reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
Wrócilismy z Bytomia...Nie odwiedziłam psiapsiółki bo mi humor padł a ona potrzebuje teeraz dobrego nastroju...

witam sie wieczorową porą...
u mnie pod blokiem grill a ja musialam isc do domku bo Alusia postanowila że teraz pojdzie spac. jeszcze jej nie wykapałam bo myslalam ze sobie podje i jeszcze wyjdziemy ale nunka miala inne plany;)
cwietka, asjaa dzieki za powitanie..:D
cwietka strasznie wspolczuje utraty danych... najlepiej miec zewnetrzny dysk bo jednak płyta to max 10 lat a potem znow treba przegrywac... ale ja sie tu madrze a sama zabieram sie do zakupu i zgrania dysku jak sójka za morze:)

powiem Wam ze czas tak szybko leci... popatrzcie dopiero co sie rozpakowywałyśmy a tu patrze Wioli Krzys zaraz bedzie miał roczek...
gufi fajnie ze cieszysz sie z powrotu do pracy
Bodzianka oby zły humor szybko minął...

no i nie moge pominąć krolcia do tej twojej wanienki to bym głowe wsadziła a nei samą słomke:D

To ja się również witam dosyć późno...
Dzień spędzony na zakupach i sprzątaniu... O 18 zawitaliśmy na urodziny znajomego... zostawiliśmy tam tatusia i wróciliśmy z małym do domu.. Tato przyjdzie pieszo :D :D

Kurcze chciałam dzisiaj kupić małemu i sobie jakieś cieplejsze ciuchy... Jak wychodziłam z C&A gdzie kupiłam małemu kilka sweterków, spodni i dresów to już kasy za bardzo nie było na szaleństwa :/ .. Kupiłam mu jeszcze kilka bodziaków w innym sklepie i koniec :/... W szoku jestem... jakoś letnie T-Shirty i krótkie spodenki takie tanie były... A teraz sweterek dla Antka 57zł :szok:... A ja mojemu rozmiar 92 już kupuje, więc jeszcze się muszę naszukać w sklepach, bo to już nie jest niemowlak... na wieszakach pisze 1-2 latka.. ech.. Kurcz ei jeszcze mu będę musiała na pewno kupic jakies skarpetki i rajtuzy... Powariowali z tymi cenami...

Lecę malować paznokcie... niech chociaż coś mam z tego dzisiejszego dnia.

Co za dzień... Sprzątanie, małe przemeblowanie, zakupy jedzeniowe, Ikea... I tak zleciało... Frulo padnięty, zasnął w sekundę.

Dziś była pierwsza noc bez karmienia. Franek obudził się raz, ok. 4. Przygotowałam mu 150 ml mleka w kubku, z czego wypił... 30 ml i zasnął :/ I spał do 8. Wnioskuję z tego, że nie jest głodny w nocy. Ja na razie nawału nie mam żadnego, więc może jakoś się to rozejdzie bez problemów.

A co do ubrań dla dzieci, to ja chyba dłuuugo jeszcze nie kupię nic w sklepie - tylko ciucharnia albo Allegro. Dziś chciałam dokupić Frankowi pulower na ślub. I nawet fajne były, ale po 60-70 zł! Paranoja...

Adaś był dziś na basenie 55 minut w wodzie i 55 minut rechotu chlapania i zachwytu

czasem nie wierzę że to moje dziecko normalnie taki radosny uśmiechnięty
kiedy tylko nie jest głodny to ma humor :)

Ewa ja co zamawiam na allegro to albo za małe albo na styk.. mimo, że mierze obecne ciuchy i kupuje trochę większe... Bodziaki raz przyszły wszystkie w tym samym rozmiarze na metce.. a w rzeczywistości różniły się długością...
A do tej pory miałam ciuchy, które dostaliśmy jak mały się urodził... Moja ciocia z Berlina to w ogóle zaszalała... wysłała nam paczkę tydzień po narodzinach z rzeczami nowymi z C&A i były bardzo fajne jakościowo... A, że ciocia taka kochana to co przyjeżdżała do polski przywoziła dużą reklamówkę kolejnych ciuszków dla Antka.. tylko, że na rozmiarze 86 się zatrzymała i trzeba już kupić większe. Ja kupiłam niektóre rzeczy w rozmiarze 98.. chociaż mały teraz już tak nie rośnie.. to się rękawki podwinie i będzie git. Przynajmniej na dłużej starczą.
Z tym, że sweterka za 99zł to bym małemu już nie kupiła.. A taki widziałam!

Ach i muszę przyznać, że X-lander na zakupach jest rewelacyjny. Skręca w miejscu... A gdy Antoś zasnął pochyliłam budkę na maxa do przodu i nie świeciły mu tak lampy w twarz... To mi się podoba!! Tylko co do amortyzacji to nic nie pobije naszego starego wózka na paskach ;)

Hejka!
Małżon gada przez telefon, więc mogę się do kompa na chwilę dorwać. Idek zamiast spać, to stoi w łóżeczku i gada ze ścianą :baffled:

Thinka, Aniah - dziewczyna mi jeszcze nie odpisała. Z pewnościa się ucieszy i nie będzie miała nic przeciwko temu, żebym podała Wam jej adres, ale nie chce tego robić bez jej zgody, więc czekam.

Bodzia - bez dołów proszę! Pogoda piękana, dzieciaki zdrowe, więc głowa do góry.

Własnie jakiś sąsiad-idiota puszcza fajerwerki. Z Sylwestra mu zostały, czy co?

Ja też raczej nie kupuję Dzidosławie ubranek w normalnych sklepach. Najczęściej na allegro, bo nie lubię wyłazic z domu. A dzisiaj zrobiłam przegląd i ... nie mam nic do kupienia w najbliższym czasie. Ciocia Krolcia poratowała, dużo tez od koleżanki dostałam no i nic na razie pilnie nie potrzebuję :-( Jedyne co, to kombinezonik na zimę, ale do śniegu i mrozu jeszcze daleko.

Cwietka ja pakuję ubranka i bierzemy je jutro do domu. Jak coś to wyślę do Ciebie :-) Czy masz może jeszcze jakieś wskazówki co może jej się przydać? Mam zbędny jeden rożek, otulacz, kocyk, wkładki, czapeczki, skarpetki i inne ubranka. Myślisz, że będzie OK?

reklama
A my niedawno wróciliśmy od teściowej z grilla, Maksiu zasnął w aucie i dalej śpi, także chyba go kąpać nie będziemy.

cwietka, jasne, że dziewczyna musi wyrazić zgodę na przekazanie adresu, także cierpliwie czekamy :)

Do góry