reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Mississ buziak!!!!!!!!!!!!!!
Aluśka a Ty wiesz może jakie wyniki tego guzka są???
Ewa bedzie git i JUŻ!!!!!
Antylopka ja to panikara jestem i jakby mi dziecko gorączki dostalo i do tego takiej błyskawicznej wysypki to bym wolala iśc do lekarza od razu...Jakos tak...wole trzy razy za dużo niz jeden raz za mało..Przynajmniej z takim malym dzieckiem.

reklama
Gwiazdeczko - krostki na ospę są z takim jakby pęcherzykiem na górze (jakby z wodą?) przynajmniej u nas tak to wyglądało.:sorry:Jeśli to ospa, to ospy jako takiej się nie leczy, a tylko smaruje krostki, obniża gorączkę ewentualnie podaje leki jak heviran, ale to w cięższych przypadkach:tak:
ogólnie to lekarze się tym nie chwalą, ale mają wizyty domowe, może jakbyś zadzwoniła do przychodni, to ktoś by do Was zajrzał????:-(

Ewa, no nie strasz już więcej!! nie odzywałaś się, aż się zmartwiłam:sorry:mam nadzieję, że krwiaczek się wchłonie, ku pokrzepieniu dodam, że ja na początku ciąży też miałam i było wszystko ok.

Bodzia, jak mały?? pisałaś, że w domu trochę bardziej kaszle?

ech no i juz po przedstwaieniu ranyy wzruszyłam sie-pierwsze przedstawienie:)
dzieci pośpiewały kolędy mówiły wierszyki super.. nawet moja Paulinka powiedziała ładnie swoją kwestię, fotki wrzuce na zamkniety tylko nie wiem czy dzisiaj dam jeszcze rade
olcia to Twój synek chyba za duzo sie nie nagadał w tym przedstawieniu jako Józef co?:-)

ewa a ten krwiak to moze jakies resztki po okresie czy nie? &&&
gwiazdeczka obserwuj małego i jak cos rób zadyme na IP,&&& za Was oboje
cwietka natchnęłaś mnie ze i mojemu by sie kapciuchy przydały ale nie wiem czy dotre na bazar i jeszcze kupie..
Ala dostanie klocki-miała jeszcze namiot ale pewnie nie dotrze przed swietami szlag:wściekła/y:

mississ witaj:)

dzieki dziewczyny za cieple ponowne przyjecie :)

gwaizdeczko u mnie wlasnie tez byly takie chrostki wodniste takie male pecherzyki :tak:

aluśka ja to dopiero sie malo udzielam ;-) ciezko wtedy wlasnie jest wbic sie w jakis temat ...

ehh zaraz musze sie szykowac do pracy fajną mam prace szkoda ze na umowe zlecenie ... :-) bo ja nie pisalam ale zalatwilam sobie przeniesienie ze sluchawki na biuro i teraz wprowadzam umowy robie zwroty aktywacje siedze przed dwoma monitorami i wklepuje.... nikt nie stoje nie jeczy muzyka gra i jest gitarrra :) mysle ze jak dobrze pojdzie to ze 2-3 lata posiedze w tej irmie az skoncze studia a pozniej cos na umowe poszukamy ... opiekunka nawet ok tylko nie umie jaska usypiac, czesto sie spoznia i wydziwia z dniami wolnymi ale jakos dajemy rade :)

missiiss hello droga kumoszko:) fajnie, że wszystko się pieknie poukładało i z pracą i z nianią:)

aluśka właśnie co z tym guzkiem? Już są wyniki?

yvona powiem Tobie, że nawet miał dość długi monolog. W każdym razie mówił więcej niż Maria:) Co do wzruszeń to masz rację. Zobacz, Mati ma 9 lat a ja ciągle przeżywam jego występy:) Fajnie że się wszystko udało.

ewa będzie dobrze! Moja psiapsióła też miała krwiaka i się pieknie wchłonął :tak:

kurcze, ja dzis caly dzien w domu, bo gardlo mnie ciagle boli ... zakupow ciagle nie mam, ale przynajmniej poszprzatalam domek. tylko kuchnia mi zostala.

prezenty zamawialm w tym roku w merlinie, empiku i na allegro. zostaly mi tylko drobiazgi w rossmanie. no i na urodziny dla Ali chcialm jakis komplet do jedzenia. dla meza kupilam bon prezentowy do sklepu kibica, bo on zapalony widzewiadk jest ;-)

gwiazdeczka
- wiem, ze u nas wprzedszkolach szkralatyna panuje. objawy to chyba wysoka goraczka i wysypka ... idz do lekarza i przynajmniej bedziesz spokojniejsza!

ewa - trzymam ksiuki, zeby wszytko bylo ok :tak:

gufi super ze prezenty juz na finishu
olcia to extra że miał tekst-mojej kolezanki syn był Józefem i nic nie mówił-no ale on przedszkolak wtedy był więc dlatego sie zasugerowałam-zwracam honor

aluska odpisałam

Hello

OMG nie dam rady chyba przeczytać wszystkiego,ostatnio nie mama czasu na nic.Wczoraj wyszzłam do pracy po 8 i wróciłam przed 1 w nocy,a rano pobudka po 6,oczy na zapałkach ale jakoś minął ten dzień.Lecę poczytać co tam u Was :)

Bodzia super że już w domku.Całuski dla synków.Sukieneczka idealna dla Ciebie no i twój ulubiony kolorek.
Ewa trzymam kciuki za wizytę,będzie dobrze kochana :*

Ostatnio edytowane przez moderatora:
gabriella-to ja czegoś nie rozumiem, ainah lada chwila rodzi, wrublik jest na półmetku a nagle ktoś interpretuje moje słowa w ten sposób że ich ciąża to jakieś zło na tym forum- a przecież przez tyle tygodni nie było problemu. Wręcz odwrotnie-byłam ciekawa co tam u nich. I tak samo traktuję ciąże Ewy czy thinki- w ten sam sposób. Jak takie rodzynki na naszym forum. I strasznie każdej kibicuje, ale częściej chciałabym pogadać o czymś innym niż ciąże.

Nie wiem, może ostatnie miesiące i starania Ewy i rozmowy o NPR ( chodzi mi o dyskusje, a nie samą metodę) tak na mnie wpłynęły, ale szczerze mam dość. Jestem tylko człowiekiem, mam złe dni a ostatnio więcej niż zwykle, i tyle. Bo powodów do zmartwień mam sporo.

Mi to leżało na wątrobie- a co innym- nie moja sprawa.
to chyba na mój 'zamknięty wpis'
bo inaczej nie umiem tego przypiąć

ale ogólnie chodzi mi o to, że jest to forum publiczne każdy może pisać co chce
nie wszystko MUSI zostać zauważone (niestety)
i moim zdaniem skromnym jest tydzień klepania o tym, a potem tydzień o innym

ja ogólnie tu nie piszę więc ogólnie sama stwierdzam iż nie mam prawa się wypowiadać więc siedzę cicho już :zawstydzona/y:

reklama
Asjaa po tym mukocos tam na dusznosci (tfu,tfu) lepiej...Juz tak nie charczał dzisiaj i nie kasłał..Ale on ma dzien na dzień więc jutro może byc gorzej :( W ogóle jak on tańczy!!! Tylko jak próbuje go nagrac to sie rozprasza ;-) Na siedzaco, lapkami macha i się cały buja, na stojaco prawie kuca, próbuje tupac nózka, rekami kiwa, dupka próbuje kręcic no szal ciał i uprzezy ;-) Musze go przydybać :-)

Do góry