reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

mam juz doła na całego przepraszam ze dzis tylko o sobie. Oprócz biegunki pojawiła sie temperatura nie za wysoka bo do 38 i wysypka ktora rozszerza sie w mgnieniu oka, dzwoniłam w południe do lekarza to mi powiedzieli ze mam sie nie denerwowac i przyjsc pokazac sie jutro bo dzis juz nie da rady :wściekła/y:
dziekuje za wszystkie rady. obawiam sie czy to cos nie zakaźnego u nas ostatnio panuje ospa a ta wysypka jakos mi nie wyglada na alergiczna bo przeciez z tym zmagałam sie prawie pół roku i wygladała zupełnie ianczej, ta jest bardzo drobniutka narazie i zaczeła sie od krostki na brzuszku w ciagu paru godzin juz objeła całe plecki pupe i brzuch i juz jest za uszkami ;/ alergiczna to u nas były raczej czerwone duże plamy
normalnie osiwieje ledwo co ja się ruszam to dziecko chore a zachwle swieta chyab jakis fatum od paru tygodni mnie meczy : jedno sie nie skonczy to drugie przyplata :-(

reklama
gwiazdeczka ja bym narobiła rabanu w przychodni!! jak to dzisiaj nie przyjmą? a nie mogą cię połączyć z waszym pediatrą? bo u nas tak robią i często jak jest coś niepokojącego to lekarka mimo wszystko każe przyjeżdzać - co oczywiście wiąże się z opóźnieniami w wizytach bo ludzie wchodzą bez zapisów, ale dobrze, że tak jest. bo skoro dziecko chore to lekarz powinien obejrzeć.

thinka ma racje - jedź do szpitala albo lepiej- zmów wizytę domową, masz jakiś numer do lekarza który przychodzi prywatnie??

teraz uciekam , spróbują pojawić się wieczorem

Ostatnia edycja:
U nas wszystko ok. Frulo szaleje. Wykorzystał dziś rano moją drzemkę na przytachanie z łazienki pudła z proszkiem do prania i rozsypanie go po całym pokoju :/ A przez sekundą dopadł galaretki w czekoladzie ze stolika i zaczął je pożerać :/

Kupiłam dziś sprzęt do sushi (SUN!!!:)) i zaraz się za to biorę. Zauważyłam, że było o prezentach - my sobie w domu nie robimy ani na Mikołaja, ani pod choinkę. Tym bardziej teraz, kiedy kasa potrzebna na leki.

Gwiazdeczka, a przechodziliście trzydniówkę? Chociaż nie - bo w trzydniówce wysypka jest po gorączce.
Dziewczyny dobrze mówią - jedź do szpitala. Najwyżej dowiesz się, że wszystko ok. Lepiej zrobić za dużo w takiej sytuacji.

Ostatnia edycja:
Witam ponownie ponownie:tak:
co do pomijania to ja już zaczynam sie do tego przyzwyczajać bo nieliczne tylko z Was dostrzegają to co piszę:-(ale to mój błąd bo się bardzo rzadko udzielam:zawstydzona/y:
Porządki zrobiłam a młode wariują w dodatku Amanda Martynkę chciała w rączkę ugryźć bo ta pchnęła jej wierzę z klocków:no::crazy:
Tak umyłam klosz w kuchni że już teraz lampa nie świeci:eek: no ale nic sama tego teściowa chciała;-)

Krolcia dzięki :sorry2:
Bodzia
pamiętam pamietam urocze scrapiki tworzysz:-) sama mi nawet kilka zdjęć ozdobiłaś:cool:
Aniu dzięki za tel i serdecznie gratuluję zdanego egzaminu :cool: będziemy musiały się kiedyś spotkać i to oblać;-)
Gwiazdeczka współczuję choróbska i szybkiego powrotu do zdróweczka życzę:-(
może jakbyś poszła do przychodni to by któraś pani doktor raczyła ją zbadać:sorry:
Ewa właśnie przeczytałam:sorry: mam nadziję ze wszystko z fasolinką będzie dobrze a krwiak sie wchłonie:tak:
Olcia ho ho ważną rolę pełnił Mati na jasełkach :tak: nie miał tremy?

Ostatnia edycja:
gwiazdeczka - nie szalej, obserwuj i poczekaj do jutra. Temp ponizej 38,5 nie wymaga zbijania lekami. Na poczatku czasali trudno postawic diagnoze, jak objawy sa od 3 godzin.
ewa - Franek widac dba o mame, skoro zaczal tuptac - dba o Ciebie i rodzenstwo i postaral sie abys nie musiala nosic:)
aluska - to nie tak ze nie czytam(y) tylko jak nie mam nic ciekawego na dany temat to nie pisze nic, zamiast byle czego.

za 40 min koncze prace i wyjezdzamy - maz po mnie przyjedzie juz zapakowanym autem, odbierzemy dzieci i w droge, do uslyszenia z Polski

wrocilam do swiata zywych ... nareszcie mam internet w tym wrocławiu no !!!! witajcie :-)

gwiazdeczka jedz na ip jak ma cie to niepokoic ! moj jasiek ospe przechodzil jak mial 6 miesiecy ale goraczki nie mial za to chrostki szybko sie pojawialy . jazda byla przy smarowaniu ale na szczescie juz mamy to za soba

nie mam weny na pisanie bo po nockach jestem ... i 3h snu mi nie starczaja ale nie mam wyjscia. ale jest fajnie pracuje i jestem zadowolona :) bardzo !!! :)

reklama
Antylopka dobrze rozumiem i kończę już temat :tak:
Sun sorki ze dopiero teraz będę komentować Twoje zdjecie ale wcześniej nie chciało mi się wyświetlić:no: Bardzo ładnie je przerobiłaś a Twoja córcia wyszła na nim jak prawdziwa miss calineczka:tak:
zaraz myknę poczytać dokładnie bo pewnie podawałaś program w jakim to wykonałaś:sorry:
Trzymam mocno kciuki za Twojego przyjaciela żeby wrócił cało i zdrowo do domu z Afganistanu:tak:
Krolcia o widzę że masz już głowy prezenty:cool: ja cały czas myślę :zawstydzona/y:
mississ witaj:-) cieszę sie ze jesteś zadowolona z pracy:cool:

no i znów zmykam bo zaraz mi Amanda pokój z Martyną rozniosą :crazy:

Do góry