reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
hehe Cwietka no tak popularna..Babyboom :))))))))

Gosia no te najnowsze volvo sa ladniejsze niz te jeszcze tylk ze szwecji ;) pewnie dlatego ze volvo raczej ma klasyczny wyglad a kombi wrecz kanciasty ale warunki jezdne, bezpieczenstwo, wykonczenie wnetrza, opcje i technicznie - rewelacja
Tu Polacy maja glownie passaty :) albo audi hehe taki standardzik :)

hej:-D

przepraszam ze tak wtargnelam w wasz watek...ale chcialam zachecic do odwiedzenia bazarku, wstawilam kombinezon dla chlopca w super stanie, na dzieciaczka kolo roczku

wiec jesli ktos akurat potrzebuje to zapraszam

Witam się po dłuższej nieobecności. Pracuję do 16, w domu Lusia się do mnie przykleja, a wieczorem padam na nos :-( Choróbsko dopadło i nas. Mała ma katar już od tygodnia. Byłam z nią w zeszłą środę na osłuchaniu i nic nie wyszło. Jak jej nie przejdzie to znowu będę musiała brać wolne i iść do lekarza.

Miki śpi już 2 godz. ja nie wiem co mu nie pasi w łóżeczku - jak go tam wkładam na drzemke to śpi ok 1,5 godz. a jak na łóżku to potrafi nawet 3 godz przespać... a ja udupiona muszę pilnować, żeby nie spadł bo ledwo oczy otworzy to ucieka :-D

własnie dostałam list z PUP o obowiązkowym szkoleniu aktywizujacym jak sie nie zgłosze do skreslenie ;/ nosz cholera pracy nie, kursów nie ale za to bezsensowne szkolenie sa niech to szlag. dobrze ze przynajmniej informuja 2 tyg wczesniej to musze jakos zgadac sie z mama aby zajeła sie małym

8 pazdziernika idziemy na roczek (0ficjalnie to moj kuzyn, ale ja wlasciwie to taka jego ciocia jestem a Wojtus to taki przyszywany kuzyn) jest 5 tyg starszy od Wojtusia i wlasnie sobie uswiadomiłam ze czas zaczac myslec o roczku ufff

Ostatnia edycja:
Bodzia, dzięki za wiadomość o alternatywnej tubie, ale przeczytałam ją już po powrocie z apteki :/ Franek dostał dwa wziewy - jeden ma rozszerzyć oskrzela, a ten drugi to... sterydy na astmę...:/ A przecież nie ma zdiagnozowanej astmy, tylko przeziębienie. Nie wiem już, czy mu to dawać :/

Pierwsza aplikacja wziewów nie zakończyła się sukcesem. Jeszcze nigdy Pucek tak nie płakał - aż piszczał... No i nie zasnął, mimo że śpiący, bo nie mógł się długo uspokoić. Chwilę niech się pobawi i go położę. Właśnie demoluje kosz z gazetami :/

ewa - a z jakiego powodu te sterydy? sorki, ale nie doczytalam. ja jestem przeciwnik wszelakich lekow, ale to nie oznacza, abys mu tego nie podawala. po prostu ja stosuje najpierw :lzejsze: matody. szczescie, ze nic powaznego moim dziciom nie bylo.

Dziewczyny czy po jakieś dodatki na mieszkanie czy dziecko to powinnam się starać tam gdzie jestem zameldowana czy w miejscu zamieszkania? Bo to dwie różne miejscowości. I o co w ogóle można się starać? dodatek mieszkaniowy wiem, a czy coś jeszcze?

reklama
zwariuje! ja kładę Mikolaja na podłogę, żeby się wybiegał, a teściu leci i go nosi... nosz ku...wa. ja rozumiem, że chce się nacieszyć, ale niech się z nim jakoś pobawi, a nie tylko nosi bo mi dziecko ogranicza hehe
no i drugie to mamusia i tatuś. Mikołaj niedawno nauczył się nas wołać mama i tata, a ten mu w głowie zaczyna mieszać i próbuje go uczyć mamusia i tatuś,a młody nie kuma o co chodzi. no niech mi go zostawi w spokoju bo Miki mały jest i ja się cieszę, że tak ładnie nas woła, a on próbuje wymusić coś innego i mi się jeszcze dziecko zamknie w ogóle. no i to, że ja tego mamusia i tatuś nie znosze to drugie.
czy ja jestem jakaś inna? chyba wymyślam, żeby pomarudzić co?

Do góry