reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Hej dziewczyny,

Anna Mucha napisała, że poród to orgazm, a czy ja się mylę, czy ona miała cesarkę ? :pPPP
co za idiotka:rofl2:

Hejka;-)
Dzisiaj w planach na pewno spacerek i wyprawa po piżamkę dla starszaka.
ja chce kupic mezowi, bo mu sie pizamka zamarzyla... chyba sie starzeje

Juhuuu!
Od tygodnia mieszkamy na nowych śmieciach i w końcu zaczynam dochodzić do ładu z tymi wszystkimi gratami. Mam nadzieję, że jak dzisiaj skończą zabudowę w przedpokoju to już będzie koniec! No może poza łazienką... tam też brakuje jeszcze szafki ;)
super! aby Wam sie dobrze mieszkalo!

Antylopka zszokowalas mnie ta temperatura :O ale znajoma we wloszech ma tez cos na minusie co przez 5 lat jej pobytu tam sie nie zdarzalo :/ gorzej.. bylo kolo 5 plus najmniej. Gratulacje! hehe Twoj maz czarownik wszystko przewidzial i wykrakal :D nie poszalejesz na weselu(nie jestem pewna czy to wesele) latem bo brzus bedzie spory :D
wczoraj bylo jeszcze gorzej, bo tak przerazliwie wialo, ze nie mozna bylo oddechu zlapac, buzia zamarzala!
wesela to nie mamy latem... chyba ze zapomnialam:szok:

dzień dobry,
Buzc a nie masz calcium dla dzieci w syropie?
Zuzi mojej nic też nie uczula, ale kiedyś ją coś wysypało, już sama nie wiem co, ale dałam jej 1,5 ml calcium i na drugi dzień nic nie było

ale jak cały wysypany to może lepiej pokazać to lekarzowi...

Hejcz gratuluję, nie ma to jak we własnych 4 ścianach, nawet gołe żarówki mogą wisieć ale ważne, że własne:-)

my się już spłukaliśmy z kasy przez urządzenie mieszkania, więc chwilowo nic się nie dzieje, ale może na wiosnę Zuzi już pokoik zrobimy, i tak jest całkiem dużo jak na mieszkanie w nowym 4 m-ce dopiero

A wasze dzieciaczki oglądają bajki?
Bo ja mam czasem wyrzuty, że Zuzi włączę babytv albo disney junior, ale to jedyne (głupie) wyjście żeby mieć chwilę oddechu

nawet wczoraj w UŻ czytałam krótki felieton Zalewskiego jak poległ na własnych planach wychowawczych i jak on i wiele mu znanych rodziców włącza dziecku tv żeby mieć chwilę spokoju, choć zakładało, że tv dziecko pozna pod koniec przedszkola:-p
moi ogladaja rano okolo 15 minut BabyTv, a ja w tym czasie ogarniam i szykuje do wyjscia

reklama
witam dziewczyny
hejcz gratuluje mieszkania co własne to własne
ainah widze ze masz juz 38 tydzien i 2 dzien czyli ja w tym okresie o 6,30 tuliłam juz małego ohhh wspomnienia. nic cie nie łapie ?

wesele to jest u nas latem - może się pomyliło :d w koncu ja też muszę dolecieć hehe
a ja tego, że wasze dzieciaki choć na chwilkę zainteresują się tv wam zazdroszczę. w sumie dobrze bo nie chciałam go do tego przyzwyczajać i problem mam z głowy bo tv nie interesuje mikolaja ani trochę - żadne bajki, reklamy - nic!! i tej chwili oddechu brak..

ainah widze ze masz juz 38 tydzien i 2 dzien czyli ja w tym okresie o 6,30 tuliłam juz małego ohhh wspomnienia. nic cie nie łapie ?
łe no patrz :) właśnie sobie uświadomiłam, że ja też tak jak Ty już bym mogła moje tulić:p i tym samym uzmysłowiłam sobie, że naprawdę jestem w ciąży i że z "tego" będzie dziecko :-D
niestety nic mnie nie łapie oprócz skurczy przygotowujących czyli zwykłych twardnień. Szyjka zamknięta i długa :/

krolcia - zazdroszczę wytrwałości, ja sobie obiecałam, że moje dziecko nie będzie oglądało TV, ale czasem jestem zbyt wygodna :( będę musiała to zmienić, zmotywowałaś mnie :)

Ainah :szok::szok: hehe:-D dobrze ze juz wiesz ze z tego bedzie dziecko :p no wlasnie Mucha pisala ze porod to orgazm a miala cesarke podobno ze wzgledu na oczy.. a jak bylo naprawde to niewiadomo, moze teraz twierdzi ze znieczulenie to orgazm lub karmienie:szok: Antylopka no jestem pewna ze pisalas o jakiejs imprezie gdzie mozna sobie pobalowac dlatego skojarzylo mi sie z weselem ale pisalam ze nie jestem pewna czy to wesele heh Gosia Twoj maz prorokowal ze mozesz byc latem w ciazy?? to juz bylo dosyc dawno temu heh wiec moglo mi sie pomylic ale raczej stawialabym na Antylopke :) Arlenka oglada czasem przy jedzeniu Elmo swiat, w momencie kiedy usiluje zwiac mi z fotelika, i czasami puszczamy jej 3 minutowki "male zuki do nauki angielskiego"

W końcu trochę słońca dzisiaj zawitało do nas ;-)
Hubert niestety lub stety nie interesuje się TV. Czasami od wielkiego dzwonu każe sobie mtv włączyć, potańczy chwilę i dalej idzie grandzić nie zwracajac uwagi na telewizor.
Mąż był z malym u lekarza w sprawie tej wysypki. Chociaż dzisiaj już mu ładnie schodzi. Lekarka kazała odstawić miód, czekoladę, kakao, cytrusy. Po dwóch tygodniach próbować po kolei na nowo, tyle, że z tego co wymieniła Hubert tylko ten nieszczęsny miód jadł, więc utwierdziłam się w przekonaniu, że to on uczulił. Dostał syrop i maść na te najwieksze zmiany i zalecenie kąpania w emolium, bo skóre ma raczej suchawą.
Hmmm czekam za wypłatą a tu ni widu ni slychu....cały swój limit wyczerpałam;/ Dobrze, że dzisiaj już 8. to powinna być już w najbliższych godzinach na koncie ;-) Oj te pieniądze....

Hello dziewczęta

Ja po pracy,jem dopiero obiado-kolacje hehe schabowy i zimniory :-)

Jeżeli chodzi o wypowiedz Anny Muchy w sprawie porodu to ona nie mówiła o swoim porodzie tyllko że podobno można mioeć orgazm podczas porodu.

Tunia mój Miko nier ogląda bajek,raz na tydzien lub rzadziej puszczam mu to:
Teletubisie - Intro PL - YouTube

reklama
Hejka.;-)
Zaaasyyypało nas!!!!! Jest pięknie! I nadal prószy.

Starszy rano zachwycony. Dostał miotełkę i przykaz odśnieżenia samochodu. He he z jakim zapałem i bananem na buzi szalał z tą miotełką:-D.

Do góry