reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
Hej Wszystkim Mamuśkom:)
ja w sobotę z łóżka wychodzę dopiero ok 11, po całym tyg pracy jestem wręcz wyczerpana, w piątek padam do łóżka po 20.00.

co do nastroju to czy rzucają się Wam już hormony na mózg?
Ja ostatnio płaczę na co drugim filmie lub serialu, najgorzej jest gdy oglądam film o zwierzątkach, beczę jak bóbr :)

A czy przy ciąży wypadają Wam włosy? Ja strasznie gubię, nie tylko przy czesaniu, wszędzie znajduję je w mieszkaniu... I do tego w ogóle nie chcę się układać, wywijają się na wszystkie strony pomimo pianki, prostownicy itd....
Dziś spałam do 10, ale kładłam się o 1 w nocy i nie odespałam:zawstydzona/y:, bo wczoraj goście się zwalili zobaczyć jak mieszkanko wygląda jako już nasze:-( - mój mąż zrobił mega porządek jak znajomi zabrali swoje rzeczy i chata zmieniła się nie do poznania.:happy2:
Płakać to raz płakałam - kilka dni temu, co Wam pisałam. A tak to nic mnie nie bierze...:eek:

Włosy to raczej powinnaś mieć ładniejsze, tak samo jak paznokcie. Wypadać przy wyczesywaniu to będą jak się trochę pokarmi, po ciąży. Przynajmniej u mnie tak było w pierwszej i póki co jest tak samo.

Nie przejmuj się, wydaje Ci się tylko, też ciąglę mówię, że gruba jestem, że nie mogę na siebie patrzeć, w pracy przy biurku siedzę z rozpiętymi spodniami i już muszę kupić większe,bo mi raczej sadło od jedzenia rośnie, a mój partner mówi- jedz, jedz, to spichlerz dla maluszka,
więc na pewno wyglądasz pięknie i kwitnąco, tyko Ci się hormony na mózg rzuciły :)
ja mam to samo, patrzeć na siebie nie mogę, ale pocieszam się, że za tydz w długi weekend wymienię szafę,
więc głowa do góry, zamiast spodni włóż sukienkę, dużo wygodniej, rajstopy mogą też wcinać się w brzuch, ale jak je odwiniesz wystarczająco nisko to da się chodzić.... :):):)
rajstopy można kupić ciążowe:tak:, z tego co pamiętaj kosztują jak normalne, około 10-14 złotych, zalezy jakie. Mają specjalny klin na brzuszek.:-D

A Wy nosicie zakupy?
No bo przeciez to nieuniknione, wystarczy że wejde o tak jak np. dzis do warzywnia i kupię jabłka, pomarańcze, pomidorki, kapustkę, do tego jakiś ser biały makaron, cebulę no i te 2 kg truskawek, no z 10 miałam jak nic jeszcze pies na smyczy....
ja zakupy robię i noszę, zresztą mi trudno nic nie nosić.;-) Pamiętam, aby nie nosić wielkich ciężarów, ale "codzienne" to nawet ich nie zauważam. :shocked2:
Za to w pracy jestem bardziej "czujna" i przy pomaganiu pacjentom w transferach łóżko-fotel jeżeli ktoś jest słaby i musiałabym go za mocno podtrzymywać to teraz zawsze używam balkoników elektrycznych i problem rozwiązany.:-D

salomi ja mam depilator z nakladkami i z golaca tez i nigdy wiecej nie ogole pach tym bbrrr wole maszynke zwykla ... strasznie podraznia skore przynajmniej moja a nogi to debiluje okolice bikini tez tylko maszynka zwykla.
ja depilatora używałam tylko do nóg, ale w ciąży (w poprzedniej tak samo) mnie to tak drażni, że nie jestem wstanie dokończyć :szok::no:
no i ponownie przeniosłam na maszynkę:tak:

Jako emigrantka znam ten ból..

Jest taki sklep internetowy z produktami bobovity BoboVita - . Bezpłatna dostawa do domu. i mam zmiar tam zrobić zakupy, zeby to przyszło paczką do znajomych a oni nadali to u siebie w firmie...
to powiem Wam, że we Francji nie ma problemu z kupieniem dziecięcych jedzonek. BoboVity nie widziałam, ale jest gerber, hipp i inne, francuskie firmy. W każdym większym sklepie spożywczym jest stoisko z daniami dla dzieci.

