reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

To ja się witam z młynkiem do kawy :wściekła/y: Mam nadzieję, że Ida w końcu się trochę zdrzemnie, bo od 2 dni znów świruje z porannymi drzemkami.

U nas też pada, ale ja się z tego nawet cieszę - w końcu mam czyste okna. Już prawie nic nie było przez nie widać, a tu deszcz i znów szyby czyste :-)Ale fakt faktem, ze mogłoby już przestać padać.

Powiem Wam, że studia polonistyczne uszkadzają na stałe człowieka. Mam ostatnio problemy z czytaniem... Na klasykę i dzieła ambitne po tylu przeczytanych książkach na studiach nie mam sił, ani ochoty, a książki popularne -mnie do szału doprowadzają. Wzięłam się za tego Archera polecanego przez Ewę i co parę stron łapie mnie nerw, że te postaci takie płytkie, że sytuacje nieautentyczne, itd. Chyba się za kryminały i fantasy wezmę...

reklama
witam
wrublik ja chetnie zajrzeale tylko na kawusie bo slodycze postanowilam na adwent odstawic.....
mamolka wysypka jest prawdopodobnie z tego ze : dałam Ali nowe mm, wyprałam ubrania nowym proszku i plynie i nie dałam dodatkowego płukania, ja jadłam ostatnio duzo zup kremów na serku topionym-ona tez podjadała mi z talerza-co prawda tyle ze język moczyła ale zawsze cos no i chyba było dla niej za duzo... mozliwe ze i Paulinka jej cos ze swojego talerza dała bo Ala nei da jej spokojnie zjeść tylko stoi przy niej jak pies wartownik i tak teraz sie męczymy...
w nocy sie drapała az rano miała rany krwiste na ogach takze sie męczy bidulka
upiekłam wczoraj biszkopta i jak zwyke cos nie wyszło-tym razem za dlugo go przetrzymałam i wyszedł biszkopt pancernik. Ale sprawdzilam w srodku i wydaje sie ok wiec mocniej nasącze i bedzie
ale u nas dzisiaj deszczowo i szaro buuuu

a jeszcze Wam powiem co mi sie dzisiaj przytrafilo... bo normalnie dalej jestem w szoku
nastawilam wczoraj pranie, ja dzisiaj rano do wieszania a tu mi cos śmierdzi..... biore spodenki Ali .... a w nich kupa..... no zesz w morde mysle co jest.... nikt sie nie przyznał ze wrzucił spodnie do prania z niespodzianką ... tyle dobrego ze tak przywarła do spodenek ze się nie rozlazła po całym praniu... rany i znów musiałam prać....:-D ale w szoku jestem nadal skąd się ona tam wzięła,.....
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D No toś mi poprawiła humor ..a ja bym się nie zdziwiła jakby to była sama zainteresowana :p

To ja się witam z młynkiem do kawy :wściekła/y: Mam nadzieję, że Ida w końcu się trochę zdrzemnie, bo od 2 dni znów świruje z porannymi drzemkami.

U nas też pada, ale ja się z tego nawet cieszę - w końcu mam czyste okna. Już prawie nic nie było przez nie widać, a tu deszcz i znów szyby czyste :-)Ale fakt faktem, ze mogłoby już przestać padać.

Powiem Wam, że studia polonistyczne uszkadzają na stałe człowieka. Mam ostatnio problemy z czytaniem... Na klasykę i dzieła ambitne po tylu przeczytanych książkach na studiach nie mam sił, ani ochoty, a książki popularne -mnie do szału doprowadzają. Wzięłam się za tego Archera polecanego przez Ewę i co parę stron łapie mnie nerw, że te postaci takie płytkie, że sytuacje nieautentyczne, itd. Chyba się za kryminały i fantasy wezmę...

