reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

nie wiem, czy już pisałam, że Maciek zrobił się straszny uparciuch :no: jak coś chce, a ja mu nie dam - np pilot, komórka - to od razu, natychmiast zaczyna wrzeszczeć:wściekła/y::angry::no:

Przechodziliśmy to jakieś dwa tygodnie temu. Chwilę to trwało, ale przeszło - już nie ma ryków 10-minutowych, ewentualnie obraza, ale to jakoś zniosę ;)

Ja się witam od Dziadków. Frulo śpi, a ja pracuję :/ Dostałam wczoraj wieczorem zlecenie do zrobienia na szybko...:/

A Frulik przez podróż zupełnie się rozregulował, zasnął koło północy, a o 5.30 uznał, że koniec spania - bawimy się. Wrzuciliśmy mu zabawki do łóżeczka i bawił się do 7, a my jeszcze pospaliśmy ;) Mam nadzieję, że dziś już wszystko wróci do normy.

Aha, jeszcze o lekarzu miałam - Pucek już zdrowy, oskrzela czyściutkie. Minimalnie coś zostało w gardle, ale syrop mamy brać do niedzieli i wszystko minie. Moim zdaniem bańki bardzo pomogły.

Poza tym pani mówi, że niedługo będziemy mieć wesoło, bo mocno opuchnięte są górne jedynki i dwójki i dolne dwójki :/ Jedna jedynka już dziś prawie przebiła dziąsło... Na razie po Pucku tego nie widać na szczęście :)

Końcem miesiąca robimy morfologię, a przed świętami mamy przyjść na szczepienie.

No i mamy przechodzić na zwykłe mleko - luźniejszymi kupami się nie przejmować, bo na nie się też zęby i leki składają. Poza tym już się to normuje. Jeśli nic go nie boli, nie wymiotuje i nie są to biegunki, to wszystko gra :)

Ostatnia edycja:
reklama
Z okazji urodzin życzę Ci:
- Aby każdy dzień miał kształt Twoich marzeń,
- Aby Twą drogę ominęły wszelkie troski i niepowodzenia,
- Abyś przeszła życie w pełni, lecz zawsze pozostała sobą.
Życzę Ci jak najwięcej takich chwil, w których z uśmiechem na twarzy mogłabyś powiedzieć: JESTEM SZCZĘŚLIWA!!!
…………… ( …… ( ……( …… (
…………… () --- () --- () --- ()
…………… || -— || — || — ||
………… .{*~*~*~*~*~*~*}
………@@@@@@@@@@@@@
…… { ~*~*~*~****~*~*~*~ }
… . @@@@@@@@@@@@@@@
… .{*~*~*~* 100 lat*~~*~*~*~*}
…{ *~*~ * 100lat**********~*~* }
…{ ~*~*~*~*~*~ *~*~*~*~*~ }
…@@@@@@@@@@@@@@@@@
……………… … )---------(
………… ____ ,-----------, ___
…… … /_________________\
*”˜˜”*°•._˜”*°••°*”˜_.•*”˜˜”*°•.

Uploaded with ImageShack.us

hejka u nas też pobudka z rańca tradycyjnie po 6, a że sąsiad przy święcie wiercił ściany to maluśka dopiero teraz ma pierwszą drzemkę i to nie wiem czy wystarczająco długo pośpi, jak sąsiad nie wzmyśli znowu powiercić
Ewa - wszystkiego najlepszego a przede wszystkim spełnionego oczekiwania na kolejny cud życia!
cwietka!!! bigos - rzuć nim w moją stronę, bo mi się raptem zechciało a sklepy zamknięte :(

Dzień dobry
rofl.gif

Tak mi szybko dzień wczoraj zleciła że nie zdążyłam nawet zajrzeć
baffled5wh.gif
pewnie też dlatego że spałam do 9.00 potem śniadanko, sprzątanko, pranko, obiadek itp aż wyskoczyła 13.00 i musiałam po nakarmieniu dzieciarni (Amanda je sama ale z Martyną nie ma przeproś) zacząć szykować się do up na wizytę :rofl2:
zanim doszłam na przystanek było już po 14.00 a na miejscu jak zwykle żadnym ofert nie mieli :baffled: tylko spotkanie z doradcą zawodowym mi ustalili
sorry2.gif
pani pogadała sobie język nastrzępiła jakbym nie wiedziała o co chodzi:baffled:
teraz mam jeszcze na jakiś list od nich czekać w sprawie jakichś spotkań
confused.gif
no zobaczymy co to wymyślą
sorry2.gif

