reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
własnie się ugotował obiad do dziecka, a młody zasnął :wściekła/y: a tu dorsz, ziemniaczki i marchewka czekają :-D ech miał być świeżutki pyszny obiadek a będzie musiał jeść odgrzewane łobuz.

Też pierwszy raz słyszę, żeby robić badania krwi na roczek. Nawet bilansu nie ma. Pierwszy formalny na dwa lata, potem 4, 6 lat. Mimo to i tak pójdziemy na roczek się zbilansować tak sami od siebie:tak:.

Witamy po południowo:rofl2:

Dziś to zaszalałyśmy z Martynką ze spaniem:-D ja się obudziłam o 9.45:szok: a Martynia o 9.55:szok::rofl2:
Amandzia pewnie dużo wcześniej wstała ale poszła do pokoju teściowej włączyła sobie bajki i nam nie przeszkadzała:-p potem zjadłyśmy śniadanko i wybrałyśmy się na spacerek no i dopiero z co niego wróciłyśmy wiec zaraz za obiadek sie zabierzemy:rofl2:

ja tez o zadnym pobieraniu krwi na roczek nie słyszałam, my narazie myjemy zabki woda ( bo dopiero dwa) potem pewnie przejdziemy na paste
własnie wróciłam z rozmowy o prace(niezbyt ambitna) a i tak 90 osób na 5 miejsc takze juz wiem ze bedzie odmowa no ale na 100% dowiem sie tego jutro

mały gryzie gumową szczoteczkę, tak wygląda mycie zębów;-) aha, pastę mamy ziajke od 1 ząbka. Chyba dobra, bo mu smakuje:tak:

dziś za mną pierwsza króciutka przejażdżka samochodem i...jestem załamana:crazy: i zła:crazy: masakra jakaś, nasz samochód wydaje mi się ogromny (mamy kombi, a ja uczyłam się na fiaciku:sorry2:) no i ten diesel:no: nie wiem czemu z takim wyrzutem mi rusza:blink: w ogóle go nie czuję, nic a nic, aż taką niechęć do jazdy poczułam:baffled: jak z 1 ruszam, to jakby rakieta startowała:-p

Diesle mają tą tendencję, przyśpieszenie jak rakieta:tak:. Przyzwyczaisz się:tak:. Ja też combi jeżdżę i nie wyobrażam sobie teraz jeździć czymś mniejszym a egzamin zdawałam na micrze więc różnica w wielkości delikatna hi hi:-D

Krolcia u mnie w przychodni jak Amanda była Mała to był bilans na roczek też a teraz jak się dowiadywałam to mi powiedzieli ze już nie robią tylko dopiero na 2latka:confused:
Ewa ja myje Martynce pastą Nenedent jest ona bez fluoru:tak::tak:
Olcia szybkiego powrotu do zdrowia życzę Twojemu tacie:confused::confused:

Wszystkim chorowitkom zdróweczka posyłam:confused::confused:

asjaa nie poddawaj się. przyzwyczaisz się :-) ja mam pod oknem yarisa i volvo kombice. różnica w wymiarach ogromna i strasznie uwielbiam toyotke, ale na volvo nie narzekam i jeździ się bardzo dobrze pomimo tego, że jednak to duże auto. myślę, że skoro to twoje początki to jedynie przy parkowaniu będziesz musiała bardziej uważać a tak to na pewno dasz sobie rade. no i jak się przyzwyczaisz to docenisz, że prawko to rewelacyjna rzecz. ja bez niego już sobie życia nie wyobrażam - zawioze sobie dupsko gdzie chce i kiedy chce :)

co do bilansu to w naszej przychodni w Pl przy okazji szczepienia standardowo ważenie i ogólnie pediatra ogląda czy wsio ok i tyle. tu w irl przez pierwszy rok mamy bilans co 3 miesiące więc na rok też będzie, ale żadnego badania krwi nie ma ani tutaj, ani u nas w pl.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry