Bodzinka to bardzo mała ta chemoglobina
ja oprócz samej diety wspomogłabym go jeszcze jakimiś witaminami - Mulitiwitaminy w syropie Multi Vitamol mają w składzie żelazo. Ja dawałam Wiktorowi jak miał chemoglobinę 8 przy zapaleniu płuc jak miał 3,5 roczku.
olcia zdrówka dla Olisi - oby do roczku uwineła się z choróbskiem!!!!
Co do diety to wcale się ściśle nie trzymam;-) codziennie winko wieczorem, nie obejde sie tez bez czekolady gorzkiej codziennie ze 2 rządki zjeśc muszę. Rybę dziś na obiad np. spanierowałam w mące kuk. zamiast w otrębach;-)
Mnie najbardziej wkurza to że że tyle co ja uśpię to od razu kaszel ja wybudza
dziś przed południem po 5 min było koniec spaniaprzez kaszel!!! a jak nie spi to prawie wcale nie kaszle. Teraz ją uspałam - walczyła jak mogła ale może pomógł Viburcol
- i też już kaszlała przed chwila no jeszcze raz i się znów wybudzi
Co do bułek to mi nie wyszły kompletnie
nie wyrosły wcale mimo że ciasto mi wyrosło wcześniej to w piekarniku klapło i wyszły takie płaskie placki
Ja tylko poprawię o lapisowaniu bo to nie jest do 18 r,ż ale tylko
mleczaki - pewnie nie raz widziałyście dzieciaki z czarnym uśmiechem i takimi igiełkami zamiast zębów;-)(w przedszkolach pełno takich dzieci)
Skopiowałam tekst z Wilkipedii -
Lapisowanie - technika, polegająca na nasączaniu powierzchni
zęba mlecznego 40%
roztworem azotanu srebra. Technikę tę stosuje się w przypadku, gdy większa część powierzchni zęba jest już mocno zniszczona przez
próchnicę i nie da się założyć
wypełnienia. Z roztworu wytrąca się samo
srebro, które ma silne właściwości
bakteriobójcze. Pozwala to zatrzymać próchnicę i dzięki temu zęba nie trzeba
usuwać. Jest to bardzo ważne, ponieważ przedwczesne usuwanie zębów mlecznych grozi późniejszymi
wadami zgryzu. Technika ta wiąże się jednak z zabarwieniem zęba na charakterystyczny czarny kolor sczerniałego srebra. Zabieg trwa około 1 minuty na jeden ząb. Zabieg jest wykonywany za darmo w gabinetach z kontraktem NFZ.[SUP]
[1]
[/SUP]