reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Co do prezentu to od nas raczej żadnej zabawki nię bedzie, raczej coś pamiątkowego, bardzo podobaja mi się złote wygrawerowane bronzoletki na takich pulchnych łapkach:-) a reszta zadba o zabawki zapewne więc i tak będzie tego full tym bardziej że po Świetach, o masakraa:baffled: a pod choinkę planuje jakiś jeździk-pchacz

reklama
Hejka.;-)
No właśnie w sprawie roczku już wczoraj miałam zapytać. Czy któraś robi tą imprezkę z wigilią razem?(mam tu na myśli dzieci urodzone w pobliskim Wigilii terminie) Zastanawiam się czy tego nie połączyć. Bo albo tydzień wcześniej i wydawać kasę na dwie uroczystości albo wszystko razem i już. Jeden wydatek. Teraz i tak mały tego nie poczuje. W przyszłym roku, to już by miał imprezkę dzieciową ale teraz....
Rodzinka m by pomogła w kwestii dań wigilijnych(pierogi, karp itp) to i ja bym nie musiała tyle znowu robić.
Co o tym myślicie wypada tak? Goście i tak byli by Ci sami, bo tylko najbliżsi 6-7 osób + 1 dziecko córka szwagierki.

No i mam dylemata, pomóżcie.:-(

witam witam
hmmmm roczek...
u nas bedzie 19 osób (w tym 3 letnia kuzynka, 8-letni kuzyn i 9-letni brat) z małą solenizantką będzie aż 20 osób plus dwa brzuchy z kuzynkami w formach prenatalnych:)

i to wszystko najbliższa rodzinka!
znacie już pewnie moje skrzywienie i oczywiście imprezka będzie konkretna (bo UWIELBIAM pichcić dla rodzinki) i nie mogłabym odmówić sobie organizacji takiej fajnej imprezki w moim chwilowo dość monotonnym życiu:/

krolcia mój S. ma urodziny 23 grudnia i nie wyprawiamy urodzin nigdy w wigilię, czy w swięta. Jeśli robimy imprezę to zawsze na około tydzień przed. Czasem zapraszamy gosci na kawkę i ciacho 23, ale wtedy każdy przyjeżdża o innej porze (bo wiadomo w pracy przed świętami młyn).

sarka gratki dla Miluni samodzielnego zaśnięcia w łóżeczku!

Witajcie:)
Co do urodzin - u nas nie bedzie nawet rodzicow chrzestnych, bo ani ainah ani chrzestny specjalnie nie przyjada. Przyleci moja mama i mlodszy brat, ktory jeszcze go nie widzial, bo byl w Holandii jak my bylismy w Pl. Od nas dostanie nocnik i fotelik samochodowy (super prezenty, co?!?) bo dostal tydzien temu zebre - jezdzik, pchacz, hulajnoga. Zamowimy tort dzieciecy (chyba jedyne sliczne torty jakie sa jadalne i smaczne Cupcakes Berko ) i wspolnie bedziemy swietowac przez tydzien - bo maz ma urlop i bedzie moja mama i brat:)

Na poludniu Frnacji powodzie, a u nas co prawda wczoraj bylo szaro, ale tylko mrzylo od czasu do czasu, dzis ok. tam ulewy i wichury i duzo zniszczenia. My mieszkamy na takim wzniesieniu, ze musialoby wieze Eiffla do polowy chyba zalac, aby nas dosiegnelo.. ale lepiej nie krakac!

Krolcia mój miko ma urodziny 27 ale robię mu tydzień przed świętami na weekendzie,bo u mnie rodzina porozrzucana jest na świętach,jedna siostra u swoich swatów druga u teściowej,jednej nie będzie bo na Cyprze siedzi,brat męża wigilię spędza z rodzina zony bo tam mieszka i dlatego postanowiłam zrobić wcześniej,bo w tygodniu nie każdy by mógł przyjść,a po świetach zaraz sylwester i każdy ma swoje plany :-)

Hejka!
Witam się z zakwasami w nogach :baffled: Opieka nad dwójką dzieciaków jest jednak dobrym sprawdzianem dla kondycji ;-)

Wczoraj stwierdziłam, że moje dziecko jest jednak kochane i dzisiaj mi to Iduencja udowodniła - dała pospać do 7 i poczekała z kupą na nocnik. Czyli dzień się zapowiada dobrze :tak:

Zaraz się zabieram za przygotowywanie zajęć (tylko jeszcze pazurki pomaluję :sorry2:), bo wczoraj wieczorem zamiast robić coś pożytecznego, oglądałam jakiś durny film o wojnie w Wietnamie - był tak denny, że cały czas z Małżonem gadaliśmy.