A zanim dojechałam do domku to już po 16.00 było bo pochodziłam sobie po mieść:rofl2:
a po powrocie jeszcze znajoma z córeczką (prawie 7miesięczną) mnie odwiedziła:tak:i świeżo upieczoną szarlotkę przyniosła :-D ale pyszna była mówię Wam:-p;-)

To sie jeszcze pochwale ze zauważyłam dziś ze Martynce przebiła sie lewa dolna dwójka
biggrin.gif
to już jej szósty ząbek
yes2.gif

Ewa Wszystkiego Najlepszego Z Okazji Urodzin:-):-)
Zobacz załącznik 406760

Bodzia Amanda też mnie takimi tekstami budzi:rofl2:
Asjaa szerokiej drogi i udanego weekendu:tak:
Renczysia tulaski na smuteczki posyłam:confused:
Ewa to świetnie że już zdrówko Frankowi dopisuje:tak::tak:
Na zwykłe mleko przechodzicie? tupu łaciete i tym podobne?:szok:
Cwietka fajnie że Cie mama odciąży trochę z ty gotowaniem:tak:
Mamolka jak sie czuję Oluś??:confused:
Wrublik wspołczuję rannej pobudki:baffled:
Thinka ja nawet nie wiedziałam ze takie male romiary ubrań ciążowym są;-):-D a cena spodni masakra:szok::baffled:

HEJ:)
Ewa wszystkiego dobrego, spełnienia marzeń, tych nam znanych;) i tych najskrytszych;)
Cwietka to miłego weekendu z rodzinką;) Ważne,że nie musisz tańcować w kuchni;-)

My wczoraj u lekarza, bo temperatura zeszła, ale kaszle okropnie...I okazało się,że gardło czerwone a kaszel z kataru który spływa do gardła i dusi...Bactrim na 5 dni, Calcium, Cebion....no i oklepywać.Wszystko super, tylko jak mam pomóc dziecku jak się budzi i strasznie płacze bo dusi ją katar...Fridę podłączyliśmy do odkurzacza, ale mam wrażenie że nie ciągnie tak jak ten polecany KAtarek...Macie jeszcze jakieś pomysły na odessanie tego dziadostwa?

Miłego weekendu i dużo zdrówka dla wszystkich:)

Agaj, to trzeba jakoś rozbić. Frankowi też ciężko było odciągać katar, bo miał zbity dość głęboko. Pomagał nasivin albo euphorbium. Może jakieś inhalacje - żeby to rozbić...

Aluśka, powoli przechodzimy na mleko, ale nie łaciate (to biała woda, a nie mleko - my też tego nie pijemy). Nie podajemy uhatego, tylko takie, które w sklepie stoi w lodówce. Jak znajdziemy, to z Limanowej, a jak nie ma, to Krasnystaw albo coś podobnego. Gdybyśmy mieszkali w Rzeszowie, to dawalibyśmy Trzebownisko - najlepsze :)

Co za dzień... Niby wolne i święto, a od dwóch godzin siedzę nad robotą i końca nie widać. Dobrze chociaż, że Pucuś noc odespał - właśnie się obudził z 3-godzinnej drzemki i będzie wsuwał racuchy na obiad ;)

Ja też witam się w weekendowego pobytu u dziadków.
Ewa najlepsze jest właśnie z Limanowej (m.in. od krów pasących się koło domu teściów :-D). Fajnie, że możecie kontynuować zwykłe mleko. My wrócimy do niego nie wcześniej niż za 2-3 tygodnie. I wszystkiego najlepszego dla Ciebie!

Agaj zdrówka dla małej!

Aluśka spodnie to nic. Biustonosz mam w rozmiarze 65 D :-)

reklama
Agaj nawet sama wodą fizjologiczną można rozrzedzi tą wydzielinę :confused:
szybkiego powrotu do zdrówka życzę:confused:
Ewa dzięki za informację:tak: poszukam moze u mnie w sklepach jest to Trzebownicto:tak:

A teraz sprostowanie mamy dwie dolne dwójki:-):-):-) no to teraz już wiem dlaczego Martynka ostatnio taka marudna była... szczepienie z wyżynaniem się skumulowało:rofl2:
Thinka nieźle nieźle:rofl2:

Do góry