reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
anka współczuję migreny
mnie tez często męczy (ostatnio bolała mnie od czwartku do wtorku):confused:
najgorsze, że nie możemy sobie pomóc:sorry2:
ale nic - zniesiemy wszystko, prawda?

hej w sobotni poranek :) w sumie niedlugo juz poludnie bedzie :p

my zjedlismy sniadanko i chyba sie zaraz wybierzemy na spacerek z psiakami nad odre bo slonko wieci i znow upal jak wczoraj :)
a mnie od wczoraj wieczora juz nie mdli... z jednej strony uff a zdrugiej wnerw :) ale pewnie sie krotko tymi niemdlosciami pociesze bo pewnie wroca zaraz :)

wy dzisiaj na spotkania z fumfelami a ja do pracki podjade z mezem i pieskami zeby pokazac bo obiecalismy no i od razu poplotkuje troche , maz cos tam musi zalatwic przes sekunde .
zycze milego weekendziku dziewczynki :)

witam moje drogie Panie, widzę że weekend zaplanowany u każdej z nas :tak: Wyszło troszkę słonka i plany od razu się pojawiły ;-) Ja dziś niestety będe pół dnia siedzieć w papierach :-( Ale zaplanuje też spacer, a weekend mamy spędzić u teściów... już się stresować tym zaczynam :sorry2: Jeszcze Wam nie mówiłam ale ostatnio jak powiedziałam wprost "ja u was mieszkać nigdy nie będę" to usłyszałam "jeszcze zobaczymy". Od tej pory miesiąc ich nie widziałam. Niestety nie umieją przyjąć tego do wiadomości (teściowa!!!!) i uprzykrzają mi życie. zobaczymy czy coś już do nich dotarło czy dalej nie. A niedziela w Krakowie . Koniecznie zaciągnę męża do "Smyka" :-) Może jakieś kino i spacer? Eh byleby był piękny, słoneczny weekend! kochane bawcie się dobrze w weekend i relację przeczytam w poniedziałek.

witam sobotnio :)

Po pierwsze .. muszę się pochwalić bo ..tfu tfu.. aby nie zapeszyć.. przechodzą mi mdłości.. :-) już od 2-3 dni nie wymiotowałam, rzadko kiedy mnie zemdli. Jest super. Nawet wczoraj i dziś piłam kawkę z mleczkiem i MI SMAKOWAŁA!! Ostatni raz piłam kawę w 5 -6 tc :)
Teraz na topie są właśnie ( jak pisałyście) bóle krzyża, kości ogonowej, po długich spacerach ciągnie brzuszek ..:-(

Wiolcia nie wiem czy folik powoduje bóle głowy- może wczoraj ciebie głowa nie bolała bo się na dworze na słoneczku wygrzałaś.
W lecie spokojnie możesz sobie na słonku posiedzieć ale brzuszek przykryj np. ręczniczkiem bo przez skórę przebija się słoneczko i ono razi maluszki w oczy- i jak gdzies wyczytałam promienie uv mogą powodować wadę wzroku ... zresztą z większym maluszkiem w brzuchu nie raz będziesz bawić się latarką świecąc w brzuszek, a maluch będzie pukał w światełko :)
No i oczywiście mogą pojawić się plamy na skórze, które nie schodzą.
Ewwe ja to z natury blada dupa jestem. Ciężko mi się naturalnie opalić bo spalam się na czerwono, potem to schodzi i nadal blada jestem :/ Jakoś solarium dawało radę ale tylko z dodatkowymi bronzerami. Słońce lubię ale już prażyć się na słońcu nie mam cierpliwości ;/

Hej
U nas wczoraj pięknie dziś znowu do niczego....Chciałam iść do fryzjera ale mi mąż kasy nie dał, bo może mi będzie potrzeba...15 zł...No nic poczekam do poniedziałku i wezzme z wypłaty...I od rana na kompie siedzi... Płakać mi się chce...Miałamz nim iśc na targi AGD, bo jego firma ma 20- lecie i sa targi ale teraz to nie wiem, nie mam sie w co ubrać, wygladam jak straszydło, wstyd iśc między ludzi...Chyba zostane jednak w domu...A na swoje odwieczne czarne spodnie nie moge pztreć a innych nie ubiore bo pija mi brzuch...

Zazdroszczę wam dzisiejszych Planów :)
Ja to nie wiem za co się zabrać, ale jutro synek kończy 1,5 roczku i jadę do rodziców ( mąż pracuje ;(, ale tylko do 18 :) ) bo u nich na osiedlu ma być jakiś festyn z okazji dnia dziecka, konkursy, koncert, pokazy kowalstwa..itp itd :)
I się z kumpelkami wygadam.. ah jak ja się za nimi stęskniłam :) Tu gdzie mieszkam to mam tylko znajome- a im się wszystkiego nie mówi..

Kurczę dziewczyny współczuję wam tych migren :/
U mnie nawet słoneczka nie ma :(

Bodzinka jesteś piękną kobietę- i to w ciąży :) więc wypinaj brzuch i zbieraj komplementy :) i nie smutaj się tam!

A męża za chabety .. i może niech kupi jakąś bluzeczkę żonie :> z okazji spóźnionego dnia matki :) Jak nie chce dać to sama sobie weź.. no co :) wspólnota majątkowa ..:p

juz sie pochwalilam brakiem mdlosci i juz mnie znow mdli niemilosiernie :/

wiolcia ooo ja... ja to bym dala tesciowej do wiwatu jakby mi powiedziala zobaczymy jeszcze . masakra znajac moj charakter to jakbym takie cos uslyszala to bym specjalnie na przekor jej robila i ja wkurzala hehe :) ale masz dziwna ta tesciowa bbrrr ale to tylko tesciowa na szczescie :)

bodzinka wlasnie meza za chabety i do miasta na zakupy ty teraz potrzebujesz uwagi wiec trzeba mu o tym przypominac i tak jak mamolka pisala wypnij brzuch do przodu i chwal sie dzidziem :);)

reklama
Hej Wszystkim Mamuśkom:)
słoneczko wyszło i wszystkie widzę mamy lepsze nastroje,
dziewczyny, też jestem migrenowcem, już raz 3 tyg temu byłam z tego powodu na L4,
nie wiem jak Wy, ale być może podobnie jak ja jesteście "uczulone" na tą pogodę, ciśnienie skacze, raz w górę raz w dół i sądzę, że to może być przyczyna Waszych bólów głowy, ja też przy tej ciągłej zmianie pogody czuję się zmęczona, otępiała, głowa czasem boli,
a poza tym nie zapominajmy, że wszystkie jesteśmy "podwójne" :) i połowę naszej energii i sił zabiera maluch,

ja w sobotę z łóżka wychodzę dopiero ok 11, po całym tyg pracy jestem wręcz wyczerpana, w piątek padam do łóżka po 20.00.

co do nastroju to czy rzucają się Wam już hormony na mózg?
Ja ostatnio płaczę na co drugim filmie lub serialu, najgorzej jest gdy oglądam film o zwierzątkach, beczę jak bóbr :)

A czy przy ciąży wypadają Wam włosy? Ja strasznie gubię, nie tylko przy czesaniu, wszędzie znajduję je w mieszkaniu... I do tego w ogóle nie chcę się układać, wywijają się na wszystkie strony pomimo pianki, prostownicy itd....

Do góry