reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Witam w ostatni dzień urlopu...brrr jak pom,yślę, że jutro mam wrócić do naszego małego piekiełka to mi się płakać chce. Jeszcze jutro mamy wizytację naszej regionalnej i nowej kierowniczki. Pewnie znowu masa rzeczy będzie do poprzestawiania.... ;/

Miałam tydzień urlopu, ale nawet porządnie czasu, żeby poczytać Was nie znalazłam. Całymi dniami urzędowaliśmy z Hubertem (nawet nie myślałam, że jego zabawki mogą zrobić taki bałagan). Pierwszego dnia był nawet śnieg, pomyślałam sobie dobrze, że mam wolne to sobie pobrykamy na zewnątrz, ale już drugiego dnia było po ładnym śniegu ;/
W tym tygodniu byliśmy pierwszy raz u fryzjera i normalnie mam małego mężczyznę w domu. Jaki on poważny się teraz zrobił ;-) Na początku ładnie siedział na fotelu, ale jak fryzjerka zarzuciła mu fartuch(czy jak to się nazywa) tak zaraz zaczął się ryk. Nic nie pomagało, nawet ukochana pieluszka. Dopiero jak usłyszał dźwięk suszarki i zobaczył chłopczyka w lustrze trochę się wyluzował.
Widzę, że niektóre Maluchy już podłapują zamiłowanie do sportu ;-) Ja raczej mało sportowa, mąż na szczęście też, także Hubi nie ma porządnego przykładu patriotycznych kibiców ;-) Mąż należał do klubu żeglarskiego, więc chciałabym za 3-4 lata zainteresować Hubika właśnie tym, żeby kontynuował tradycję.
Jakoś mam porządnego lenia dzisiaj....Wczoraj zajechałam z Małym do dziadków. Zrobiliśmy sobie wycieczkę pociągiem i dopiero dzisiaj wracamy do domu.
Kurtkę w zeszłym roku już kupiłam Hubertowi na ten rok, chyba za 30 zł w Reserved. W tym też planowałam zrobić zakup z przyszłością, ale właśnie nic nie mogłam upolować. Widziałam w H&M takie fajne czarne i niebieskie, ale niestety rozmiaru nie trafiłam. A może i dobrze, bo Mały ma w szafie już 3 kurtki po kuzynie, właściwie nie zniszczone, a rozmiarowo to chyba do 3 lat mu wystarczą ;-)
ależ się rozpisałam ;-) Wiolcia dziękuję za pamięć o mojej osobie.

reklama
Antylopka pisała:
"mojego wszystko gryzie, wiec pomyslalam o kaszmirze, bo on nosi swetry, no ale marudzi jak gryzie".

Antylopka może są w sprzedaży swetry bez zębów ??? :tak:

Dzień dobry,

wróciłam z zakupów, niestety musiałam je zrobić dziś a nie w sobotę, gdyż wczoraj pół dnia męża nie było, a potem od 14:30 czekałam na kolędę, ksiądz pojawił się dopiero ok 18:30 i już było za późno na wypad do auchan i leroy :/

powiem Wam: nigdy więcej na takie zakupy w zaawansowanej ciąży ! eh, zwłaszcza stanie przy kasie, gdzie przede mną kobieta nie mogła się zdecydować który breloczek kupić dziecku. A ja stałam i myślałam że zemdleję (ucisk na przeponę, problemy z krążeniem i te sprawy, zadyszka po przejściu 5 kroków i już czuję się jakbym była wielorybem :/).
Na szczęście już w domku :) Ale spać mi się chce niemiłosiernie :)
Moja mama została z Maksem w domu, zasnął jej o 13 i śpi do teraz :szok:
Jak się obudzi to mykamy do moich rodziców na obiad :)

Miłej niedzieli !

witam ostatnio mam mało czasu na bb i do tego chyba idzie małemu górna prawa trójka dzis nic tylko płacze kupki zaczynaja byc znów luzniejsze ale to jeszcze nie biegunka także czekamy zawsze spał łądnie (no powiedzmy)pomimo zabkowania a teraz bez smoczka nie zasnie a skolei jak go ma w buzi to widac ze go to drazni i wypluwa i byc tu kobieto madra co masz robic...
ainah ja cie normalnie podziwiam tylko tyle powiem
buzc to czekamy na jakies zdjecia. mysmy w zeszłym tygodniu 2 raz zaliczyli wizyte u fryzjera

Buzc to się nawypoczywałaś!:tak::-D Czekamy na Hubka z nową fryką.

