reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Krolcia... masakra jakas :/ myslalam ze te leki Cie uchronia przez atakiem skoro sa takie mocne :O :( wspolczuje

Missiiss Twoj post szczerze mowiac wplynal na mnie jak wiadomosci o sytuacji w Polsce :( totalna bezsilnosc, nie mam pojecia jak mozesz wplynac na meza skoro tyle razy tluklas mu do lba, doskonale pamietem te sytuacje sprzed roku.. a moze to ciag jej dalszy?? moze wtedy nie przyznal sie do wszystkiego??? YHHH jestes naprawde ogarnieta osoba mimo swego mlodego wieku ale chyba nie jestes w stanie nic zrobic by Twoj maz zmadrzal jesli on sam nie bedzie tego chcial :/ bardzo mi przykro ze tyle rzeczy na Ciebie spada mimo wszelkich staran:angry: tez bylam wyrozumiala w Twoim wieku dla faceta..teraz przez niego nie mam krzty wyrozumialosci dla takich sytuacji i jade jak z ambony hehe

Ag no ja sie zastanawiam czy jak wylece w marcu (20 do krakowa ) to czy mnie mrozy jakies nie zastana :) wczoraj rozmawialismy z nietesciowa(okolice tarnowa) i mowila ze zaspy po kolana i zimnisko okrutne. Dla mnie to nie jest uciazliwe ale ja mieszkam w norwegii a tu : odsniezaja, odskrobuja chodniki i ulice, i sa specjalne ubrania bo inaczej bysmy sie powiesili chyba z wiecznym deszczem itp :D pomijajac fakt ze u nas dopiero minus 5

Ainah, no tak myslalam ze nie mozesz jezdzic po tym jak napisalas ze Cie zamula, wszystko w porzadku z ktg i wizyta??

My jak bedziemy w Pl odwiedzimy wujka Arlenki Kacperka :D maly ma teraz jakies 2500kg :O mysle ze poniewaz nie maja zbyt duzo kasy to kupimy im pieluszki... myslicie ze cos jeszcze mogloby sie przydac? Ich nie zapytam bo powiedza ze nic nie potrzebuja(hahaha jaaasneeee bo ja nie mam dziecka) tylko ze nie wiem czy dla takich wczesniakow cos trzeba specjalnego moze.

reklama
missiiss- o kurcze, nie wiem co powiedzieć...szczerze współczuję...nie rozumiem takich ludzi...dobrze by było wyjaśnić tę sytuację

Salomii- na KTG i badaniu ok, lekarz powiedział, że jeżeli mogę kontrolować w domu ciśnienie to mogę odstawić lek, ale jeśli tylko skoczy mi ciśnienie to natychmiast mam brać tabletkę. Kolejna wizyta w czwartek :)

Krolcia - trzymam kciuki, żeby nie bolało chociaż w nocy, wyśpij się kochana !

Hejka.;-)
Znów z rana kosa straszna, -16, brrrrrrrr

Plecy bez zmian, ale lepsze to niż miałoby być gorzej:tak: he he
Leki które brałam nie uchronią mnie przed atakiem:no:, nic nie jest w stanie uchronić:no:, można tylko odsunąć ten moment. Pewnie dzięki temu, że je brałam to ten ból nie jest tak silny jak wcześniej. W sensie, ze chodzę, sama mogę skorzystać z kibelka:-p:-D, ubrać się itp.

Ainah dobrze, że wszystko skontrolowane już. Jeszcze 6 dni i możesz zmykać na porodówkę he he

Salomii ja na Twoim miejscu to bym się jeszcze podpytała czy piersią karmiony a jeśli nie to jakie mleko podają i kupiła mleko. Jeśli nie mają za dużo kasy to pieluszki jak będzie potrzeba to jakieś gorszej jakości nawet kupią a mleko to już jedna cena. No chyba, że się okaże, że jakieś specjalistyczne mleko potrzebuje skoro wcześniak...
W każdym bądź razie mleko, pieluchy i chusteczki tego przy dziecku nigdy za wiele.:happy:

Ostatnia edycja:
Ainah jeszcze nie pytałam - jakie imię wybraliście dla małej? ;-)

Salomii pieluszki będą bardzo dobrym prezentem w końcu ich nigdy dośc:tak: A co jeszcze to sama nie wiem... bo nie wiem co oni mogą miec a co nie.

Hejcz to GRATULACJE:-) W końcu zaczyna ci się najprzyjemniejszy etap mieszkania.

Missiiss no nie mogę z tym twoim facetem:/ Powiem ci szczerze że rozmowa nic nie ma - mam taką kuzynkę, która ciagle ma problemy przez pozyczki, kłamie, oszukuje ale jej sie nie wytłumaczy. Powiedz męzowi żeby usiad bo masz z nim do pogadania zapytaj czy o wszystkim ci mówi, powiedz ze ma teraz szanse powiedzenia czegos jesli chce - jak bedzie sie upierał to wywal z grubej rury i niestety ale musisz postraszyc go czymś.

