reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
Wrócilismy z Bytomia...Nie odwiedziłam psiapsiółki bo mi humor padł a ona potrzebuje teeraz dobrego nastroju...

witam sie wieczorową porą...
u mnie pod blokiem grill a ja musialam isc do domku bo Alusia postanowila że teraz pojdzie spac. jeszcze jej nie wykapałam bo myslalam ze sobie podje i jeszcze wyjdziemy ale nunka miala inne plany;)
cwietka, asjaa dzieki za powitanie..:D
cwietka strasznie wspolczuje utraty danych... najlepiej miec zewnetrzny dysk bo jednak płyta to max 10 lat a potem znow treba przegrywac... ale ja sie tu madrze a sama zabieram sie do zakupu i zgrania dysku jak sójka za morze:)

powiem Wam ze czas tak szybko leci... popatrzcie dopiero co sie rozpakowywałyśmy a tu patrze Wioli Krzys zaraz bedzie miał roczek...
gufi fajnie ze cieszysz sie z powrotu do pracy
Bodzianka oby zły humor szybko minął...

no i nie moge pominąć krolcia do tej twojej wanienki to bym głowe wsadziła a nei samą słomke:D

To ja się również witam dosyć późno...
Dzień spędzony na zakupach i sprzątaniu... O 18 zawitaliśmy na urodziny znajomego... zostawiliśmy tam tatusia i wróciliśmy z małym do domu.. Tato przyjdzie pieszo :D :D

Kurcze chciałam dzisiaj kupić małemu i sobie jakieś cieplejsze ciuchy... Jak wychodziłam z C&A gdzie kupiłam małemu kilka sweterków, spodni i dresów to już kasy za bardzo nie było na szaleństwa :/ .. Kupiłam mu jeszcze kilka bodziaków w innym sklepie i koniec :/... W szoku jestem... jakoś letnie T-Shirty i krótkie spodenki takie tanie były... A teraz sweterek dla Antka 57zł :szok:... A ja mojemu rozmiar 92 już kupuje, więc jeszcze się muszę naszukać w sklepach, bo to już nie jest niemowlak... na wieszakach pisze 1-2 latka.. ech.. Kurcz ei jeszcze mu będę musiała na pewno kupic jakies skarpetki i rajtuzy... Powariowali z tymi cenami...

Lecę malować paznokcie... niech chociaż coś mam z tego dzisiejszego dnia.

Co za dzień... Sprzątanie, małe przemeblowanie, zakupy jedzeniowe, Ikea... I tak zleciało... Frulo padnięty, zasnął w sekundę.

Dziś była pierwsza noc bez karmienia. Franek obudził się raz, ok. 4. Przygotowałam mu 150 ml mleka w kubku, z czego wypił... 30 ml i zasnął :/ I spał do 8. Wnioskuję z tego, że nie jest głodny w nocy. Ja na razie nawału nie mam żadnego, więc może jakoś się to rozejdzie bez problemów.

A co do ubrań dla dzieci, to ja chyba dłuuugo jeszcze nie kupię nic w sklepie - tylko ciucharnia albo Allegro. Dziś chciałam dokupić Frankowi pulower na ślub. I nawet fajne były, ale po 60-70 zł! Paranoja...

Adaś był dziś na basenie 55 minut w wodzie i 55 minut rechotu chlapania i zachwytu

czasem nie wierzę że to moje dziecko normalnie taki radosny uśmiechnięty
kiedy tylko nie jest głodny to ma humor :)

Ewa ja co zamawiam na allegro to albo za małe albo na styk.. mimo, że mierze obecne ciuchy i kupuje trochę większe... Bodziaki raz przyszły wszystkie w tym samym rozmiarze na metce.. a w rzeczywistości różniły się długością...
A do tej pory miałam ciuchy, które dostaliśmy jak mały się urodził... Moja ciocia z Berlina to w ogóle zaszalała... wysłała nam paczkę tydzień po narodzinach z rzeczami nowymi z C&A i były bardzo fajne jakościowo... A, że ciocia taka kochana to co przyjeżdżała do polski przywoziła dużą reklamówkę kolejnych ciuszków dla Antka.. tylko, że na rozmiarze 86 się zatrzymała i trzeba już kupić większe. Ja kupiłam niektóre rzeczy w rozmiarze 98.. chociaż mały teraz już tak nie rośnie.. to się rękawki podwinie i będzie git. Przynajmniej na dłużej starczą.
Z tym, że sweterka za 99zł to bym małemu już nie kupiła.. A taki widziałam!

Ach i muszę przyznać, że X-lander na zakupach jest rewelacyjny. Skręca w miejscu... A gdy Antoś zasnął pochyliłam budkę na maxa do przodu i nie świeciły mu tak lampy w twarz... To mi się podoba!! Tylko co do amortyzacji to nic nie pobije naszego starego wózka na paskach ;)

Hejka!
Małżon gada przez telefon, więc mogę się do kompa na chwilę dorwać. Idek zamiast spać, to stoi w łóżeczku i gada ze ścianą :baffled:

Thinka, Aniah - dziewczyna mi jeszcze nie odpisała. Z pewnościa się ucieszy i nie będzie miała nic przeciwko temu, żebym podała Wam jej adres, ale nie chce tego robić bez jej zgody, więc czekam.

Bodzia - bez dołów proszę! Pogoda piękana, dzieciaki zdrowe, więc głowa do góry.

Własnie jakiś sąsiad-idiota puszcza fajerwerki. Z Sylwestra mu zostały, czy co?

Ja też raczej nie kupuję Dzidosławie ubranek w normalnych sklepach. Najczęściej na allegro, bo nie lubię wyłazic z domu. A dzisiaj zrobiłam przegląd i ... nie mam nic do kupienia w najbliższym czasie. Ciocia Krolcia poratowała, dużo tez od koleżanki dostałam no i nic na razie pilnie nie potrzebuję :-( Jedyne co, to kombinezonik na zimę, ale do śniegu i mrozu jeszcze daleko.

Cwietka ja pakuję ubranka i bierzemy je jutro do domu. Jak coś to wyślę do Ciebie :-) Czy masz może jeszcze jakieś wskazówki co może jej się przydać? Mam zbędny jeden rożek, otulacz, kocyk, wkładki, czapeczki, skarpetki i inne ubranka. Myślisz, że będzie OK?

reklama
A my niedawno wróciliśmy od teściowej z grilla, Maksiu zasnął w aucie i dalej śpi, także chyba go kąpać nie będziemy.

cwietka, jasne, że dziewczyna musi wyrazić zgodę na przekazanie adresu, także cierpliwie czekamy :)

Do góry