reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

olcia - nie powinno sie dawac uzywanych, bo porzadne buty (jak kupowalas bartka to doskonale wiesz o co chodzi - mi sie bratkoze dla dziewczynek niezbyt podobaly i wolalam ecco lub geox kupowac) sa elstyczne i sie dopasowuja do stopy. jesli sa juz odksztalcone, to nici z dobrej amortyzacji innej stopki. My zachowalismy kilka par (reeboki, nike i addidas kids*) w ktorych Wiki chodwila z miesiac czy dwa, bo nie sa odksztalcone. I tak mlodemu kupimy nowe, ale te jako na zmiane jak najbardziej bede uzywac.

* w poznaniu w panoramie na parterze jest sklep sportowy i tam sa super ceny na dzieciece buciki, polecam!!

ainah - jak wizyta u gina?

reklama
Wiecie, jakie hasło najbardziej denerwuje mnie w Rodzicach-Dziadkach? "Ojej, on płacze". No płacze, a co ma kurcze robić? Szczekać?
Frankowi przebija się górna jedynka i dziś sobie trochę pojękuje przez sen - tak było nad ranem i tak jest teraz, bo poszedł na drzemkę.
Poza tym nie płacze W OGÓLE. Aż się czasem nawet dziwię, że taki grzeczny tu jest. Ale Rodzice uważają za swój obowiązek to zauważyć i skomentować odpowiednio - płacze, bo: mogłaś go już wcześniej położyć, pewnie się przejadł itp. itd.

Zaczynam myśleć, że osoby, które w zgodzie żyją z rodzicami albo teściami pod jednym dachem powinny być kanonizowane. Po prostu santo subito :/

Ostatnia edycja:
olcia zycze oby to od zęba było!!! przerabane jest mieć chore dziecko:no:
Niby się nie powinno używanych ale ten roz. to nosił chyba ledwo co i to jak zaczynał, jak nie widzisz że sa powykrzywiane to myśle że krzywdy nie zrobisz, Inaczej jak widać w butach krzywizny to wtedy sie nie powinno.

Moja niuńka wstała jak pisałam wtedy więc pospała 20 min, zaszalał po prostu dziewczyna:confused2: ale zjadła trochę rosołku i wypiła cherbatkę ale kaszel ja męczy biedulkę i tak ciężko jej się oddycha:-(

Mnie też coś już w gardle zaczyna drapać:sorry:

Dziś bodajże o 22.30 (chyba na tvn) jest film "Posejdon" - polecam, bardzo dobry!!!!

hehe ewa ja to nie wiem czy w ogóle są tacy co żyją w zgodzie :-D jak dla mnie to zawsze będzie jakiś konflikt. jak bylam w Pl i siedziałam czasami z młodym na skypie do 22 bo mały sobie "gadał" z tatą to moja mama też lubiła skomentować "ja bym go wcześniej polozyła spać", a ja odpowiedziałam "no to ty, a ja jestem ja i robie jak chce" no i była cisza. mi się wydaje, że rodzice nie dowierzają, że ich dzieci są dorosłe, samodzielne itd. oni nas pamiętają jako małe szkraby i dla nich chyba zawsze nimi zostajemy hehe o zgrozo - mam nadzieję, że nie będę taka też.
z teściami to bym na pewno nie mogła mieszkać bo byśmy się pozabijali. są fajni na odległość hehehe

wlaśnie mi dzisiaj kolega Irys przypomniał, że u nas jest euro w przyszłym roku, a ja głupia się zastanawialam dlaczego są takie drogie bilety na czerwiec. no a lecimy na pewno bo moja siora ma wesele - też wiedziała jaki sobie termin wybrać. jeszcze akurat euro w Poznaniu więc chyba prezentem będziemy my jak kupimy te bilety :-D

Wiecie, jakie hasło najbardziej denerwuje mnie w Rodzicach-Dziadkach? "Ojej, on płacze". No płacze, a co ma kurcze robić? Szczekać?
Frankowi przebija się górna jedynka i dziś sobie trochę pojękuje przez sen - tak było nad ranem i tak jest teraz, bo poszedł na drzemkę.
Poza tym nie płacze W OGÓLE. Aż się czasem nawet dziwię, że taki grzeczny tu jest. Ale Rodzice uważają za swój obowiązek to zauważyć i skomentować odpowiednio - płacze, bo: mogłaś go już wcześniej położyć, pewnie się przejadł itp. itd.

Zaczynam myśleć, że osoby, które w zgodzie żyją z rodzicami albo teściami pod jednym dachem powinny być kanonizowane. Po prostu santo subito :/

hehe Ewa do niedawna myślałam, że to mogłoby być możliwe, teraz stwierdzam niewykonalne :) a z tym że dziecko nie szczeka... to jak na to wpadłaś??...:-D

a u mnie z teściową rozejm - dogadałyśmy się wreszcie o co mi chodzi, ja chyba za mało jej dobitnie powiedziałam że mi zależy na spacerach Wiktorii, od jutra startujemy, będzie nie tylko odbierać i przyprowadzać mi do domu starszą z przedszkola, to od razu będzie brała małą na spacerek! hurrra oby wypaliło! o butach już nic nie gderała, więc temat zamknięty

ja buty dla zuzki bede kupowac dobre, ale nie firmowe. bo mnie na takie nie bedzie dtac co sezon. na takie to dopiero jak jej noga przestanie rosnac.

tera zkupilismy malej w ccc polkozaki, na 3 rzepy i na zamek z boku za 90zl :szok: ale juz mi sie nie chcialo szukac, i chcialam miec jedno z glowy - potem widzialam fajne w komisie buty, niby butow nie powinno sie uzywanych.... ale ile taki na rozmiar 18-20 ponosi? zuzka ma stope 17, buty sa 20 bo mniejszych nie bylo. elephanten z deichmana maja ponoc od 19 [swoja droga tez fajne buty i niekoniecznie drogie, zwlaszcza na przecenach]
Do tego nawet stawac nie chce trzymana za rece, od razu leci na kolana. przy meblach tylko staje. wiec zanim zacznie chodzic to hoho wiec w sumie moglam najpierw sprawdzic w komisie. eh

Witam się i ja:-) Ostatnio bardzo zajęta bo trwają przygotowania do roczku. Co prawda tylko najbliżsi ale ich uzbierało się 15 osób... Zakupy porobione a od jutra ciasta, tort, mięsa itp. A dziś jeszcze mnie czeka czyszczenie dywanu...

reklama
Hejka;-)
My dopiero w domku zawitaliśmy.
Byliśmy u naszej pani dentystki. No więc potwierdziła, że nic takiego się nie dzieje. Szczotkować jak zwykle i się nie przejmować.

Sarka spytałam o ten środek. Była zdziwiona, żeby takiemu maluchowi podawać. Powiedziała, ze sama by zapisała dopiero, kiedy zaczynają się problemy z zębami mlecznymi, problemy z brakiem fluoru. Z tym lekiem trzeba uważać, bo może się potem okazać, że stałe ząbki będą w plamy! Nigdy nie zapisałaby tego tak zapobiegawczo na wszelki wypadek.:no:

Oglądam porodówkę, więc znikam.:-p

Do góry