reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Moja też o dziwi śpi, ale jak to ona - pewnie na chwilkę:sorry2:

olcia może byc - ja stosowałam ten zwykły Sterimar z CU a ostatnio kupiłam jakiś od 3r.ż Sterimar Zatkany Nos, spray, roztwór hipertoniczny, 50 ml - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie co sie zdziwiłam, 2 dni jej psikałam ale oddałam go starszemu a małej kupiłam Sterimat dla niemowląt tez z dodatkiem miedzi:tak:Sterimar Baby Hipertoniczny, spray do nosa, 50ml - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie tu na dozie warto zamówić bo fajna cena, ja za niego w aptece dałam 33zł dokładnie:/// a dla siebie mam taki Sterimar Zatkany Nos, spray, roztwór hipertoniczny, 50 ml - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie polecam:tak:

reklama
Bodzinka - nigdy na to nie zwracalam uwagi, jakis gorszy okres poprostu...

dzieci spia do 7 i po 3 godzinach ida juz znowu spac? tan moj to jednak wielki niespioch jest, wstaje co dzien miedzy 7 a 7;30 i spi dopiero po 12, zazwyczaj okolo godziny, czasem 1,5 i potem dopiero przed 21 wieczorem idzie spac.

Antylopka to obie mamy takie niespiochy;) (moja juz wojuje w łóżeczku - pospała szałowo - jak zawsze 20 min:laugh2:)

Macie po prostu żłobkowe dzieci ;) U nas mają taki system - spanie raz dziennie ok. 12. Franek niestety nie odnajduje się w tym i jak jest w żłobku na cały dzień albo od południa, to ma cały plan rozwalony...

Niech już ten mój Mąż wróci, bo pomału padam na twarz. Czasu mało, sił jeszcze mniej, a robota się piętrzy. Na obiad dziś kupię chyba pierogi, bo nie zdążę zrobić po powrocie z pracy. MASAKRA.

moja Wikunia właśnie zalicza drugą drzemkę, no ale ona wstaje o 6 potem około 9 pierwsza drzemka, i ok 12 druga, jak się wymęczy za szybko 16-17 też śpi a o 19 zaczyna się jej nocka, jeśli nie pospi tyle jest cała nie swoja ona akurat z serii "nie daj pojeść, a daj pospać"
no i nie mam pojęcia co tu przymyśleć jej na obiadek, ostatnio ma bobkowe kupki, mimo że nie stwarzają problemu, bo nie marudzi przy ich robieniu, to się zastanawiam co jej podać z tego co mam w domu, bo nie mam szans pójść do sklepu, aha i mleko krowie zostało szybciutko zaakceptowane - kupka bez zmian, a picie mleka prawie jednym tchem

No nareszcie budzi się niedźwiedź ze snu zimowego... Już myślałam, że będę go musiała zwlec na siłę z łóżeczka, bo musimy jechać na Rynek, potem poczta, zakupy i noc nas na polu zastanie :/ Idę robić mleko i ruszamy...

Znowu witam się po przerwie - tym razem miałam zajęcia i mimo że u mamy mam net to jakoś czasu nie ma :)

Aluśka- no szkoda szkoda- zwłaszcza że tylko do południa go męczyło i 1/2 saszetki smecty pomogło, no ale trudno za ...zaraz zaraz 6 dni sie znowu zobaczymy także trzymaj dziewczyny pod kloszem :p

U nas nocki też kiepskie - "czwórki" idą i Mikołaj budzi się z płaczem. Poza tym od kilku dni pije tylko mleko i kasze na mleku, ew. trochę biszkopta zje.... Do obiadu nawet buzi nie otworzy, owoce przegryzie i wypluje.... no nie poznaje mojego głodomora !!!!!!!!

Ostatnio ulubioną zabawą Mikołaja jest chodzenie z moim telefonem przy uchu i gadanie sobie tak jakby z kimś rozmawiał

Byłam dziś na zakupach w poszukiwaniu butów dla mojej młodzieży i w Smyku buty z serii coolclub kids zimowe są przecenione o 50% i tak za Olka i Mikołaja buty zimowe zapłaciłam 125 zł łącznie ( 60 Mikołaja i 65 Olka) zamiast 250 zł.

reklama
U nas dwie drzemki muszą być. I tak jakoś wypadają co 3 godziny - tzn. o 6 pobudka, to o 9 spanie, a kolejne ok 13/14 - zależy jak długo Ida pośpi. Jak się potwór nie wyśpi, to jest zły i strach podejść ;-)

Do góry