reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Krolcia ja zaciskałam zęby przez kilka m-cy. Następne kilka już nie dam rady. Po jej akcjach nerw mnie trzyma przez trzy dni, a i w nocy nie dam radę spać. Nie chcę by to odbijalo się na dziecku.
To przygotowujesz się do programu: Gwiazdy prowadzą na lodzie. ;)
Wrublik miło się z czymś takim spotkać, bo dla mnie nikt nie ustępował jak byłam w 9, czy 10 m-cu. Ludzie głowy odwracali.

reklama
a ja do endokrynologa wchodziłam w ciąży zawsze bez kolejki. nawet jak jeszcze brzucha nie było widać. czasami się ludzie burzyli, ale pani w rejestracji ich sprowadzała do pionu.
do okulisty też wchodziłam przed wszystkimi pomimo tego, że byly zapisy na godzine. (bo do endo się nawet nie umawiala tylko miałam się zjawiać)

Gosiu no właśnie i ja ostatnio nie umawiałam się, bo najbliższy termin to był... na po moim porodzie :-D, zresztą muszę pomyśleć o tym że po porodzie będę musiała pojechać po receptę, więc chyba muszę któryś tam dzień zarezerwować, tylko co ja wiem kiedy urodzę:confused::sorry:

Witam z poranną kawką.
Gorzką, bo pączusie słodkie do tego!
laugh.gif

Zakupiwszy
p.gif
odpowiedni zapas!

Elena 'gwiazdy na lodzie' he he dobre! A ze mnie taka gwiazda, że ho ho:-D;-)

Krolcia obyś tylko nie świeciła jak gwiazda na tym lodzie!
smacznego życzę Ci z tymi pącznkami, ja na swoje jeszcze trochę muszę poczekać, no może choć kawkę sobie jeszcze jedną zrobię, ze słodkiego to może kanapkę z nutellą zrobię...
ah maluśka śpi i mi się chce, noż ale czekam na te pączki :confused2:

wczoraj na wieczór zdarzył mi się taki potworny ból głowy że aż wysłałam mena po ciśnieniomierz do teściów i co? 107/59 to raczej nie od ciśnienia mi bolało, a jak się schylałam nad łózeczkiem malusi to myślałam że rzygnę z bólu... nawet w nocy budziłam się i czułam ten piekący ból w skroniach, co za cholerstwo?:confused2::confused2:

To jest ból ciśnieniowy. Ja takie zakłucia miewam ale tylko takie kilku sekundowe. Lekarz stwierdził, ze jak boli w tych miejscach to właśnie od niskiego ciśnienia. A te miejsca to skronie i tył głowy przy karku. Ja jestem niskociśnieniowcem.

A co do świecenia to właśnie będę świecić! Będę robić lansik a co!:-D

Krolcia może i prawda że od spadku ciśnienia mogła boleć, bo w sumie mam książkowe (przed chwilą zmierzyłam - 128/70)
ech a myślałam że głowa boli tylko przy zwiększonym ciśnieniu

hej dziewczyny a co tutaj tak pusto od wczoraj rana :szok:
wszystkie pouciekały czy zrezygnowały ??

dawno mnie nie było to fakt dlatego ide poczytać wstecz bo nudzi mi sie strasznie. jaś jest od niedzieli u dziadków i wniedziele po niego jade. tydzien bez mamy :) pracowałam a od wczoraj mam dwa dni wolnego wiec wzielam sie za szydelkowanie kapelusika i poncza bo mam zlecenie ;) jak wydziergam to wam pokaze jeżeli jeszcze w ogole to forum istnieje bo juz zglupiałam.
jutro praca dopiero sobotra wolna ale tez w drodze więc musze jeszcze prace na egzamin do szkoły napisać na zaliczenie semestru i wsio i wchodze w 2 semestr az nie moge w to uwierzyc a juz w ogole nie uwierze jak zalicze pierwszy rok bo mam nadzieje ze zalicze.

czekam na stypendim bo mam zamiar sobie kupic maszyne do szycia i jak dobrze pojdzie to chce łączyć szycie z dzierganiem wiec jak coś juz swojego takiego wytworze to też wrzuce pod warunkiem ze pogodze prace z jasiem bo naprawde mało mam czasu na cokolwiek.

opiekunke mam fajną to pisałam pewnie tylko ostatnio wymyśliła że za mało u mnie zarabia i idzie do sklepu na pelen etat po czym po kilku godzinak jednak powiedziala ze zbyt pochopnie podjela decyzje i zostaje z nami jak dlugo bede chciała... już zgłupiałam przez te kilka godzin myslalam co wykombinować w pracy cz sie zgodza ze bede przychodzila na mniej godzin i wtedy krzysiek by przychdzil z pracy a ja bym wychodzila do pracy :/ i do tego co dwa tygodnie nocki. czy dac go do żłobka... czy jednak wziąć ją niech pracuje dalej choc i tak czy siak sie mijamy z mezem...

dobra ide podziergac zaglądne wieczorkiem czy ktos sie pojawi czy nie
buziaki :)

Ostatnia edycja:
Cześć

dzisiaj ja witam już z drugą kawusią w dłoni :)
Od środy jestem na lekach, nie wiem gdzie mnie tak przewiało, nie umiałam szyją ruszyć :(, dobrze, żę mąż załatwił sobie wolne na jeden dzień bo nie wiem jak ja bym w taką śnieżyce doszła do lekarza :(. Krolcia Tobie jakiś medal się należy za to że tak sama dajesz radę z dwójką dzieciaczków :tak:. Dziś już jest dobrze nawet z małym wyszłam już na chwile na dwór porzucać się śnieżkami, teraz łobuziak śpi :). U nas sypie i sypie, mieszkam na parterze i zastanawiam się czy za chwile śnieg dosięgnie parapetu, już nie dużo brakuje:eek:.
Popołudniu dziadek zabierze małego na sanki :) a ja pewnie w tym czasie podłogi umyję.

Wrublik jak ciśnienie i głowa? Ja zawsze mam ból głowy przy zmianach ciśnienia :/? W zeszłym tygodniu byłam u mojej endo, tsh dopiero teraz mi sie unormowało od czasu ciąży, mam się pokazać dopiero na jesień na usg :).

Miłego dnia

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry