reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

U mnie z cerą tez O.K. Ja ostałam wywalona pod prysznic, a potem do leżenia bo dostałam ataku paniki i zaczął mnie z tego brzuch pobolewać. Ale już O.K Jutro psychiatra...Może mnie poratuje ziołami...
Kalafiorez z bułaczka tartą...Ależ mi się zachciało:szok:

reklama
No wlasnie moja cera ogolnie nie przyjmuje kremow. Zawsze wydaje kase, a potem krem laduje w koszu, bo wychodzi wysypka i podraznienie :confused: ma mpiekna gladka cere, nie stosuje zadnych podkladow itp. bo nie musze, ale kazdy krem to morderca. Tylko nivea soft (ten bialy) jakos tam dzialal dobrze. Ale kremowalam twarz tak raz na tydzien. A teraz nic nie dziala. Dzieki za rady - przemysle sprawe.

Btw. ja w podstawowce pilam kawe zbozowa na drugie sniadanie. Wszystkie dzieci dostawaly do kanapek :-) Dla mnie to smak dziecinstwa. Wlasnie anatol troche ma podobny smak :-)

Bodzinka a myslalas o relanium? Mi proponuja to, podobno spokojnie w ciazy mozna. Z wielu zrodel to wiem :cool2: Ja sie jeszcze zastanawiam. Moze pomoze Ci w nerwach.

ja to mam anatola noi Inke i oczywiście z mlekiem, kurde zanim się dowiedziałam o ciazy to piłam 2 razy dziennie jacobs parzona po turecku oczywiście... bo expresu sie jeszcze nie dorobiłam, ale boje sie kawy pić :S i narobiłaś smaka tą kawą ewwe :p:tak:;-):-)

Anka mój psychiatra mi w ogóle relanium nie chce przepisywać:sorry2: Boi sie i ja mu sie nie dziwie...On w ogóle nie lubi uspokajaczy...A ja sie nie zgodze na psychotropy.Musze dać bez nich rade do końca ciąży i potem karmiąc..Ale może coś ziołowego mi zaproponuje...

Bodzinko, ty to się masz...jednak te nasze głowy płatają nam ogromne figle.Rozumiem, że Ciebie jakaś nerwica dopadła?Dasz radę, silna dziewczynka jesteś, tym bardziej teraz, w ciąży.

Słomiana wdowo:) spokojnie zrób sobie zwykłą kawkę, naprawdę jedna słabsza niż zwykle i z mleczkiem nie zaszkodzi:)

ewwe niestety nerwica to tylko dodatek do pakietu...Od 9 lat mam zdiagnozowana depresje nawracajacą, a od 1,5 roku zaburzenie osobowości..I dopiero po ostatniej diagnozie zaczeto mnie prawidłowow leczyć...Teraz jestem oczywiscie bez leków i raz gorzej raz lepiej...Ale czego się nie zniesie dla Dzidzi. Lolka rodziłam w całkowitej remisji ale jak mial dwa lata choroba wróciła ze zdwojoną siłą...Ale to moja wina była bo zbagatelizowałam objawy, że coś się dzieje...
A najśmieszniejsze jet to, że tak ogólnie jestem optymistą i straszliwie sie męce jak mam dołki.
A tera pożeram lody i czytam ksiażke a Lolo zachowuje sie jak aniołeczek.
Tak słomiana, jedna słabsza kawka Dzidzi nie zaskodzi.Jak nie mas problemu cisnieniem to napij sie spokojnie.

łłłoooo matko, ale naskrobałyście:eek:

bodzinka najważniejsze, że jesteś pod dobrą opieką i może faktycznie jakieś ziołowe miksturki pomogą - też bym się bała relanium przy małym dziecku

co do kawy to ja uwielbiam po prostu dobra kawusię, ale w ciąży nie wchodzi wcale:no: czasem z mężem wypiję dla towarzystwa, ale też raczej skończy się na kilku łykach. Nawet moje ukochane latte nie smakuje:confused:

moja cera też się trochę unormowała. Jakieś cztery tygodnie temu miałam z nią poważne problemy, ale teraz super

Anka mi sie wypryski robia, takiekrostki jak potowki w 'zakolach', pod nosem i nad linia ust. :]
Ja generalnie mam na twarzy alergie na kremy, tzn bardzo czesto krem sie okazuje do D bo np czuje na twarzy film, to jest tak glupie uczucie, w lato szczegolnie, jak sie czlowiek poci, a na twarzy czuje taka warsetwke okropna blee,
Ale kiedys kupilam krem z Ziaji bionawilzajacy Herbika Plant z białej herbaty (do cery tlustej i mieszanej), w jasnozielonym 'sloiczku' bez kartonika; i dla mnie jest fajny, lekki i fajnie sie wchlania i nawilza.
Moze wyprobuj? w tesco, rossamnie albo w aptece dostaniesz, koszt 5-6zł za 50 ml.

mam tez z ziaji nagietkowy chyba, do cery mieszanej, ale on jest poltkusty chyba i sie buzia swieci. takze niebardzo na lato lepszy na zime.

Moja tesciowa ma cere jak pupa niemowlaka, a tez wiekzozsci kremow uzywac nie moze, jedynie jej z avonu podszedl krem z serii naturals albo care z brzoskiwniami, albo sam nawizlajacy.

kliwia ziaji kiedys mialam taki oliwkowy tlusty, nie byl najgorszy, ale strasznie wtedy sie do tlustych zrazilam, nie lubie czuc na twarzy tlustych kremow, zwlaszcza jak jest goraco. Ale pomysle o tym do cery mieszanej. Dzis mi cera zareagowala nawet na oliwke dla niemowlat :-p Mowi mi "odczep sie z tymi mazidlami" :-D Wiec chyba po prostu najlepiej zebym sobie dala spokoj z kremami. Moze po ciazy wroci to wzglednie do normalnosci :-)

Bodzinka glowka do gory. Najlepiej sie wspierac :-) Ja jeszcze tu nie pisalam, ale ja tez na lekach okreslanych jako psychotropowe. Tez duzo mi sie przytylo po lekach, a teraz jeszcze przez tarczyce. Ale juz sie przyzwyczailam do tego ze zdrowa nie jestem i nie bede. Mam padaczke juz ponad 10 lat i marne szanse by sie to zmienilo. Z tym ze ja nie odstawilam lekow ze wzgledu na za duze zagrozenie dla mnie i dziecka. Musze przezyc 9 miesiecy bez ataku po prostu. Bo dzidzia moglaby nie przezyc ataku (ja z trudem przezywam jeden, a co dopiero takie malenstwo). Takze relaksik i do przodu :-)

reklama
Anka, Bodzinka - trzymam za Was kciuki, zeby chroby w ciazy nie dawaly sie we znaki. jestescie silne babki i dacie rade :tak:

ja wlasnie po wizycie, usg bylo - wszystko OK :-) napisze zaraz na odpowiednim watku. po wizycie poszlimy swietowac dobre wiadomosci i moje imieniny do chinskiej kanjpki i dopiero sie dowleklismy.

Do góry