Moje wszystkie bajki z dzieciństwa trzymają Rodzice i nie chcą oddać
A wiele z nich oddaliśmy dawno dawno temu do osiedlowej biblioteki. Więc my od zera kompletujemy Franolową biblioteczkę. Na szczęście udało mi się załapać na te recenzje książek dla dzieci i młodzieży i np. Misia Uszatka mam za darmo 
Przypomniało mi się, że ze wznowień mamy jeszcze trzy części historyjek o małpce Fiki Miki
Wiem, że są też Muminki, Dzieci z Bullerbyn itp. Chociaż np. kompletuję wydanie serii o Ani z Zielonego Wzgórza dla ewentualnej córki (
) i szukam drugiego wydania z Naszej Księgarni - da się je znaleźć już tylko w antykwariatach. Ostatnio była jakaś rocznica napisania "Ani..." i z tej okazji wyszła nowe wydanie, które średnio mi się podoba 
O to wydanie mi chodzi: Ania z Zielonego Wzgórza - Lucy Maud Montgomery - Lubimy Czytać
A w Matrasie jest teraz promocja -25% na prawie wszystko, m.in. na te książki "Poczytaj mi, Mamo", wychodzi trochę taniej
Z tej serii jest też "Wanda Chotomska dzieciom", "Jan Brzechwa dzieciom" i "Grzegorz Kasdepke dzieciom" - tą ostatnią chciałabym jeszcze na pewno mieć 
Ja się ogromnie cieszę, bo po Pucku już widać, że lubi książki. Lokomotywy mógłby słuchać na okrągło przez cały dzień
Zazwyczaj jak do mnie przychodzi, to nie z jakąś zabawką, ale z książką - rzuca mi ją na kolana, sam się na te kolana wpycha i każe sobie czytać
Myślę, że tak jest głównie dlatego, że często nas - rodziców - widzi z książkami, no i tych książek w domu trochę jest. Oby mu nie przeszło 
Przypomniało mi się, że ze wznowień mamy jeszcze trzy części historyjek o małpce Fiki Miki
O to wydanie mi chodzi: Ania z Zielonego Wzgórza - Lucy Maud Montgomery - Lubimy Czytać
A w Matrasie jest teraz promocja -25% na prawie wszystko, m.in. na te książki "Poczytaj mi, Mamo", wychodzi trochę taniej
Ja się ogromnie cieszę, bo po Pucku już widać, że lubi książki. Lokomotywy mógłby słuchać na okrągło przez cały dzień