnać. Dziękuję Wiolci za zainteresowanie i jeszcze może komus bo nie czytałam wszystkiego. Nie usuwam swojego konta bo moze kiedys zapragne wrocic a nie chce zamykac drzwi, moze kiedys cos sie zmieni. Mysle, ze moze nawet co jakis czas cosik napisze, na razie zegnam sie, trzymajcie sie ciepluchno, mam nadzieje, ze kazda z was jest szczesliwa :*

Dziewczyny a ja wpadłam tylko, żeby się pożegnać. Dziękuję Wiolci za zainteresowanie i jeszcze może komus bo nie czytałam wszystkiego. Nie usuwam swojego konta bo moze kiedys zapragne wrocic a nie chce zamykac drzwi, moze kiedys cos sie zmieni. Mysle, ze moze nawet co jakis czas cosik napisze, na razie zegnam sie, trzymajcie sie ciepluchno, mam nadzieje, ze kazda z was jest szczesliwa :*
Strasznie mi przykro, ogromna strata, nawet nie wiem co mam napisać bo każde słowo wydaje mi się błache :(

dziewczyny a ja wpadłam tylko, żeby się pożegnać. Dziękuję wiolci za zainteresowanie i jeszcze może komus bo nie czytałam wszystkiego. Nie usuwam swojego konta bo moze kiedys zapragne wrocic a nie chce zamykac drzwi, moze kiedys cos sie zmieni. Mysle, ze moze nawet co jakis czas cosik napisze, na razie zegnam sie, trzymajcie sie ciepluchno, mam nadzieje, ze kazda z was jest szczesliwa :*

dlaczego?:-(

też nie znam powodu, ale mam nadzieję że to nie z tego powodu co myślę, a jeśli tak to strasznie, strasznie mi przykro:-(

reklama
ewwe z tym krzyżem to tak jak mnie wczoraj cały dzień bolał niemiłosiernie:/ dziś już jakby przeszło (na razie) wczoraj chyba cos mi gdzies uciskało bo i parcie na pęcherz miałam cały dzień i brzuch napięty.

Co do tabletek to ja też brałam przez 6 lat jeszcze przed pierwszym dzieckiem, potem po porodzie nic, i dopóki nie chciałam to nie wpadłam hehe;) kiedy nie można było ratowaliśmy się gumkami, nie cierpię ich ale wolę od tabletek, też po nich libido miałam marne:/bez sensu.
A spirala wcale nie musi oznaczać hormonów, sa dwa rodzaje, zwykła bez hormonu i Mirene uwalniająca hormon.

Do góry