reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

bylismy u lekarza i muszę powiedzieć, że z wyboru lekarki nawet jestem teraz zadowolona. osluchała, obadała i stwierdzila, że oskrzela czyste, gardło ok. na katar mamy tylko zakraplać nosek i nic więcej nie robić. jeżeli by się pogorszyło lub pojawiła temperatura to wrócić i wtedy będzie więcej lekarstw, ale narazie nic się nie dzieje.
tylko ten katar to mi biedaka wymęczy :-(

reklama
Musiałybyscie mnie widzieć jak biegnę z wózkiem do domu cała w strachu z sercem na ramieniu, gulą w gardle i nie wiem czym jeszcze...myslac już co robić jak go koło domu nie będzie:((( no takie momenty są chyba najgorsze w moim dotychczasowym życiu, ten strach o dziecko....:(
Na noc to Go tak wyściskałam i wycałowałam że miał dość:p A babie lekkomyslnej nie popuszczę oj niee! Jak pomyślę co przez s...ę mogło się mojemu dziecku stać to bym jędze udusiła najchętniej!!!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

misi to trzymam kciuki za to mieszkanko:tak:

gosia a co macie na ten katar? Wiem jak sie męczycie, ale z kazdym dniem bedzie lepiej to na pewno:tak:

Mój Wiktor Pulneo też pije i to konkretne dawki bo po 15ml 3x ale młoda nie ruszy nie ma szans:no:

krolcia no to Mateusz potężny:szok: powiem Ci że mój W nosi 128, 122(ma 122cm wzrostu) jeszcze niektóre też ale on nosi głównie Nexta i H&M a tam ta rozmiarówka plasuje sie na 7-8 lat więc i tak duże nosi bo wielki chłop z Niego, no ale widzę że nie On sam:-D

Aaa zajęłam się w końcu decupage, no iii fajny efekt to daje:tak: a odnawiam stare popękane doniczki, najgorsze natomiast jest to wycinanie z serwetek...

Sarka to widzę, ze sprint Ci się włączył jak mnie wtedy jak Mati poszedł z kolegą i zniknął mi z oczu. Wózek aż fruwał taki motorek dostałam! Fakt to najgorszy strach był jaki dotąd poczułam:szok:.

No z h&m mamy właśnie te spodnie na zimę i właśnie 122 też były na teraz. Poszłam wymienić na 128, mam nadzieję, że będą na dwa sezony:baffled:.

Oj, widzę, że nie tylko ja dziś miałam dzień pełen niefajnych wrażeń:szok:
Sarka - aż trudno wyobrazic sobie co przeżyłaś:szok: No ja zdecydowanie bym zawału dostała. Co za nieodpowiedzialna kretynka:no:
Zdrówka chorowitkom życzę i zaciążenia chcącym;-)

Olcia -wszystkiego najlepszego dla jubilatki Oliwci:-)

Mamolka- najlepsze życzenia urodzinowe!

Ja dziś zaliczyłam bardzo nieprzyjemny dzień, prawie zwolniłam się z pracy:/ Zazwyczaj w taki podły dzień, chcąc się zdystansowac, robię coś z włosami...dziś to bym musiała się chyba zgolic na łyso, więc myślę nad innym rozwiązaniem...

Zapowiada się słaby weekend. Franek cały czas zakatarzony, na szczęście kaszle już mniej, chociaż w nocy trochę go męczyło. Ale mnie zaczęło też rozkładać :/ Zgrzałam się wczoraj latając po aptekach i sklepach i musiało mnie przewiać. Gardło mnie boli od wczoraj, a obudziłam się z zatkaną całą twarzą :/ Jak tylko Pucek zaśnie, wezmę fervex. Tylko o leżeniu nie ma mowy, bo muszę wysprzątać mieszkanie i parę drobnych rzeczy zrobić.

A w przyszłym tygodniu jesteśmy sami od środy do piątku, bo Mąż jest na jakichś targach w Katowicach...

Czy Pulneo ma jakieś działanie osłabiające? Frulo wstał o 7 i już zasypia. Marudził, marudził przy zabawkach, a jak dostał smoka, to mu się po prostu oczy zamknęły.

Ostatnia edycja:
Cześć,

siedzę przy śniadaniu i porannej kawie. Kurcze, Maksiu którąś noc z rzędu moczy śpioszek i prześcieradło, nie wiem co się dzieje..:baffled:

Ewa, biedny Franuś :( A Ty się kuruj i nie przemęczaj, bo jak osłabisz organizm, to na pewno choróbsko Cię dopadnie !

Aniah- może to znak aby przejść na większe pampersy lub pampersy innej firmy, i zwróć uwagę czy siurdaczek jest do dołu przy zapinanej pieluszce. Teraz maluchy się bardzo kręcą w nocy, często śpiąc raz na boku, raz na brzuchu, raz na plecach.

a tak w ogóle to dzień dobry

cristalrose- każdy ma taki dzień, ale z tego co pisałaś wcześniej lubisz swoją robotę więc na humory innych nie patrz

witam się i ja

zaraz lecę zrobić sobie kawkę

Oli po wczorajszym szczepieniu miała słabą noc:( lekka temperaturka i wielkie marudzenie. Czy możliwe, że jeszcze teraz po ty szczepieniu ma stan podgoraczkowy, czy to już za późno? Nadal jest ospała i taka inna niż zwykle:/

mi za to jakoś nic się nie chce...ani obiadu robić, ani sprzątać...dosłownie NIC

cristal nad jakim rozwiązaniem myślisz bo mnie zaintrygowałaś okrutnie:) na łyso faktycznie niekoniecznie bo to jednak mało twarzowa fryzura:) Oby dzisiaj było lepiej!

reklama
Do góry