reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Elena teraz to nóżki zacisnąć i byle do grudnia.. i tego życzę każdej z nas :)

W pierwszej ciąży było mi tak ciężko i tak szybko chciałam zobaczyć malucha, że mówiłam, że już może sobie w 36 tyg wyjść. Dopiero jak zobaczyłam co to znaczy dla malucha te 2-3 tyg dłużej w brzuszku mamy to szybciutko zmieniłam zdanie. Dolegliwości wcześniacze to naprawdę ciężki temat. Dlatego mój niech sobie siedzi ile chce- Po 26. 11 (38 tc) może dopiero pukać :)

reklama
Dzięki za miłe słowa. Już 14 tydzień i czuję ,że dalej jest wszystko dobrze. Wtedy była inna sytuacja bo pod koniec pierwszego trymestru zdenerwowano mnie w przychodni ,a potem mój już były ginekolog to zlekceważył tym bardziej ,ze przez uderzenie w brzuch miałam krwiaka . Jak ja to mówię podziękować słuzbie zdrowia. Nawet ,gdy zadzwoniłam do niego ,że mam wodniste upławy to w zasadzie się tym nie przejął. Dwa dni później sie okazało, że ciąża jest martwa i ,ze to wody się sączyły. Pewnie o tym pisałam ale chciałam sie trochę wyzalić. Czasem tego potrzebuję.

Nie wiedziałam o tym, naprawde ogromnie mi przykro. Z nami możesz wyżalić się do woli. Mimo wszystko sama zobaczysz, że grudzień okaże się dla nas wszystkich baaardzo szczęśliwy :) To juz 2 trymestr więc juz tylko czekamy na 3 :))

Chcialam cos dodac jeszcze co do dziur w pamieci. Szlag mnie trafia na forum :-D Zawsze jak chce odpowiedziec na watek to czytam wczesniejsze posty i zawsze zapominam przeczytac ostatnia strone.... Potem pisze odpowiedz i jak sie juz wyswietli zauwazam, ze jest mase postow przed moim, ktorych nie czytalam :eek: juz 4 razy tak mialam! :-)

A ostatnio kolezanka sie ze mnie smiala bo mi opowiada o wyjezdzie i konferencji a ja po 10 min. jej sie pytam - w sumie jaka to konferencja byla dokladnie? (a kilka dni wczesniej mi dokladnie mowila na co jedzie) :zawstydzona/y:

elena oj znam to z autopsji podziekowc sluzbie zdrowia: konowaly jedne agggrrr sie zdenerwowalam normalnie bo przypomina mis ie jak mnie potraktowano :/

ale wy maciekoszmary dziewczynki a moze to od tychmichalkow?? bo ciagle tylko michalki i michalki :D a EMILKI ktoś jadł ????? dobre i smakuja bardzo podobnie :)

mnie brzusio tak dzisiaj nastraszyl ze jakmialam ochote wracajac ze spaceru z psem podejsc do sklepiku i kupic jakis ciuch dzidziowi to mnie zabolal brzszek znow chwile i sobie pomyslalam od razu ze ngdzie nie wchodze.... tak sie wystraszylam i ubzduralam sobbie ze lozysko mi sie zaczelo odklejac :eek:

Mimo wszystko sama zobaczysz, że grudzień okaże się dla nas wszystkich baaardzo szczęśliwy :)

Takie mam przeczucie.;-)

missiiss1301 tymi bólami.To pewnie macica sie rozciąga. Mnie juz z 3 dzień ciągnie. Też sie zamartwiam ale wmawiam sobie ,ze to normalne,żeby sie nie schizować, bo nawet w nocy się budzę i myślę o tym. Piszesz o łożysku - jak poznać ,ze sie odkleja ???

Ostatnia edycja:
A ja od 2 dni czuję że macica mi się stawia. Mam nadzieję że nic złego się nie dzieje. Chyba muszę troszkę przystopować, bo wczoraj wysprzątałam cały ogród, takiego szwędacza dostałam i weny do pracy.

reklama
Do góry