HEj mamuśki!
DZIĘKUJEMY!!!!!!!!!!!!!!:-)
Za wszystkie życzenia, kciuki i gratulacje, także te na nowym wątku (nie chciałam tam śmiecic podziękowaniami).
Od czego by tu... mój synuś oficjalnie przestał byc niemowlakiem
Nawet chyba zdał sobie sprawę, bo ...przestał czworakowac
Może doszedł do wniosku, że to nie przystoi takiemu dużemu chłopczykowi
w każdym razie od wczoraj jest wyłącznie dwunożny, co więcej (nagle) skończyły się upadki. Mam już duże, chodzące, samodzielne dziecko...no, prawie;-)
Impreza się udała wyśmienicie, jedzenia została masa (JAK ZWYKLE) ale przezornie zaopatrzyłam się w pojemniki i każdy dostał gościniec, chociaż i tak sporo zostało, nawet sery nie poszły, więc dziś sobie zrobiłam z resztek zapiekankę "quattro formaggi"
- mam dwudniowy odpust dietowy
Generalnie było bardzo wesoło, rodzinnie i wszyscy się dobrze bawili, a przynajmniej takie sprawiali wrażenie. Konkurs wiedzy o Cyprianku też wyszedł super, wszystkich rozbawiły "bardzo trudne" pytania, jednak mimo imponującej wiedzy chrzestnych, kilka pytań okazało się za trudnych (np dł. stópki Cyprianka w wieku 4 miesięcy
wiem, przesadziłam
).
Tradycji musiało stac się zadośc, więc było wróżenie przyszłości, czyli wybieranie przedmiotów (kieliszek, książka, różaniec, banknot), jak myślicie, co wybrał Cypriano???? Oczywiście różaniec, zupełnie jak mamusia;-) Znaczy się - będzie bardzo wrażliwym i uduchowionym człowiekiem:-) Zobaczymy....
Spróbował też tortu - co ja piszę
pożarł pół kawałka - tak mu posmakował - no cóż przymknęłam oko, bo to JEGO święto, choc się obawiałam, czy ta śmietana mu nie zaszkodzi, ale jest ok
Dokumentacja fotograficzna oczywiście pojawi się w odpowiednim wątku, może zdołam zebrac fotki od siostry - to bym i siebie pokazała, bo oczywiście mnie na tej imprezie nie było
kolejny raz. Mam może ze 3 nieostre fotki, wstyd pokazac
Ach, o prezentach jeszcze miałam. HEh, obłowił się młody, dostał bardzo fajne prezenty - rowerek (fascynacja od pierwszej chwili) trochę ubranek i rewelacyjne zabawki edukacyjne - gadającego-uczącego dinozaura (coś jak szczeniaczek-uczniaczek), słonika cyrkowego z klockami fp i taką wielofunkcyjną kostkę - polecam (jeśli ktoś szuka prezentu - jest po prostu genialna
)
KOLOROWA MAGICZNA KOSTKA EDUKACYJNA 20 FUNKCJI !!! cena 69.00 PLN sama się nią bawiłam z 10 min zanim wszystkie funkcje opanowałam
Dobra, już nie zanudzam, idę trochę odpocząc, jeszcze was fotkami przytłoczę na zamkniętym
, ale to za chwilę.
Thinka - bardzo mi przykro. W tych okolicznościach uroczystośc będzie faktycznie smutna:-(ale myślę, że torcik dla Lusieńki powinien byc.