antylopka no maszynka najbardziej komfortowa bo szybko bezbolesnie i dokladnie . mnie wkurza w depilatorze to ze nie wszystkie wloski zlapie no i minusem jest to ze wloski musza troche odrosnac zeby depilator mial je jak zlapac a maszynka to wszystko zgoli nawet male klaczki. na poczatku jest najgorzej ale jak juz jade dalej to idzie wytrzymac :) nie wiem po kim takie wlochy na nogach odziedziczylam :p jak moja mama nigdy nog nie golila i nie ma ani jednego wloska :szok: czyzby po tatusiu haha :D

cześć i czołem

u mnie tragicznie dzisiaj - umieram!
pamiętacie jak pisałam, że moje dziecko ma problemy z brzuszkiem i mi zafajdał całe mieszkanie:dry:
to było trzy dni temu

no to przyszła kryska na Matyska:sorry2:
cały dzień bolał mnie żołądek - -od rana. Zjadłam tylko pół bułki z jajkiem koło 11 i się zaczęło. Brzuch na wszelkie sposoby, głowa, wymioty (bułka poszła od razu) a potem to myślałam, że wymiotują własnymi wnętrznościami. Koło 18 po prostu padłam - myślałam, że zemdleję i jak zmierzyłam temperaturę to miałam 38,2. Zaraz wzięłam paracetamol i gorączka spadła.
Myślicie, że taka jednodniowa infekcja wirusowa jest niegroźna dla dzidziola?
słyszałam, że jelitówka tak, ale wiecie jak to jest z naszym schizowaniem:dry:

mieszka nad nami pewne małżeństwo w średnim wieku, i jak co weekend tak i dziś chyba popili i awantura nieziemska, tam chyba meble fruwają, oby się nie pozabijali tylko.Mój pierwszy krok w celu uciszenia -staukniecie dwa razy w rure od kaloryfera, kolejny to chyba beda gliny, i nie chodzi o to że złośliwa zołza ze mnie, ale naprawde wolałabym żeby sobie nawzajem krzywdy nie zrobili...swoją drogą, to czy ja tez z moim mężem tacy będziemy zgorzkniali, i pełni nienawiści w stosunku do siebie za 15 lat? Co to siedzi w tych ludzkich głowach, że tak się to wszystko zmienia...

byłam na obiedzie z mężem, achh...wolałabym chyba zostać w domu.Mój mąż strzelił mi wywód odnośnie pieniędzy które powinniśmy mieć - a których zapewne nie będziemy mieli w grudniu na wykonczenie mieszkanka, przy takim trybie oszczedności jaki prowadzimy teraz.Jest to dla mnie temat mocno drażliwy, bo dwoję się:) żeby nie przepłacać,żeby się jedzenie nie marnowało, że nie wspomnę że dziaduję nawet na własne potrzeby, a on mi z morałami wyjeżdża....I jeszcze nie wiedziałam co w takiej sytuacji na ten obiad zamówić? ...czy obiad normalny? czy może same frytki?- bo taniej? ... i mi się smutno zrobiło, i jak mała dziewczynka zaczełam płakać nad tym menu...trochę zeszło zanim łezki przestały lecieć, ale tak mi sie jakoś cały dzień na ten płacz zbierało...Ale wzbudziło to w mężu pewne wyrzuty sumienia i już jest ok.

Olciu, nie wiem jak to jest z takimi pertrubacjami żołądkowymi, może najlepiej skonsultuj to z lekarzem.Ja Ci życzę szybkiego powrotu do formy i nigdy więcej w ciąży takich wątpliwych przyjemności.

Witam niedzielnie:)

ewwe nie martw się mój też co rusz biadoli, ja mu zawsze powtarzam że dopiero to ja moge pokazac jak się pieniązdze wydaje;)...tak czy siak wynika to z troski Twojego mena, stoi przed czymś zupełnie nowym i nie wie co go czeka a zawsze wszyscy dookoła powtarzaja że dziecko to wielkie wydatki.....a powiem ci że tak na serio małe dziecko mało jeszcze mało kosztuje w porównaniu do tego co jest potem...;)
Mnie też takie gadanie wkurza nie powiem ale się już przyzwyczaiłam, taka ich natura więc niech sobie poględzi;)
No i współczuję sąsiadów:/
Ja z kolei nad sobą mam studentów i tez juz kilka razy interweniowałam, jak imprezowali pół nocy akurat nad pokojem małego:#

olcia ojej no biedna jesteś, wirusówka sama w sobie nie jest szkodliwa dla dziecka to na pewno, paracetamol również, nie matrw się, daj znac ja dziś się czujesz!!!???