U nas gości będzie trochę - ok 12 osób dorosłych + solenizantka. Żadnych dzieci w rodzinie nie posiadamy. Impreza dzieciowa będzie później - tylko nie wiem kiedy. Chciałam zrobić w poniedziałek, zaraz po 10.12., ale w poniedziałek pracuję, wiec chyba wypadnie we wtorek. W niedzielę po wyjeździe rodzinki chyba nie dam rady - trzeba będzie mieszkanie ogarnąć i jakieś ciastka dla maluchów zrobić.

wrublik fajne to i ładnie wygląda ale trzeba brać pod uwagę że moze być jeszcze jakaś Ania czy Wiktoria w grupie i trzeba bedzie jeszcze dopisac nazwisko;-)

krolcia dla mnie Wigilia to Wigilia, inny ma wymiar i klimat niż roczek, ale to dla mnie, wcale nie znaczy że nie można tego połączyć:tak:

olcia no ja też bardzo lubię, jak mam rano wstac i wiem że czeka mnie kuchcenie w kuchni z okazji jakiejś uroczystości to aż chce mi się żyć:-pdlatego też potem jemy przez tydzień to co zrobię a M ma co jeśc w pracy:-D ale ja nie urządzam Świąt za to, zrobię zawsze jedynie jakiegoś sledzika pod pierzynka czy cos w tym rodzaju, moja mama urzadza w 1-szy dzień Świąt za to idziemy do teściowej więc ja jedynie jakąś sałtkę zrobię żeby miec na sniadanie świąteczne, jakąś kiełase kupię i tyle, więc wyzyję się na roczku:-) ale fakt faktem szaleć aż tak nie zamierzam, bo jak pisałam to tuz po Świetach więc pewnie nikt nie bedzie chciał patrzeć w stronę jedzenia:sorry2:

Ja witam się po błogo przespanej nocy. Malusia spała od 19:30 do 6:30 bez pobudki! Co prawda obudziła się z głową w drugą stronę i na kołdrze a nie po - ale to już szczegóły :-)
Wczoraj zaczęłam się zastanawiać co można dziecku założyć zamiast body żeby był łatwy dostęp do pieluchy i nie trzeba było ciągle zapinać w kroku? Bo wczoraj mała co 40 minut wołała si si a jak się nie reagowało to leciała do łazienki i tłukła rączkami w drzwi :szok:. Więc chciałabym ulżyć trochę mojemu tacie z tym zapinaniem pieluchy bo ona chwili nie może w miejscu usiedzieć :baffled:.
Ja jeszcze nie wiem co u nas będzie z roczkiem. Może połączymy ze świętami.

reklama
HEj!
Bodzia , Ty jak coś napiszesz....:baffled: podpisuję się pod tym co wrublik napisała - dla Lolka urządziłaś fajną imprezę - i taką samą urządzisz dla Fifiego. Jestem o tym przekonana:tak:

znacie już pewnie moje skrzywienie i oczywiście imprezka będzie konkretna (bo UWIELBIAM pichcić dla rodzinki) i nie mogłabym odmówić sobie organizacji takiej fajnej imprezki ...
Heh, Olcia - nie miałam żadnych wątpliwości, że impreza będzie na całego:-D

U nas też najbliższa rodzina = 15 dorosłych i 5 dzieciaków:szok: więc będzie ciasno:baffled: ale jakoś damy radę. W menu będzie zupa serowa (zrobi mama) i zimne przekąski - 2 sałatki, jajka faszerowane, roladki chlebowe:tak:, paluchy serowe (siostra), sernik, francuskie chusteczki z jabłkiem, ciasteczka owsiane (te co sarka robiła ostatnio;-)), tort (zamawiany jednak), owoce, napoje, winko. I wiem, że połowa zostanie, bo zawsze tak jest, ale u nas to już chyba rodzinne takie przeginanie z ilością jedzenia i choć zarzekamy się, że już nigdy, to i tak za każdym razem stół się ugina:sorry2:
Chciałam kupić fajne dekoracje, ale ceny mnie zwaliły z nóg, więc będzie kilka baloników i girlanda;-) Acha - miałam problem z kupnem zwykłej świeczki na tort, takiej normalnej bez udziwnień :no: Nie ma, są zdobione, brokatowe nawet z pozytywką:baffled:
A co do prezentów to wiem, że na pewno dostanie rowerek od dziadków - bo oni każdemu wnukowi taki prezent sprawiają:tak:
Od nas dostał piramidkę drewnianą za 20 zł więc wysilismy się, nie ma co:-D

Wrublik - sprawdź u tego sprzedawcy http://allegro.pl/haft-z-imieniem-twojego-dziecka-promon-i1911452036.html ma fajne wzory pościeli, może jaśki też ma. Ja kupowałam ostatnio pościel u niego (zoo i ptaszki) - jest śliczna, może niezbyt gruba ale wzorki przepiękne:tak: No i cena do przełknięcia;-)

Renczysia - powodzenia w biznesie!!!;-)

Ostatnia edycja:
Do góry