reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

ELENA nie mam pojecia jka to poznac ja poprostu tak to odczulam jakby mi cos yrywano od srodka... to sobie poprostu skojarzylam - nie mowie ze tak jest :) tylko tak sobie ubzduralam... a rozciaganie to to napewno nie bylo bo ja wiem jak boli rozciaganie. nie wiem co to bylo ale ciesze sie ze przeszlo bo bylo okropnie niepokojace... dobrze ze tylko przez chwilke. nie wiem co ten moj dzidzior tam wyprawial ale to bardzo bolalo szczypalo pieklo nie wiem jak to nazwac ale bylo okropne.... bede sobie lezala spokojnie do wieczorka i juz mam nadzieje ze sie nie powtorzy bbrrr

jak dla mnie 2 trymestr sie ciagnie jak flaki z olejem :p 1 i 3 chyba najszybciej leca moim zdaniem choc 3 niestety nie dotrwalam a nie wiele zabraklo ...

Ostatnia edycja:
reklama
Missiiss mi trzeci trymestr wolno leciał :) A ostatni miesiąc to już w ogóle. :)

A może to co poczułaś to był taki ból jakby ktoś ci igłą "tam" głęboko w szyjkę dźgnął? Bo jak tak to wszystko ok, takie "kujnięcia" w ciąży się zdarzają.
Wczoraj byłam u ginekologa i wspomniałam mu, że jak rano wstaję to czuję jakby macica byłą twarda jak kamień, jakby była w ciągłym skurczu i ciągnęła w dół. Powiedział mi że jak skurcze są regularne to dopiero jest się czym martwić- a to co czuję to po prostu grawitacja i nie zna sposobu by walczyć z grawitacją :D ( mi się od raz z cyckami wiszącymi skojarzyło :) )

mamolka wlasnie szyjka nie bo to za wysoko bylo nie wiem co to bylo ale oby sie nie powtorzylo. mis ie to bardziej kojarzy wlasnie z rwaniem skory podczas okresu np na poczatku takie cos czulam bbrrr a kiedys mialam tak ze rano jak wstawalam i np sie czesalam dajac rece do gory to czulam szyjke i mowilam o tym lekarzowi ale on mowil ze ok i ja czasem wtedy nie wie czy ona sie nie skracala wtedy... bo miesiac i znalazlam sie na porodowce :/ tylko glupi lekarz nie popatrzyl dobrze... ale teraz moge gdybac. narazie szyjka nie boli dzieki bogu a to to bylo jakies z kosmosu w tamtej ciazy sobie nie przypominam

kurcze mam ochote na spagetti ... ale takie zeby gdzies pojsc i zjesc dobre takie mniam... ale nie wiem gdzie tu w opolu mozna zjesc

Odnośnie bóli to muszę się was o coś zapytać. Od jakiegoś czasu na dotyk bardzo mnie boli tuż pod samym brzuchem, co to może być?? To normalne?A może pęcherz??

przy okazji jak myślicie co na początku sierpnia będę mogła jechać na wakacje w góry?? Czy lepiej unikać takich miejsc?? Strasznie mi się chce gdzies jechac na wczasy a uwielbiam góry więc pomyślałam o Zakopanem i dolinkach...ehhhh

wiolcia to ja nie wiem jak dotykasz to boli ?? moze miesnie ?? nie mam pojecia ... a co do wakacji ja sie lepiej nigdzienie wybieram... pojedziemy za rok z dzidziem wole nie ryzykowac bo szew bede miala i w tamtej ciazy zle wspominam sszystkich swietych . 4 godziny w pociagu do tesciowej pozniej wrocilam i 3 tygodnie i porod bylam przeziebiona dodam. i glupi apojechalam . ale ja teraz jestem bardzo przewrazliwiona po przezyciach takze no moge miec inne zdanie :) jak sie dobrze czujesz to chyba nie ma przeciwskazan tylko przed wyjazdem udac sie do gina czy ok wsio jest :)

Byłam dzisiaj na badaniach.Między innymi na usg. Okazało się, że wszystko jest w porządku:-). Opis w odpowiednim wątku. Mam do Was pytanie. Chcę zmienić tego idiotę:wściekła/y:, który mnie tak wystraszył na innego gina. Czy powinnam do niego zadzwonić i podziękować, czy po prostu olać go i nic nie wyjaśniać. Olciowy gin to Anioł! Nie mam zamiaru się więcej denerwować i myślę, że może zaczęłabym do niego chodzić.

Właśnie na dotyk mnie boli pod brzuchem, zaczynam się zastanawiać czy to nie obolały pęcherz zwłaszcza że najbardziej boli rano a wyszły mi znów bakterie w moczu. Wolę się trzymać tej wersji bo to chyba najbardziej optymistyczna ;) Nom chyba, że to mięśnie!! :)
Co do wakacji to jeszcze z mężem obgadam. Chciałabym się wyrwać z domu, pospacerować i zrelaksować się :) Rok temu nigdzie nie bylismy w tym mieliśmy jechać zagranice ale ze względu na dziecko postanowiliśmy zostać w domu.

reklama
Do góry