ostatnio przeczytałam Szczątki - Bauer Belinda - 26,99 zł - empik.com Wspomnienia pedofila mordercy, rozpadająca się rodzina która próbuje ratować 12-latek, niezrozumienie ...no smutna książka

hej mamuski:)
u nas ok, noc jak to u nas...
klimat swiat tutaj juz na calego, w weekend jedziemy po choinke ( w Pl zawsze w wigilie, a tutaj zwyczaj na poczatku grudnia, wiec my pomiedzy obie daty sie wbijamy)

Antylopka przygotowuj sie pilnie-bo pani nauczycielka musi być obcykana w temacie;) współczuje wymiotów u Adasia..
no wlasnie sie wkurzam, bo nie dosc ze wiedza, to jeszcze przekazanie jej w prosty ale konkretny sposob po francusku...

Antylopka a jak sie teraz Adaś czuje? może się czymś zatruł:baffled:
mysle ze to predzej wirus, bo przy zatruciu raczej nie ma nagle rosnacej goraczki i najpierw jakies bole, nuidnosci... Wazne ze juz jest ok:)

Byłam raz świadkiem jak znajomej córka tak się zdenerowała i zapowietrzyła, było nas tam pietnaścioro a każdego wmurowalo i mama malej sama musiała sobie radzić.
najczesciej tak jest, ze wszystkich wmurowuje... juz nie wiel ile razy komus pomagalam przy jakichs zaslabnieciach, zawalach, padaczkach... itp...
nawet w 9 miesiacu ciazy z Wiktoria w restauracji jak bylam z mezem

Mamolka - żadnych pedofilów!!! Nie zgadzam się czytać niczego o krzywdzaniu dzieci. Już i tak się wczoraj prze wiadomościach o mało nie poryczłam, jak mówili o utopionym Michałku ...

cwietka pozytaj kryminały super sprawa.. ale takich dobrych Cobena, Larssona b.fajnie sie czyta:)
Antylopka jaka Ty jesteś zdolna że tak po francusku dajesz rade..... podziwiam...
mamolka wiem ze sama włascicielka spodenek ale dlaczego osoba postronna tego nie zauwazyła???? i nikt sie nie przyznaje to najgorsze...:-D

Cwietka, a jaką książkę czytasz? Ambitna literatura to to nie jest, ale moim zdaniem dobrze się czyta - i o to w książkach sensacyjnych chodzi. Chociaż po przeczytaniu kilku jego książek można zauważyć schemat, którego się trzyma...

Ja teraz czytam rozmowy Hołowni z Prokopem, więc postaci mam bardzo autentyczne ;)

Pisałam już dzisiaj coś? Kurcze, nie pamiętam, a nie chcę się powtarzać ;)
Frulik powolutku zasypia. Już powinien się położyć, bo po 12 wstajemy i zbieramy się do żłobka...:/ Pogoda paskudna, deszcz siąpi, ale jechać trzeba, bo mam dziś zajęcia.

Coś jeszcze chciałam napisać, ale nie przypominam sobie. Jakoś się ostatnio nie mogę skupić na niczym... ... ... ...

Ewa - "Córkę marnotrawną". Czyta się szybko, fakt, ale zaczyna mnie wkurzać, że bohaterom absolutnie wszystko się udaje. Kurcze, ci ludzie żadnych wad nie mają. A najbardziej mnie rozwaliło, jak główna bohaterka urodziła syn i od razu po porodzie wróciła do pracy, a łóżeczko dziecka ustawiła sobie na zapleczu swojego sklepu. A może by tak jakieś kolki??? Problemy z karmieniem??? Nocne wstawanie???

reklama
Ewa - "Córkę marnotrawną". Czyta się szybko, fakt, ale zaczyna mnie wkurzać, że bohaterom absolutnie wszystko się udaje. Kurcze, ci ludzie żadnych wad nie mają. A najbardziej mnie rozwaliło, jak główna bohaterka urodziła syn i od razu po porodzie wróciła do pracy, a łóżeczko dziecka ustawiła sobie na zapleczu swojego sklepu. A może by tak jakieś kolki??? Problemy z karmieniem??? Nocne wstawanie???

4_1_219.gif

Do góry