reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
Yvona, taki chyba dziś dzień, też mi się nic nie chce...:/

Frulo miał wagę urodzeniową 3440, więc powinien mieć teraz 10 320 ;) Miesiąc temu miał 10 kg, więc chyba dobił do tej wagi - nie wiem, bo dopiero na przyszły tydzień będziemy się umawiać na ważenie, mierzenie i szczepienie. Albo i na jeszcze następny.

Wiecie co... Jakbym była lekarzem, to bym wymyśliła testy wykrywające ciążę dzień po zapłodnieniu :/ Bo to paranoja, żeby tyle trzeba było czekać...:/
ojj wtedy czzas płynie baaaardzo wolnoooo:-D

ag- no to telefon w rękę i dzwoń do koleżanki, albo masażysty, albo fryzjerki, kosmetyczki, manikiurzyski ...należy ci się :)

Chyba mieczyka mamy jednego w ciąży :) Tzn. mieczyczkę :) Jest GRUUUUUBA i pojawiła się jej czarna plamka przy dolnej płetwie, a to podobno oznacza ciążę.
Szkoda, że człowiekowi takie plamki nie wyskakują ;)

Ostatnia edycja:
He he, nie wiem mamolka jak to zrobiłam, ale takie klocki się wyhodowały na mym łonie:-D he he. Ostatnie tygodnie ciąży to średnio 200gram w tydzień mu dobijało, aż dech zapiera ile by ważył, jakbym go przenosiła ze dwa tygodnie:szok: he he.
Pamiętam jak dziś jak mnie położna na porodówce pytała jaka jest przewidywana waga dziecka i powiedziałam jej moje wyliczenia, i że wyszło mi około 4,5kg właśnie, spojrzała na mnie takim spojrzeniem, wiecie-co Ty wiesz kobieto:dry:! A tu Bach! Idealnie 4500!!!

Myślę, że potroił wagę. Ile ma dokładnie nie wiem:no:. Ostatnio ważyliśmy się miesiąc czy dwa temu i było 13 kg, więc myślę, że 13,5 przekroczył.

Teraz zważymy się w 13 miesiącu przy okazji szczepienia także jeszcze trochę.

Słuchajcie, gdzie można w rozsądnej cenie dżinsy kupić? W tym moim ulubionym sklepie najtańsze 130zł.:baffled: Jak to wygląda w innych sieciach, bo ja jak dotąd to na ryneczku kupowałam od ruskich, ale teraz ponoć już zlikwidowany jest ten ryneczek...

Lecę budzić Pucka, bo już późno... Nie chce mi się wychodzić z domu... Syf straszny jest na polu... Ale nie mam dziś żadnych planów pracowych na wieczór, więc może wreszcie sobie troszkę odpocznę :)

HEJ
Yvona a gorączkę mała ma? Bo u nas zielone gluty i temperatura były i okazało się, że przeziębione zatoki, uszy...I jesteśmy na antybiotyku...
Ewa ładnie się nakręciłaś na kolejne maleństwo:) Oby Ci się udało, ale wiesz, że jak wystopujesz to życie akurat zrobi Ci niespodziankę?:) A ciągłe myślenie o tym tylko powoduje, że wszędzie widzisz ciążę;) Wiem, że Ty specjalistka od metod naturalnych, ale u nas mijało się to z prawdą. Pragnęłam dziecka od blisko 2 lat i świrowałam na maxa...jak odpuściłam to zaszłam w ciąże w 32 dniu cyklu przy regularnych cyklach 30dniowych. Cud?:p

CO do wagi to Lena na pewno nie potroiła..urodzeniowa 3.750 a obecnie 9kg..Było już 9.5, ale przez chorobę spadła..

Czy wiecie może czy podczas antybiotyku można podawać tran lub wit.D?

Wczoraj wyszłam na około godzinę z domu i od razu mi się lepiej zrobiło:) Jakoś sobie facet dał radę:) A jutro Lena zostaje z dziadkami ok 3h...jej najdłuższe rozstanie z mamą...ciekawe..

PS>
Wybieracie się gdzieś z dzieciakami ( te z Was co mają starszaki;) na narty w tym roku?

krolcia teraz w sieciówkach zaczynają przeceniać więc musisz sobie przejśc i zobaczyć które Ci najbardziej spasują

rany ale mamy paskudny ten grudzien
juz jedna naprawa auta była dzisiaj powiedzieli ze kolejne rzeczy do wymiany za ok900 zł-ale to nie na już więc poczeka po nowym roku sie zrobi, musiał M kupic nowe opony bo stare zimówki juz sie nie nadawały do jazdy masakra jakas ta to dopiero poczatek grudnia az strach pomyslec co bedzie dalej.. buuuu

reklama
Do góry