reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Ale akrobaci he he. Ewwe to jakie Wy macie łóżeczko dla Borysa? Nie boisz się, że sobie głowę rozbije tak spadając z niego?

Parapety u mnie ha ha:-D palca nie wciśniesz więc nie ma takiej możliwości, żeby dziecko weszło niepostrzeżenie.:-)

reklama
i ja się dzisiaj dołączam do grona niewyspanych. Mikołaj w nocy przeszedł sam siebie. myślałam, że zwariuje!! zasnął przed 20, a jak po północy się zaczął przebudzać to mam wrażenie, że więcej świrował niż przysypiał. teraz śpi, a ja doslownie nie mam sił, żeby cokolwiek robić.

co do lekarzy to ciężko trafić na odpowiedniego. my co prawda w Poznaniu znamy dobrych kilku, którzy bardzo pomogli w kilku przypadkach w rodzinie, ale często jest tak, że mają pacjentów w doopie. inna bajka jak się idzie prywatnie, ale w takim razie po co to całe ubezpieczenie? a szkoda gadać. nie mi tu narzekać bo w irl jest o wiele gorzej hehe no i szpitale kliniczne są o wiele lepsze dlatego warto do nich się udać w razie potrzeby!

Uu mnie to samo wchodzenie schodzenie z luzka...bieganie zawsze jak wie ze cos zle robi to szybko w druga strone i ucieka i sie smieje do tego wszystko !! Ile razy bym nie powiedzialal ze nie wolno to jeszcze bardziej sie smieje zwariowac mozna. Na szczescie noce przesypia caly odkad staramy sie przestrzegac jeden dzemki w ciagu dnia to o godzinie 19.30 Emila juz twardo spi i nawet w nocy bez pobudek takze nie ma co narzekac.Za to w domu balagan pranie czeka a mi sie kompletnie nic nie chce.Ide robic mocna kawe i biore sie do roboty :)

ainah - na moje dzieci sa juz za duze na odciaganie. od dluzszego czasu Adasiowi nosek wycieram i ucze dmuchac w mokre palce nad umuwalka, przy lustrze i juz mu sie troche udaje dmuchnac. Nie wyobrazam sobie mu odciagac, w dwojke bysmy go nie utrzymali

Aluska - badz dzielna, zycze szybkiej diagnozy i powrotu do domu

Cześć dziewczyny

No i mamy antybiotyk CECLOR, mały już tak charczy i świszcze, że masakra, do tego rope już mu z noska odciągam :(, teraz śpi, więc mam chwilkę. To pierwszy nasz antybiotyk, mam nadzieje, że mu pomoże. Nie wiem co go tak załatwiło :(. W poniedziałek do kontroli.
Idąc dziś do lekarza to dosłownie nie wiedziałam co trzymać wózek, folię na nim czy kaptur na głowie, no taka ulewa i zawieja okropna :/.
Mały śpi nawet dobrze, budzi się z 2-3 razy w ciągu nocy, ale wystarczy woda lub smok i śpi dalej. Z kolei ja ostatnio żle sypiam, nie potrafie zasnąć, ciągłe zamartwianie mi się włącza. Potem budze się o 3 i w sumie już czuje się wyspana :/. Dziewczyny może podeślijcie mi Wasze nieśpiące dzieciaczki to się nimi zaopiekuję ;).
Co do szpitali to kiedyś usłyszałam, że w Polsce najgorsza jest diagnostyka niestety :(.
Aluśka jeszcze raz dużo sił i zdrówka dla małej
Dla wszystkich przeziębionych szkrabków zdrówka.
Pozdrawiam, miłego wieczoru

Z każdą taką akcja coraz bardziej doceniam, że mieszkam tu na tym naszym małym zad...u:-p:tak:. Maleńka gmina ale bogata. Lekarzy kilku, nie wielu pacjentów, przez to z każdym pacjentem lekarz jak ze znajomym. Z naszym lekarzem ulubionym to sobie na Ty walimy:-D:tak:, latem to się nawet na piwie pod parasolami spotkaliśmy przypadkiem i gadaliśmy jak starzy znajomi:-D he he. skierowania na badania? Żaden problem! Mały ośrodek rehabilitacyjny na miejscu i jest tu wszystko oprócz masażysty, sama najnowsza technologia. Przyjmowana jesteś od razu(nie czekasz pół roku na zabiegi:dry:) Kilku specjalistów, przemiłe panie pielęgniarki i położne. Minus- nie ma wszystkich specjalistów i małe pomieszczenie, co w okresie największej chorowalności nie jest za fajne.

Ja też katarku już nie odciągam. U nas funkcjonuje "kręciołek":-D no i małego też uczę dmuchać.

Ag zdrówka dla młodego i dla innych też.

Ciekawe jak sytuacja wygląda u Martyny:-(. Czy coś ruszyło dalej...

ag zdrówka dla Mateusza

a my właśnie wróciliśmy z galerii. Postanowiłam, że kupię coś dzieciakom na wyprzedażach i może sobie. Kupiłam głównie Oliw h&m i mothercare chociaż w tym ostatnim to jeszcze słabo poprzeceniali (max30%) a w h&m Matiemu kupiłam świetną kurtkę ze 140 na 30 zł! W zarze też tak sobie (dla Matiego kupiłam koszulę i bluzę) a S. nie dostał nic:sorry: siakoś tak wyszło:sorry: no i teraz mam oczywiście kaca moralnego:confused2: (nie, że on nic nie dostał tylko, że za dużo wydałam:-p)

olcia osz Ty wstrętna żono hehe:laugh2:, mi tez się jakoś nie zdarzyło na wyprzedazach pomysleć o M:sorry: także rozgrzeszona jesteś:-D kurcze szkoda ze ja teraz czasu nie mam na galerie - własnie niedawno wróciłam z hurtownii. Byłam z siorką po towar (drugi dzień jeżdzimy). Ale cieszę się bo przynajmniej Milusińska zostaje już śmiało z tatusem, on ją kapie i kładzie spać, nie ma problemu:tak:

ag zdróweczka dla małego!!!

No właśnie - co u naszej małej Martynki?:-(

Wyparzacie jeszcze dzieciom butelki itp?
Ja to chyba już z przyzwyczajenia wieczorem zalewam wrząkiem:confused2:
U nas z odciaganiem jest cięzko na pocz. kataru, potem juz jakos przywyka i nie ma problemu, myślę że ona sama widzi że potem jej lepiej:tak:

Olcia a jaka ta kurteczka? 30 zł? To niezła cena:szok::tak:! Ja też zaczynam się rozglądać za kurtką dla starszaka na następny sezon. W zeszłym roku też tak kupowałam tą, którą ma teraz. Ze 129 na 39 była przeceniona w 5-10-15. :tak:

reklama
Witam
wink2.gif

Wolny dzień a to dziecko wstaje o 7. Po co, ja się pytam
eek.gif
dry.gif
?

Idę kawę zrobić.

Do góry