Ainah dajesz radę kobieto! Podziwiam! Ja w końcówce ciąży jak słabiej sie czułam to bez skrupułów wbijałam się w kolejkę.

Współczuję ząbkowania gwiazdeczko. Trójki ponoć najgorsze(najboleśniejsze:baffled:)

No i Justysia pięknie wygrała! Za mało się nawciągała marit ha ha ha. Daaaaleko za naszą.

Cześć dziewczyny :)

Ale film, BARDZO MI SIE PODOBAŁ, super, polecam :). Mąż średnio zadowolony, bo czytał książkę a wiadomo jak sie patrzy na film kiedy zna się zakończenie. Udało nam się wyrwać na seans na 12. Mały został u mojej mamy. Ostatni raz w kinie byliśmy jak byłam w 5 miesiącu ciąży. Za tydzięń może znowu wyskoczymy, chciałabym jeszcze zobaczyć ten nowy film Polańskiego "Rzeż". Ceny biletów straszne 22zł od osoby:baffled:.
Po seansie odebraliśmy małego od mojej mamy i pojechaliśmy do teściowej na obiad, mały już śpi, usnął w samochodzie.
A Justyna jak zwykle w formie :), udało nam się wrócić z kina prawie na jej finisz :).
Buzc ja też z Mateuszem wybieram się do fryzjera, ale obawiam się że nie wysiedzi mi na fotelu, no ale spróbujemy. Spokojnej pracy jutro życzę, chociaż jak sama piszesz nie zapowiada się spokojnie.
Ainah tak ja dziewczyny piszą ja też Cię podziwiam :)
Pozostałym mało bolesnego ząbkowania życzę :)

Miłego wieczoru

trójki najbolesniejsze?? moj jeszcze ich nie ma bo ma narazie po cztery na gorze i na dole ale pewnie juz niedlugo zaczna sie pchac na switlo dzienne :dry: jsko nam wczoraj dal niezle popalic a co dopiero jak mu beda wychodzic te trojki jesli odczuje je np. mocniej niz te peirwsze ...

w ogole mam pomysl co z rocznica ślubu w kwietniu :) chciałabym poleciec do francji na 3-4 dni z m. a jas zostanie z dziadkami ;-) pozwiedzac i do disneylandu obowiązkowo hehe :) mam kuzynke w paryzu z mezem wiec moze by pokazali co nieco i moze by jakies blisko siebie zakwaterowanie znaleźli ?? bo pewnie nie zakwaterują nas u siebie :dry: hmmm ciekawe czy nazbieram kasy do tego czasu...

missis! Plan na rocznicę super! Ja mam czas do października więc jak mi silnej woli wystarczy i bonusowej kasy, to ściągnę od Ciebie pomysł... tylko, że ja nie mam kuzynki w Paryżu...
Dobrze, że ferie się zaczęły, bo w środę fachowcy kończą remont u nas w nowym mieszkaniu i czeka mnie SPRZĄTANIE. We czwartek dziecko duże rusza na narty, więc tylko znajdę ochotnika do zajęcia się małym i ruszam na odsiecz pyłowi i innym poremontowym syfkom :) W sumie to pierwsze sprzątanie w życiu, na które czekam z niecierpliwością ;)

reklama
Missi no ambitne plany!:tak:

My w maju rocznicujemy, ale zapewne powiemy sobie kocham Cię i z tyłkami zasiądziemy sobie do kolacji, może jakieś winko..:rolleyes2:

Ag fajnie, ze Wam się udało wyskoczyć. My w kinie ostatni raz razem byliśmy...hmm..6-7 lat temu... Mnie korci film Agnieszki Holland. Zbiera naprawdę dobre recenzje.:tak:

Hejcz to radosnego sprzątania:-D;-)

Do góry