reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Frulik zwariował. Zasnął po 17 i spałby już pewnie na noc, gdyby nie to, że go obudziliśmy. Wstałby pewnie w środku nocy i chciał się bawić :/ Obudziliśmy go po 19, zjadł kolację, umyliśmy go i już śpi... Coś mu się pomieszało...

I przez to wszystko my jesteśmy jeszcze przed obiadem. Ale przynajmniej skończyłam robotę i będę mogła jutro zająć się myciem okien i pieczeniem rogali marcińskich na piątek :) Nigdy tego nie robiłam - ciekawe, jak wyjdą. Macie jakiś sprawdzony przepis?

Mam w planie jeszcze - póki mam względnie wolny czas - zaprojektowanie zaproszenia urodzinowego, ułożenie menu, no i zrobienie fotoksiążki dla Franola z pierwszego roku życia. Muszę też wziąć się za fotoksiążkę dla Bratanic pod choinkę. Chcemy im kupić dwie maskotki, które są bohaterami bajki, jaką kiedyś napisałam. Porobić zdjęcia - ilustracje do bajki, a potem "wydać" całość jako fotoksiążkę i dołączyć maskotki. O ile z misiem nie ma problemu, to nie mogę nigdzie znaleźć fajnej pszczółki-maskotki. Wszędzie są pszczółki Maje...:/ Muszę się wziąć ostro za szukanie, bo czas leci.

reklama
Bodzia współczuje:no:. A co to ten balonik?
Czy widać tak na co dzień, że Karolowi przeszkadza ten niedosłuch? Czy to jest jeszcze na takim etapie, że wiadomo, że coś się dzieje, ale nie przeszkadza to w rozwoju.

Dzięki dziewczyny..
Wy tu menu, fotoksiązki i inne takie, ubranka i w ogóle a ja na roczek tylko tort i jakies ciacho moze i sałatke, ubranko z szafy i wsio...Ech czuje się przy Was jak jakaś wyrodna matka :-(

Dzięki dziewczyny..
Wy tu menu, fotoksiązki i inne takie, ubranka i w ogóle a ja na roczek tylko tort i jakies ciacho moze i sałatke, ubranko z szafy i wsio...Ech czuje się przy Was jak jakaś wyrodna matka :-(
Bodzia ja też nie planuję żadnego menu a tym bardziej nie będę specjalnie na tę okazję ubranek kupować :baffled:
Będzie skromnie Karolinka ma tort zrobić, Justynka ma pomóc mi przy ciastach, Paulina przy sałatkach i wsio :rofl2: w obiad nie będę się bawić a żeby tego było mało to u mnie impreza jest dla obu jednocześnie i tort ma być jedne z dwoma napisami :rofl2:

Bodzia, no coś Ty...
U nas będzie więcej jedzenia, bo dziadkowie i wujkowie przyjeżdżają z daleka i to na cały weekend - no i trzeba coś zrobić, żeby z głodu nie pomarli.
Ubrań nie mam zamiaru kupować - bez sensu, po co? Przecież impreza będzie w domu, więc Frulek i tak będzie pomykał w rajtuzach i rozciągniętym bodziaku.
A prezentów żadnych od nas nie dostanie - to się dopiero nazywa wyrodni rodzice ;) Fotoksiążkę wymyśliłam kiedyś, ale czy zdążę ją zrobić na roczek - nie wiem, bo z kasą ostatnio krucho, a jak nie będzie zniżki na grouponie w najbliższym czasie, to będzie to musiało poczekać. O i tyle :)
A zaproszenia będziemy robić z bristolu. Kupię papier kolorowy i będziemy z Puckiem wycinać, naklejać i rysować - dlatego ćwiczymy ostatnio bazgranie kredkami ;)

U nas będzie torcik,sałatka,może dwie,wędlinka,chlebek,napoje,i około 15 osób czyli rodzice moi i męża plus nasze rodzeństwo ze swoimi rodzinami.Zaproszeń nie będzie,telefonicznie to załatwimy :-) A jeśli chodzi o prezent to nie wiem czy kupimy,zobaczymy jak z kasą będzie i robimy imprę na weekendzie,tydzień przed świętami :-)

my w irl robimy też tydzień przed świętami bo 18 akurat przypada w niedziele i tak będzie impreza... no ale tutaj to tylko znajomi.

bodzia a po co coś więcej? u nas też nie będzie wymyślania. tort musi być, jeszcze jakieś ciacho do kawy i z konkretów coś na szybko. a już na pewno nie ma mowy o kupowaniu ubrań na tą okazję :-D

U nas roczek 25 wiec impreza jest w drugi dzien swiat. Bedzie ok. 15 os. Tort, jakies dwie salatki, kanapeczki, koreczki, na cieplo bigos i jakies miesko. Na prezent chyba klocki kupimy, wiec bez rewelacji.

Bodzia - najwazniejsze ze macie te sprawy sluchu pod kontrola!

Ide lulac, bo dzis mialam ciezki dzien. Zwolnili mojego szefa niespodziewanie i sporo przez to bylo zamieszania w pracy. Potem manicure, basen z nina i w domu zawitalam na dobre po 18 ...

reklama
My robimy urodziny 3 grudnia, bo 6 wypada w środku tygodnia. Czyli za... 3,5 tygodnia!

Powiem Wam, że Pucuś jest ostatnio rozbrajający. Zaczyna coraz więcej obczajać, wiąże powoli słowa z ich znaczeniem (wiem, że większość Waszych dzieciaków już dawno to robi, ale cieszę się, że i na niego przyszedł czas :)), a do tego robi tak rozbrajające miny, że nawet jak pluje jedzeniem na prawo i lewo, to wystarczy, żeby zmarszczył nos, a ja nie mam siły się na niego złościć ;)

Rany... Chyba idę spać. Już od dwóch godzin oczy mi się same zamykają, nie wiem, co ja tu jeszcze robię. Wypiłam ciepłą herbatę i to mnie już całkiem rozłożyło. Nie wiem, kiedy ostatnio byłam tak potwornie śpiąca o tej porze :/ A myślałam, że już się przestawiłam po zmianie czasu...

Do góry