reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Hej dziewczyny,

Anna Mucha napisała, że poród to orgazm, a czy ja się mylę, czy ona miała cesarkę ? :pPPP
co za idiotka:rofl2:

Hejka;-)
Dzisiaj w planach na pewno spacerek i wyprawa po piżamkę dla starszaka.
ja chce kupic mezowi, bo mu sie pizamka zamarzyla... chyba sie starzeje

Juhuuu!
Od tygodnia mieszkamy na nowych śmieciach i w końcu zaczynam dochodzić do ładu z tymi wszystkimi gratami. Mam nadzieję, że jak dzisiaj skończą zabudowę w przedpokoju to już będzie koniec! No może poza łazienką... tam też brakuje jeszcze szafki ;)
super! aby Wam sie dobrze mieszkalo!

Antylopka zszokowalas mnie ta temperatura :O ale znajoma we wloszech ma tez cos na minusie co przez 5 lat jej pobytu tam sie nie zdarzalo :/ gorzej.. bylo kolo 5 plus najmniej. Gratulacje! hehe Twoj maz czarownik wszystko przewidzial i wykrakal :D nie poszalejesz na weselu(nie jestem pewna czy to wesele) latem bo brzus bedzie spory :D
wczoraj bylo jeszcze gorzej, bo tak przerazliwie wialo, ze nie mozna bylo oddechu zlapac, buzia zamarzala!
wesela to nie mamy latem... chyba ze zapomnialam:szok:

dzień dobry,
Buzc a nie masz calcium dla dzieci w syropie?
Zuzi mojej nic też nie uczula, ale kiedyś ją coś wysypało, już sama nie wiem co, ale dałam jej 1,5 ml calcium i na drugi dzień nic nie było

ale jak cały wysypany to może lepiej pokazać to lekarzowi...

Hejcz gratuluję, nie ma to jak we własnych 4 ścianach, nawet gołe żarówki mogą wisieć ale ważne, że własne:-)

my się już spłukaliśmy z kasy przez urządzenie mieszkania, więc chwilowo nic się nie dzieje, ale może na wiosnę Zuzi już pokoik zrobimy, i tak jest całkiem dużo jak na mieszkanie w nowym 4 m-ce dopiero

A wasze dzieciaczki oglądają bajki?
Bo ja mam czasem wyrzuty, że Zuzi włączę babytv albo disney junior, ale to jedyne (głupie) wyjście żeby mieć chwilę oddechu

nawet wczoraj w UŻ czytałam krótki felieton Zalewskiego jak poległ na własnych planach wychowawczych i jak on i wiele mu znanych rodziców włącza dziecku tv żeby mieć chwilę spokoju, choć zakładało, że tv dziecko pozna pod koniec przedszkola:-p
moi ogladaja rano okolo 15 minut BabyTv, a ja w tym czasie ogarniam i szykuje do wyjscia

reklama
witam dziewczyny
hejcz gratuluje mieszkania co własne to własne
ainah widze ze masz juz 38 tydzien i 2 dzien czyli ja w tym okresie o 6,30 tuliłam juz małego ohhh wspomnienia. nic cie nie łapie ?

wesele to jest u nas latem - może się pomyliło :d w koncu ja też muszę dolecieć hehe
a ja tego, że wasze dzieciaki choć na chwilkę zainteresują się tv wam zazdroszczę. w sumie dobrze bo nie chciałam go do tego przyzwyczajać i problem mam z głowy bo tv nie interesuje mikolaja ani trochę - żadne bajki, reklamy - nic!! i tej chwili oddechu brak..

ainah widze ze masz juz 38 tydzien i 2 dzien czyli ja w tym okresie o 6,30 tuliłam juz małego ohhh wspomnienia. nic cie nie łapie ?
łe no patrz :) właśnie sobie uświadomiłam, że ja też tak jak Ty już bym mogła moje tulić:p i tym samym uzmysłowiłam sobie, że naprawdę jestem w ciąży i że z "tego" będzie dziecko :-D
niestety nic mnie nie łapie oprócz skurczy przygotowujących czyli zwykłych twardnień. Szyjka zamknięta i długa :/

krolcia - zazdroszczę wytrwałości, ja sobie obiecałam, że moje dziecko nie będzie oglądało TV, ale czasem jestem zbyt wygodna :( będę musiała to zmienić, zmotywowałaś mnie :)

Ainah :szok::szok: hehe:-D dobrze ze juz wiesz ze z tego bedzie dziecko :p no wlasnie Mucha pisala ze porod to orgazm a miala cesarke podobno ze wzgledu na oczy.. a jak bylo naprawde to niewiadomo, moze teraz twierdzi ze znieczulenie to orgazm lub karmienie:szok: Antylopka no jestem pewna ze pisalas o jakiejs imprezie gdzie mozna sobie pobalowac dlatego skojarzylo mi sie z weselem ale pisalam ze nie jestem pewna czy to wesele heh Gosia Twoj maz prorokowal ze mozesz byc latem w ciazy?? to juz bylo dosyc dawno temu heh wiec moglo mi sie pomylic ale raczej stawialabym na Antylopke :) Arlenka oglada czasem przy jedzeniu Elmo swiat, w momencie kiedy usiluje zwiac mi z fotelika, i czasami puszczamy jej 3 minutowki "male zuki do nauki angielskiego"

W końcu trochę słońca dzisiaj zawitało do nas ;-)
Hubert niestety lub stety nie interesuje się TV. Czasami od wielkiego dzwonu każe sobie mtv włączyć, potańczy chwilę i dalej idzie grandzić nie zwracajac uwagi na telewizor.
Mąż był z malym u lekarza w sprawie tej wysypki. Chociaż dzisiaj już mu ładnie schodzi. Lekarka kazała odstawić miód, czekoladę, kakao, cytrusy. Po dwóch tygodniach próbować po kolei na nowo, tyle, że z tego co wymieniła Hubert tylko ten nieszczęsny miód jadł, więc utwierdziłam się w przekonaniu, że to on uczulił. Dostał syrop i maść na te najwieksze zmiany i zalecenie kąpania w emolium, bo skóre ma raczej suchawą.
Hmmm czekam za wypłatą a tu ni widu ni slychu....cały swój limit wyczerpałam;/ Dobrze, że dzisiaj już 8. to powinna być już w najbliższych godzinach na koncie ;-) Oj te pieniądze....

Hello dziewczęta

Ja po pracy,jem dopiero obiado-kolacje hehe schabowy i zimniory :-)

Jeżeli chodzi o wypowiedz Anny Muchy w sprawie porodu to ona nie mówiła o swoim porodzie tyllko że podobno można mioeć orgazm podczas porodu.

Tunia mój Miko nier ogląda bajek,raz na tydzien lub rzadziej puszczam mu to:
Teletubisie - Intro PL - YouTube

reklama
Hejka.;-)
Zaaasyyypało nas!!!!! Jest pięknie! I nadal prószy.

Starszy rano zachwycony. Dostał miotełkę i przykaz odśnieżenia samochodu. He he z jakim zapałem i bananem na buzi szalał z tą miotełką:-D.

Do góry