reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

kurcze przyszła Ania trochę pokasłuje, choć nie więcej niż ostatnio, ale zmierzyłam temperaturę, no i jest 37,5, oby tylko nic się nie rozwinęło

reklama
Miki śpi. prańsko się pierze, doniczki pomalowane :-D
teraz mi się zimnica w domu zrobiła bo przewietrzyłam na maksa :/

i miałam coś pisać a zapomniałam co

wrublik zdrówka dla Ani
krolcia u mnie chyba też ten czas nastanie bo malucha juz przy pokrętłach majstruje
poza tym to Ala zbiła mi słoik wielki z majonezem:(
szpinak stygnie na roladke, warzywa sie gotują na jarzynową, herbatka sie studzi na nasączanie,
moze nie bedzie żle bo tesciowa zadzwonila ze jutro przyjezdza i do nas zajrzy i sie zajmie nunami yuuuuuuu;ppppiiiiii

Tylko Cwietka odpisała, za co dzięki w sprawie planów zimowo-wyjazdowych:)
A tak swoją drogą to jak jesteście nie jeżdżący to czas najwyższy się nauczyć, no chyba, że czekasz na Idę:) i wtedy rodzinnie:)

Zdrówka dla chorowitek!!!

Aaa albo nie doczytałam, albo nie dostałam odpowiedzi, czy nie wiecie czy podawać wit.D przy antybiotyku?:)

Hehe, Aaj, reklamujesz :-D Jeździć zaczniemy chyba rzeczywiście z Idą. Mój tata nauczyła się raptem parę lat temu i teraz co roku jeżdżą w góry na ferie. Problem z tym, że ja nie znoszę zimy - jak tylko pada śnieg wolę siedzieć w jacuzzi :-D No i drugi powód - finanse. Cały ten osprzęt dużo kosztuje, a do tego trzeba jeszcze dodać opłaty za orczyk, zakwaterowanie, benzynę. To chyba nie sport na czasy kryzysu.

Co do wit d - nie wiem. Ja bym podawała. Antybiotyk niszczy florę bakteryjną, a witaminy chyba żadnego z tym związku nie mają.

A teraz spadam. Małżon mnie na romatyczną (jasne) kolację zaprosił z okazji czwartej rocznicy ślubu. Zeszłoroczną spędziliśmy w szpitalu, więc teraz sobie odbijemy ;-)

Hello dziewczęta u nas wszystko w porzo,Mikolo zdrowy ja i men też.Dzisiaj w końcu skończyłam prace normalnie o 17 heh.Miko już śpi,nie spał popołudniu więc szybko padł.Ja ide puścić sobie wodę do wanny i jak sie wykapię to jeszcze polukam i poczytam to co nie doczytałam.
duzo zdrówka dla chorowitków :/

Nie ma jak w domu...:) Nie lubię, jak jest ciemno i zimno, brr...

Wracając jeszcze na moment do XVIII wieku ;) - poronień było na pewno sporo, ale umieralność niemowląt była ogromna! Jeśli kobieta urodziła w życiu 8-10 dzieci (a tak rodziły), to do dorosłości dożywało dwoje, czasem troje.

reklama
agaj ja sie nauczyłam w miare jezdzic na nartach, potem zaszłam w ciąże i od tamtej pory buty sie kurzą w szafie, sprzęt w piwnicy.... ale podobało mi sie wiec jak córcie podrosną będziemy uczyc:)
ewa to fakt ze była duza umeiralność nieleczone choroby wojny itp.-naturalna selekcja kto silny przetrwał

cwietka to zycze udanej romantycznej rocznicy:)

dziewczyny przypomnijcie mi co sie kładzie dziecku na stoliku na roczek..... kieliszek rózaniec i kase? i jak sie to interpretuje??? dzieki

acha i ja zamiast wit D to bym pewnie C wiecej podała przy chorobie ale i D chyba nie zaszkodzi...

Do góry