Hej dziewczynki,
Ja na szczęście mam super sąsiadów:-) nie jest za głośno ale spokojnie też czasem można zrobić imprezę i też nie ma problemów.
Jeśli chodzi o golenie to ja używam maszynki pomimo że mam depilator ale dla mnie to zbyt dużo czasu zajmuje. Kiedyś na wosk chodziłam i to w sumie było najlepsze.
U mnie weekend w sumie udany mimo iż wczoraj byłam w pracy do 15, ale potem pojechałam na wielkie grilowanie ze znajomymi nad jeziorkiem było super a później całą paczką na kręgle i tak do 1 się bawiliśmy:-):-):-)
Dziś idę do pracy na 11 ale kończę o 14 i ponieważ jest ładna pogoda to dziś spacerki i jakieś lody z córcią się szykują.
Życzę miłej niedzieli:-):-):-)

No to mam. Znowu spotkanie z panem klozetem. Zastanawiam się, czy tak nietypowo wymioty złapały mnie pod koniec 3 miesiąca, czy to jednak jelitówka. Zobaczymy co będzie później.

Mój mąż chyba jest jakiś INNY. Planuje zakup samochodu i wcale nie myśli o wydatkach na dziecko. A może tak się u niego objawia ten stres? Albo jeszcze to do niego nie dotarło, bo po mnie w zasadzie nie widać, że w ciąży jestem;)

Wstyd się przyznać, ale zdarza mi się nosić ciężary. Kiedy idę do sklepu często jak na złość nie mam drobnych, żeby wózek wziąć i muszę zakupy w koszyku nosić, a potem w torebce przetransportować do samochodu. Zdarzyło mi się też nosić na rękach dwuletnią siostrzenicę. Wiem, nie powinnam, tym bardziej po tym co przeszłam i każdy czuje się w obowiązku mnie upominać:dry: Swoją drogą czy denerwują Was te wszystkie dobre rady? Wszyscy wiedzą co jest dla mnie najlepsze, co powinnam a czego nie i głowa mi juz pęka od tych złotych porad.
Jeszcze przed ciążą zgodziłam się być chrzestną mojego siostrzeńca i ciąża niczego nie zmieniła w mojej decyzji. Ale podniosły się głosy, że jak to, że w ciąży, że cos tam. Patrzą na mnie jak na wariatkę co najmniej, jakbym jakąś zbrodnię popełniła. A ja mówię, że przesądna nie jestem, co się ma stać, to sie i tak stanie. A poza tym nie chcę później sie spowiadać z tego, że w przesądy wierzę;-)

Abgar faceci tacy już są, może jak mały zacznie kopać to się opamiętają bo chyba każdy jeszcze nie wie co się dzieje i jak teraz Nasze życie będzie wyglądać. Mój tez kupuje felgi do samochodu, potem jeszcze coś do samochodu a potem że sobie kupić elektryczne szyby... taaa po co mam go sprowadzać na ziemię ? Sam się niebawem przekona :) Także nie przejmuj się bo do nich takie rzeczy późno docierają.
A zabobonami się nie przejmuj mój tata do tej pory jak ktoś się pyta czy jestem w ciąży odpowiada ,że "prawdopodobnie pod koniec roku może zostać dziadkiem". Wie, że jestem w ciąży ale boi się mówić żeby nic się nie stało a dla mnie te cyrki są śmieszne :) Od samego początku podchodzę do tego normalnie - co ma być to będzie i ja nie jestem w stanie temu zapobiec. Więc spokojnie dziewczyno patrz na świat przez różowe okulary i myśl pozytywnie. Na glupie zabobony nie zwracaj uwagi :)

reklama
hej w niedzielny dzien :)

o a ja zostane chrzestna w sierpniu :) ale kiedy beda chrzcili to nie wiem jakbede w stanie pojechac do domku w listopadzie bo takie maja plany to pojade jesli nie to niestety nie bede chrzestna albo przeloza chrzciny na cieplejsze dni :) chociaz jak mojego brata tesciowa zarzadzi to pewnie zrobi na przekor boze to taka durna baba ze sobie nawet nie wyobrazacie :/

a ja musze sie pochwalic ze juz mdlosci mniejsze o wiele ale nadal jak myje zeby to mnie na wymioty zbiera ale daje rade si epowstrzymac choc strasznie slina naplywa wtedy bbrrr :)
w ogole snilo mis ie dzisiaj ze ktoras wkleila w temat wszystko dla malenstw 3 strony ciuszkow dla dzidzia hehe :) ja niedlugo powklejam co ja mam :) i wanienke mam fajna profilowana ale jest u rodzicow jeszcze ale pewnie ja zabiore w czerwcu do siebie :)

Do góry