Krolcia wspólczuję, pamietam po ciąży co to znaczy rwa kulszowa:crazy:

A u nas Krzysiek chory na całego - dostał reklamóweczke leków - 130 zł poszło:confused2: Ale najważniejsze, żeby wyzdrowiał bo już 3 noc nie śpimy, a on się męczy chociaż energii do rozrabiania ma;-) Najgorsze jest to, że nie chce nic jeść... właśnie mnie leje pilotem po głowie zebym mu kanał zmieniała:sorry:

Salomii - jeśli chodzi o prezent, to ja też uważam że pieluszki przede wszystkim :) przynajmniej pamiętam jak ja się cieszyłam, jak mi znosili pieluch i nie musiałam kupować :-D

Wiolcia ja nie mogłam wybrać imienia, bo wszystkie które mi się podobały były "oklepane", no to mój małżon wybrał Martusię :) Antylopka - "pokłon w Twoją stronę" :) jeszcze w 100% nie wiem czy takie imię będzie nosiła, ale raczej wszystko na to wskazuje :p

Krolcia - ja już mam skończony 37 tydzień, teraz leci 38, także teoretycznie córcia jest donoszona :) Tak też mi powiedziała lekarka na IP :) Oczywiście lepiej żeby sobie posiedziała jeszcze w brzuszku, ale jak teraz polecę na porodówkę to przynajmniej wiem, że wcześniakiem nie będzie :)

edit: aaa widzę, że suwaczek coś kręci, jak jest np. 37t1d to znaczy, że leci kolejny, to tak jak jest pierwszy dzień @ czyli 0t1d czyli leci pierwszy tydzień ciąży

Ostatnia edycja:
Ainah no suwaczek pokazuje, że masz 1 dzień 38 tygodnia. Tylko mnie zawsze mówiono, że bezpieczny okres to skończony 38 tydzień, czyli Tobie do skończenia 38tc zostało 6 dni.:tak: Tak czy siak teraz to już bezpiecznie jest.

Ceny leków powalają! A już w ogóle dla dzieci:crazy:! Wiolcia współczuję, no i oby młody szybko wyzdrowiał!

witam u nas temp tez straszna -15 wrrr
missis rozumiem cie doskonale sama pamietam jak sie czułam odkrywajac druczki z kruka na poczatku myslałm ze to jakas pomyłka przeciez nic nie bralismy itp tez mnie oszukiwał i sama do dzis nie wiem czy powiedział mi prawde niby w styczniu była ostatnia rata teraz nic juz nie znalazłam ale jestem ostrożna tylko ze on nie placił z konta wiec ciezko kontrolowac i jak sie okazało to juz 2 dlug ze pierwszy został juz spłacony, nie ma to jak klamstwa przed najblizszymi a ja głowkowałam gdzie sie wszystkie pieniadze traca. do dziś nie wiem czy aby napewno powiedział mi prawde na co zostały wziete te pieniadze bo coś czuje ze tu tez cos krecił no ale nie jestem wstanie tego sprawdzic
Wiolcia zdrówka dla syna
ainah ja słyszałam tak jak krolcia pisała skonczony 38 tydzien wtedy juz smiało mozesz smigac na porodówke

Krolcia... masakra jakas :/ myslalam ze te leki Cie uchronia przez atakiem skoro sa takie mocne :O :( wspolczuje
jak Krolcia pisala, atakowi nie zapobiegniesz lekami, one dzialaja tylko objawowo (przeciwbolowo), ale nie lecza przyczyny

A u nas Krzysiek chory na całego - dostał reklamóweczke leków - 130 zł poszło:confused2: Ale najważniejsze, żeby wyzdrowiał bo już 3 noc nie śpimy, a on się męczy chociaż energii do rozrabiania ma;-) Najgorsze jest to, że nie chce nic jeść... właśnie mnie leje pilotem po głowie zebym mu kanał zmieniała:sorry:
oby pomoglo Wiolcia! ale skoro Cie leje pilotem, to widac sily Mu nie brakuje, hehe

Wiolcia ja nie mogłam wybrać imienia, bo wszystkie które mi się podobały były "oklepane", no to mój małżon wybrał Martusię :) Antylopka - "pokłon w Twoją stronę" :) jeszcze w 100% nie wiem czy takie imię będzie nosiła, ale raczej wszystko na to wskazuje :p
aaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! juz ja kocham ponad zycie!! Jednak ten Twoj chlop ma gust, zarowno do kobiet jak i do imion

Cześć dziewczyny

Mróz u nas też trzyma, do tego wieje :no:. Mąż dzwonił że ledwo auto odpalił do pracy a w czwartek w nocy zapowiadają u nas -25 więc zaciera ręce żeby mu całkowicie nie odpaliło i wolne sobie weżmie :eek:.
Piecyk u małego naprawiony 50zł, myślałam że drożej wyjdzie.
Salomi ja mam nadzieje, że w marcu to już cieplutko będzie:tak:. W Katowicach śniegu nie ma, suche drogi do tego czyste niebo i piękne słońce więc ktoś kto nie ma termometru mógłby pomyśleć że mega ciepło za oknem. Niestety aktualnie - 9 i wieje, spacer znowu odpada:-(. Kraków niedaleko więc pewnie podobnie ;-). A na prezent tak jak już dziewczyny pisały ja również polecam pieluchy i chusteczki.

Wiolcia zdrówka dla Krzysia :tak:

Ainah Marta ładne imię :tak:
Krolcia żeby Ci przeszło &

reklama
Antylopka - ja się wzbraniałam przed Martą, ale tylko dlatego, że nie chciałam aby moja córka nosiła imię mojej przyjaciółki :p To imię jest "zarezerwowane" dla Ciebie i od zawsze mi się z Tobą kojarzy a teraz to będzie zakłócone :p No ale to jedyny powód, bo imię mi się podoba :) Także jak żadne inne nie powali mnie z nóg to zostanie Marta :)

Do góry