cristalrose
Fanka BB :)
Cwietka - ja czasem piorę z ubrankami w 60 st. (jak mam mało pieluch) i nic się nie dzieje. Tzn. wtedy nie sypię nappyfresh, bo trochę kolory na ubrankach blakną. Polecam wiaderko - świetne rozwiązanie, możesz coś tam wkropić jeszcze, np olejek lawendowy - ma właściwości odkażające. A i pralka nie jest "uwięziona". Ja mam takie:No właśnie pranie w wysokich temperaturach odpada, bo te moje marne 8 sztuk nawet połowy pralki nie zajmują, więc coś do nich zawsze muszę dorzucić.
Dopóki było ciepło też te smrody w mieszkaniu trzymałam, najczęściej zamknięte w pralce. Nie śmierdziało, ale jak pralkę otwierałam, to buchało jak z pieczary smoka To mnie nieco od wielo odstraszało.
Temat rzeka;-)cwietka, cristal czy w pieluszkach wieloraowych jak np. ta:
BAMBUSOWE PIELUSZKI PIELUCHY WIELORAZOWE MINKE+1WK (1921432741) - Aukcje internetowe Allegro
dziecko czuje, że ma mokro? Jak często trzeba zmieniać taką pieluszkę? Tzn. zakładając, że mniej więcej co drugie sikanie jest do nocnika to ile takich pieluszek potrzebuję na dzień? No noc oczywiście pampers. I czy takie pieluszki trzymają się na tyłku lepiej niż pampersy czy też mają tendencję do zsuwania się?
W takiej pieluszce dziecko czuje, że ma mokro. Zmieniać musisz często - po dużym siku. Ja to już nie wiem jak to jest z jednorazówkami, tzn ile dzieciaki w tym wieku chodzą w zasikanym pampersie Bo pewnie są osoby, które zmieniają co godzinę, czy nie Nie wiem, ja przebieram jak ma duży sik - przeważnie co 1-2 godz. Cypriano dużo pije, więc mimo wysadzania pieluchy i tak są zasikane - dzienna produkcja u nas to 6-10 i jedna na całą noc. U mnie większość to pieluchy z wkładkami z welurkiem - czyli młody ma sucho, gdybym miała tylko bambusy od pupy zmieniałabym częściej.
Antylopka - bez obaw, Cypriano głodny chodził nie będzie;-) A z naszego menu - roladki chlebowe są jak najbardziej dla dzieci - tylko, że one na imprezach prawie nie jedzą, tylko biegają z balonami
Ostatnia edycja: