reklama
mamolka
Fanka BB :)
a tak zmieniając temat- Krolcia zawsze chciałam zapytać- jak ty takiego koloska uhodowałaś pod sercem
?? I ile waży teraz Daniel? Pamiętacie taką regułę/zasadę, że na pół roku dziecko podwaja a na roczek potraja wagę wyjściową.. i tak patrzę że Mikiego się zgadza 3800x3=11400 a waży 11300 i by się zgadzało
a jak u was??
a jak u was??
Cwietka, ale co Ty chcesz - to facet pisał
"Córki..." nie czytałam, ale to chyba druga część książki "Kane i Abel".
Ja teraz mam korektę książki, która opiera się na analizie ksiąg parafialnych z XVIII wieku z jednej parafii spod Krakowa - chrztów, ślubów, zgonów itp. I gość zinterpretował dwuletnie odstępy między porodami tak, że kobiety wtedy w zasadzie zawsze karmiły piersią, a wtedy uwalnia się hormon, który blokuje owulację. No ok, ale tego czasu ewidentnie niepłodnego po porodzie jest 12 tygodni, a nie rok. No ale niech mu tam, już się nie czepiałam w komentarzu
Ja teraz mam korektę książki, która opiera się na analizie ksiąg parafialnych z XVIII wieku z jednej parafii spod Krakowa - chrztów, ślubów, zgonów itp. I gość zinterpretował dwuletnie odstępy między porodami tak, że kobiety wtedy w zasadzie zawsze karmiły piersią, a wtedy uwalnia się hormon, który blokuje owulację. No ok, ale tego czasu ewidentnie niepłodnego po porodzie jest 12 tygodni, a nie rok. No ale niech mu tam, już się nie czepiałam w komentarzu
mamolka
Cwietka, ale co Ty chcesz - to facet pisał"Córki..." nie czytałam, ale to chyba druga część książki "Kane i Abel".
Ja teraz mam korektę książki, która opiera się na analizie ksiąg parafialnych z XVIII wieku z jednej parafii spod Krakowa - chrztów, ślubów, zgonów itp. I gość zinterpretował dwuletnie odstępy między porodami tak, że kobiety wtedy w zasadzie zawsze karmiły piersią, a wtedy uwalnia się hormon, który blokuje owulację. No ok, ale tego czasu ewidentnie niepłodnego po porodzie jest 12 tygodni, a nie rok. No ale niech mu tam, już się nie czepiałam w komentarzu![]()
a i tu się nie zgodzę - u mnie w rodzinie w 8 tydzień po porodzie zaszaleli i między dziewczynami jest 10,5 miesiąca
mamolka
a tu ci nie powiem.. bo już nie pamiętam czy zaczęła przed czy jak zaszła w ciąże dokarmiać butlą
ogólnie miała tyle szczęścia że starsza jest postury Wikusi Wrublik i nie musiała za dużych ciężarów dźwigać bo mała nie spieszyła się z chodzeniem i tylko raczki i na rączki
ogólnie miała tyle szczęścia że starsza jest postury Wikusi Wrublik i nie musiała za dużych ciężarów dźwigać bo mała nie spieszyła się z chodzeniem i tylko raczki i na rączki
Cześć
mam nerwy od samego rana
Mąż mi w kuchni taki sajgon zostawił
, kanapki do pracy sobie robił i wszystko na wierzchu zostawił, normalnie kubka na kawę nie miałam gdzie postawić
.
Mati już zaliczył kąpiel, zrobił taka kupę z rana , że masakra. W trakcie przewijania oczywiście wyrywał się i wszystko tą kupą wysmarował, narzutę na łóżku, panele, oczywiście ja cała z tej kupy no szał
.
Posprzątałam wszystko, ale jeszcze mnie nerwy trzymały więc zadzwoniłam do męża i kazałam mu wracać dziś z pracy prosto do domu a nie na kosza z kolegami
, ja już nie pamiętam kiedy byłam na kawie z koleżankami:-(. Ehhh....
Mamolka Mati po urodzenia ważyl 3 kilo teraz 11 wiec więcej niż potroił swoja wagę
Mały śpi a ja idę pranie wieszać. Póżniej zakupy, obiad itd..
Miłego dnia
mam nerwy od samego rana
Mąż mi w kuchni taki sajgon zostawił

Mati już zaliczył kąpiel, zrobił taka kupę z rana , że masakra. W trakcie przewijania oczywiście wyrywał się i wszystko tą kupą wysmarował, narzutę na łóżku, panele, oczywiście ja cała z tej kupy no szał

Posprzątałam wszystko, ale jeszcze mnie nerwy trzymały więc zadzwoniłam do męża i kazałam mu wracać dziś z pracy prosto do domu a nie na kosza z kolegami

Mamolka Mati po urodzenia ważyl 3 kilo teraz 11 wiec więcej niż potroił swoja wagę

Mały śpi a ja idę pranie wieszać. Póżniej zakupy, obiad itd..
Miłego dnia
reklama
Yvona, taki chyba dziś dzień, też mi się nic nie chce...:/
Frulo miał wagę urodzeniową 3440, więc powinien mieć teraz 10 320
Miesiąc temu miał 10 kg, więc chyba dobił do tej wagi - nie wiem, bo dopiero na przyszły tydzień będziemy się umawiać na ważenie, mierzenie i szczepienie. Albo i na jeszcze następny.
Frulo miał wagę urodzeniową 3440, więc powinien mieć teraz 10 320
Ostatnia edycja:
Podziel się: