reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Thinka wyrazy współczucia.:-((*)

Hej.;-)
U nas standard ostatnio, czyli nie najgorzej. Wczoraj mały dostał mleko przed 21 i spał do rana, czyli udało mi się go przesunąć jupi:-D. Czyli będę mogła po ostatnim mleku umyć mu zęby na noc, co nie jest bez znaczenia przy tych dziwnych osadach na jego małych ząbkach. Zastanawiam się czy nie pójść z nim jeszcze do innego dentysty, żeby to obejrzał.

Sto lat
Sto lat
niech żyje żyje nam!
Pierwszy roczniak!!!!!!!!!

13_10_12.gif

Ostatnia edycja:
reklama
witam się

thinka współczuje kochana bardzo!

sarka i jak Milucha?

krolcia my wczoraj też byliśmy w Auchan i w Carrefourze i też stwierdzam że ceny sa tragiczne! Lego dla starszaka miedzy jednym a drugim sklepem różnicy 30 zł! szok! Też zakupimy chyba w necie.

impreza u teściów udana. Mysia wszystkich zauroczyła:) taka jestem z niej dumna, że szok:) kochana moja...
Za tydzień urodzinki, a ja zrobiłam się przez to jakaś taka sentymentalna...ciągle tylko wspominam co było rok temu i jeszcze te zdjęcia oglądałam jaka była maleńka...mój tatuś leży w tym szpitalu w któryjm rodziłam moje dzieci i za każdym razem jak ide do niego to zaglądam przez szybę na położnictwo jak jakaś kretynka:confused2:. Normalnie mój sentymentalizm mnie kiedyś zabije:eek:
w tym tygodniu mycie okien i jakieś sprzątanie zaplanowane. Jeszcze muszę dokupić motylkowe serwetki. bodzia może Ty masz widziałaś jakieś w motylki tylko nie takie poważne, ale kolorowe i wesołe. Nigdzie nie mogę znaleźć. Tort motylkowy już zamówiłam i inne gadżety typu balony, girlandę w motylki, konfetti na stół i ozdoby cukrowe już mamy. No i oczywiście świeczka z motylkiem:)

dobra lecę wyłączyś ciasto bo zaczeła intensywnie pachnieć:sorry:

łoooo matko zapomniałam

stoooooo lat Cypku kochany!!! Cristal dla Ciebie też życzenia. Za cały ten wspaniały rok! jejku dziewczyny poryczałam się...mój S. patrzy na mnie i stuka si w czoło:/ mówiłam że mnie mój sentymentalizm kiedyś wykończy...

Ostatnia edycja:
Pewnie bardzo bym nie zauważyła aż takich zmian cenowych gdyby nie fakt, ze od kilku miesięcy oglądamy z Matim zawsze jego upragniony wahadłowiec z lego:tak:. Normalnie kosztował w granicach 80zł Pamiętam właśnie dobrze, a wczoraj patrze wystawiony z innymi lego bardziej na środek i cena 139 zł:szok::szok::szok:!!!!! Przegięcie na maksa!!
Nawet na allegro z przesyłką wychodzi duuuuuuuuuuuużo taniej!!!!!

LEGO CITY KOSMOS 3367 PROM KOSMICZNY +Torba LEGO (1925562524) - Aukcje internetowe Allegro

Olcia
http://allegro.pl/serwetki-urodzinowe-garden-girl-biedroneczka-16szt-i1922333432.html
[URL]http://allegro.pl/serwetki-z-motylkiem-16szt-op-i1932292371.html]Serwetki z motylkiem 16szt./op. (1932292371) - Aukcje internetowe Allegro[/URL][/URL]

ja tak wyskocze z innej beczki, mam kolezanki (z reala) na listopadowkach 2011, dowiedzialam sie ze kilka dni temu jedna z nich urodzila synka donoszonego ktory zmarl gdyz byly problemy z plucami....... ta sama mama niedawno stracila blizniaki w dwudziestym ktoryms tygodniu.... pisze o tym bo zwyczajnie nie moge uwierzyc w to ze cos kaze tak bardzo te dziewczyne ktora po raz kolejny wyszla z porodowki bez swojego dziecka, z porodowki.. to nie bylo poronienie w 6 lub 10 tygodniu co tez jest ogromna strata ale ona praktycznie miala 3 dzieci ktore mogly zyc, to jakis koszmar poprostu :((( nawet nie moge uwierzyc jakie ja w takim wypadku mam szczescie majac Alrene.

HEj mamuśki!
DZIĘKUJEMY!!!!!!!!!!!!!!:-)
Za wszystkie życzenia, kciuki i gratulacje, także te na nowym wątku (nie chciałam tam śmiecic podziękowaniami).
Od czego by tu... mój synuś oficjalnie przestał byc niemowlakiem:tak: Nawet chyba zdał sobie sprawę, bo ...przestał czworakowac:baffled: Może doszedł do wniosku, że to nie przystoi takiemu dużemu chłopczykowi:-D w każdym razie od wczoraj jest wyłącznie dwunożny, co więcej (nagle) skończyły się upadki. Mam już duże, chodzące, samodzielne dziecko...no, prawie;-)

Impreza się udała wyśmienicie, jedzenia została masa (JAK ZWYKLE) ale przezornie zaopatrzyłam się w pojemniki i każdy dostał gościniec, chociaż i tak sporo zostało, nawet sery nie poszły, więc dziś sobie zrobiłam z resztek zapiekankę "quattro formaggi" :sorry: - mam dwudniowy odpust dietowy :-D
Generalnie było bardzo wesoło, rodzinnie i wszyscy się dobrze bawili, a przynajmniej takie sprawiali wrażenie. Konkurs wiedzy o Cyprianku też wyszedł super, wszystkich rozbawiły "bardzo trudne" pytania, jednak mimo imponującej wiedzy chrzestnych, kilka pytań okazało się za trudnych (np dł. stópki Cyprianka w wieku 4 miesięcy:baffled: wiem, przesadziłam:-D).
Tradycji musiało stac się zadośc, więc było wróżenie przyszłości, czyli wybieranie przedmiotów (kieliszek, książka, różaniec, banknot), jak myślicie, co wybrał Cypriano???? Oczywiście różaniec, zupełnie jak mamusia;-) Znaczy się - będzie bardzo wrażliwym i uduchowionym człowiekiem:-) Zobaczymy....
Spróbował też tortu - co ja piszę
duh.gif
pożarł pół kawałka - tak mu posmakował - no cóż przymknęłam oko, bo to JEGO święto, choc się obawiałam, czy ta śmietana mu nie zaszkodzi, ale jest ok:tak:

Dokumentacja fotograficzna oczywiście pojawi się w odpowiednim wątku, może zdołam zebrac fotki od siostry - to bym i siebie pokazała, bo oczywiście mnie na tej imprezie nie było:no: kolejny raz. Mam może ze 3 nieostre fotki, wstyd pokazac:sorry:

Ach, o prezentach jeszcze miałam. HEh, obłowił się młody, dostał bardzo fajne prezenty - rowerek (fascynacja od pierwszej chwili) trochę ubranek i rewelacyjne zabawki edukacyjne - gadającego-uczącego dinozaura (coś jak szczeniaczek-uczniaczek), słonika cyrkowego z klockami fp i taką wielofunkcyjną kostkę - polecam (jeśli ktoś szuka prezentu - jest po prostu genialna:tak:) KOLOROWA MAGICZNA KOSTKA EDUKACYJNA 20 FUNKCJI !!! cena 69.00 PLN sama się nią bawiłam z 10 min zanim wszystkie funkcje opanowałam:-D

Dobra, już nie zanudzam, idę trochę odpocząc, jeszcze was fotkami przytłoczę na zamkniętym:-D, ale to za chwilę.

Thinka - bardzo mi przykro. W tych okolicznościach uroczystośc będzie faktycznie smutna:-(ale myślę, że torcik dla Lusieńki powinien byc.

cRISTAL TO SUPER :-)
Tą kostke mam juz upatrzoną ;-) I to kawał czasu :-) Dziadzia na nią namawiam :-p I chyba się da :-) Bo się napaliłam jak łysy na suchary :-p

reklama
ja tak wyskocze z innej beczki, mam kolezanki (z reala) na listopadowkach 2011, dowiedzialam sie ze kilka dni temu jedna z nich urodzila synka donoszonego ktory zmarl gdyz byly problemy z plucami....... ta sama mama niedawno stracila blizniaki w dwudziestym ktoryms tygodniu.... pisze o tym bo zwyczajnie nie moge uwierzyc w to ze cos kaze tak bardzo te dziewczyne ktora po raz kolejny wyszla z porodowki bez swojego dziecka, z porodowki.. to nie bylo poronienie w 6 lub 10 tygodniu co tez jest ogromna strata ale ona praktycznie miala 3 dzieci ktore mogly zyc, to jakis koszmar poprostu :((( nawet nie moge uwierzyc jakie ja w takim wypadku mam szczescie majac Alrene.
Też o tym myślę od kilku dni, patrzę jakimś innym okiem na moje dzieci od tego czasu. Dziewczyna pochowała bliźnięta, chłopców z 21 tc. A teraz Jasiek, bo tak miał na imię, zmarł w wyniku problemów z płuckami bo przydusił się pępowiną!:-:)-:)-:)-(

Cristal super, że impreza udana! Czekam na zdjęcia z ciekawością!

Do góry